Teslo v Tesli Y

igi

Guru
13. okt 2007
5.779
1.337
113
Celje
Menda so dobili na zalogo še nekaj "prejšnjih" Y s tamalo LFP baterijo, s ceno za taveliko subvencijo (44.900€)

Takrat, ko sem bil zagret je ni bilo možno dobiti, sedaj, ko sem se ohladil mi jo pa ponujajo...

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.756
8.112
113
zakaj nisi več zagret?
Ker si bil takrat nahajpan, da bi kupil nek nov avto, zdaj ko si dvakrat prespal, pa vidiš, da niti ni treba? Potem preskočiš.
Ker je ta mala baterija, ti bi pa ta veliko? Potem preskočiš.
Ker je novi model zunaj, ampak je standard za 39990 povsem dovolj? Potem preskočiš.
Ker je novi model zunaj, pa ne bi rad starega jemal? Potem vzameš in si rečeš, mater sem imel srečo. 5k€ pa drugje zapraviš. Malo z zavarovanje, malo za letne gume, malo za polnilnico, pa še malo ostane...

igi

Guru
13. okt 2007
5.779
1.337
113
Celje
zakaj nisi več zagret?
Ker si bil takrat nahajpan, da bi kupil nek nov avto, zdaj ko si dvakrat prespal, pa vidiš, da niti ni treba? Potem preskočiš.
Ker je ta mala baterija, ti bi pa ta veliko? Potem preskočiš.
Ker je novi model zunaj, ampak je standard za 39990 povsem dovolj? Potem preskočiš.
Ker je novi model zunaj, pa ne bi rad starega jemal? Potem vzameš in si rečeš, mater sem imel srečo. 5k€ pa drugje zapraviš. Malo z zavarovanje, malo za letne gume, malo za polnilnico, pa še malo ostane...

bi menjal, ker 4 leta, pa stelantis, pa tanka veriga, pa vpoklic... čeprav prave potrebe dejansko ni. Ful zadovoljen.
V elektriko se v osnovi zaganjam iz podobnega razloga kot je bil tvoj (davčno ugodno in dodatno še subvencija). Vožnja mi je OK, pa za 98% voženj imam dovolj dometa tudi z malo baterijo.

Se pa ponuja NOVI Y, oblika kot je sedaj premium a z manjšo baterijo (ne vem kako se mu je reklo pred prihodom opulenega "standard". Mislim, da je bil to pač Y RWD).

Razlog "ohladitve" so dejansko nižje zunanje temperature (pa maček, ki je bil prej obveznost, je odšel za mavrico). Zato je plan to zimo preživeti na malce toplejših destinacijah:cool:. Za planirano pot pa je nekako bolj primeren trenutni dizel.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.756
8.112
113
Ne vem... Jaz sem jurja dala za tisto verigo. Vpoklica se ni bilo pri nas, tudi ce ga ne bo... Vseeno je jurja bagatelen strosek proti novem avtu, ce drugace zadovoljen. Ampak dobr... To je moje videnje situacije. Jaz sem nov avto mogla kupiti. Nisva nadomescala 5 let starega c5 aira, ampak skoraj 13 let starega berlinga. Ob tem strosku sva se tudi pogovarjala ali popravljat ali 2 nova kupit, pa sva se odlocila za popravljati. Razlog - mojemu je c5 air ful vsec za vozit (tudi meni se zmeraj) in ce vse ostalo super, jurja res ni nekaj, zaradi cesar bi menjaval.

Za nov avto pa seveda EV na firmo s SE na strehi sploh ni bilo vprasanje.

• Všeč mi je
Reactions: igi

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
6.955