Testo za pico - katera moka?

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Rad bi testo za pico naredil iz ene druge moke. Ajdova? Pirina? Kaj tretjega? Prosilbi tudi za kakšen recept
smile-1.gif
 

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Vem da je moja dala v testo cca 80% konopljine moke,pa je bla pica solidna, sam testo je blo mal trdo...jebiga zmankal nama je bele moke... baje je normalno razmerje 70/30za belo moko.
 

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Jaz jo vedno delam iz pirine, pšenične praktično nikoli ne uporabljam, včasih dodam tudi kakšno drugo, konopljino, proseno, kamutovo, ajdovo ali rženo.
 

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Jaz sem se kar težko navadila na okus "temnih" mok. Predvsem, ker pač ni tiste puhavosti.

Sem pa nazdanje delala pico iz polnozrnate, nekaj žlic ajdove in malo bele moke oz, kot moj temu reče "pospravljena shramba na mizi". In je bila pica presenetljivo dobra. Predvsem mora vsak pogruntati tako testo, da mu odgovarja. na je npr. včeš čim tanjše testo in debelejši napihnjen rob.
 

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.836
2.116
113
Konopljine daš max 15%, drugače je okus čuden in testo ne najboljše.
 

krona

Zelenc'
23. feb 2015
14
0
1
Citat:
Uporabnik EkoKaprica pravi:
Jaz sem se kar težko navadila na okus "temnih" mok. Predvsem, ker pač ni tiste puhavosti.

Sem pa nazdanje delala pico iz polnozrnate, nekaj žlic ajdove in malo bele moke oz, kot moj temu reče "pospravljena shramba na mizi". In je bila pica presenetljivo dobra. Predvsem mora vsak pogruntati tako testo, da mu odgovarja. na je npr. včeš čim tanjše testo in debelejši napihnjen rob.

Pri "težkih" mokah meni uspe puhast rob pizze, če naredim pivsko testo- vodo nadomestim s pivom sobne temperature.
Okus piva se potem sploh ne čuti.
 

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
kaj pa kombinacija z dodatkom jogurta? Sem nekajkrat delal testo za pico ali kruh ali še kaj drugega pa je kar lepo puhasto nastalo če sem dodal pol lončka jogurta.
 

krona

Zelenc'
23. feb 2015
14
0
1
Se strinjam, jogurt je super. Za kvašeno testo je po mojih izkušnjah še najslabše mleko- hitro se posuši in je drobljivo. Če že ne gre brez njega (psihološko
smile-1.gif
), ga jaz razredčim z vodo (razmerje 50:50). Sicer pa se z jogurtom zelo uspešno nadomesti mleko in se zelo dobro obnese.