Teža platišč (alu, Mg...)

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Zanima me, če mogoče obstaja kakšna stran, kjer poleg dimenzij platišč obstaja tudi podatek o teži. Npr., če me zanima, katero platišče je najlažje v določeni dimenziji, moram ponavadi brskati po uradnih straneh proizvajalcev za katere se mi zdi, da izdelujejo kolikor toliko lahka platišča (OZ, Speedline...), na koncu pa niti ne morem vedeti, katera so najlažja.
confused-1.gif
)?

Blue GTI

stručko
Osebje foruma
19. jul 2007
403
0
16
Ljubljana
www.69performance.si
Jaz vem, da je pri meni ( Golf 4 ) :

16" serijska alu feltna in 205-55-16 zimska guma gor = 17,6kg
16" serijska jeklena feltna in ista guma gor = 18,1kg
17" OZ superlegera in gor guma Toyo R888 235-45-17 = 18,4kg
18" R32 serijska alu feltna in 225-40-18 guma gor = 22,6kg

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Jeb* se mi kolk so težka, pri avtu ki ima do 200 konjev si itak počasn, pa lahko delaš kajhočeš, tiste tri stotinke
zaradi feln pa se drugje ko na štoparici ne opazijo...

Milsim, zakaj le bi me to moglo zanimati.
grin1.gif

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Lazja ko je feltna bolje avto pospesuje in zavira, same nevzmetene mase so manjse kar pripomore k hitrejsem odzivanju podvozja in vzmetenja. Vse skupaj lahko prinese ne samo nekaj desetink ampak tudi manjso porabo, krajso zavorno pot itd...
Za igrat se playerja pa so lahko tudi betonske to je res (samo da so bling bling za videt)

@ leprotto

Kupis najlazje feltne, ki si jih pac nasla in jih das se malo na struznico pa par lukenj zvrtas za se kako kilco dol
grin1.gif

Pa ne zanemari teze samih pnevmatik, ki so na obodu in tako najbolj vplivajo na vse kar sem napisal.
Nekje je bila ena tema o tezi pnevmatik....

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Hm, mislim, da imam že dost lahke, Alan, to bi pa že lahko videl, no.
grin1.gif

Sicer pa ni v tem stvar, pač me je samo zanimala baza podatkov v teži platišč zaradi tega kar sem že zgoraj omenila.

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
jah najlažje feltne mislm da ma Volk oziroma Rays. Če bo @Jolly gor pršu bo ziher ti znal povedat katere so najlažje

JollyVTI

Pripravnik
3. sep 2007
141
0
16
forum.jdm.si
Citat:
Uporabnik cresh pravi:

jah najlažje feltne mislm da ma Volk oziroma Rays. Če bo @Jolly gor pršu bo ziher ti znal povedat katere so najlažje
Jolly gor prsu
aplauz.gif
, kar se tice feltn za navadne smrtnike oz. uporabne dimenzije.

Drugace pa kot si ze omenil, razni Volk Rays, WORK, Sprint Hart, Enkei, Racing Sparco, SSR, BuddyClub, pa se bi se kej naslo, spada v musjo kategorijo.

Nazadnje urejeno: