termoreflektivna folija

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
Ker imamo poleti direkt sonce, možnosti klime ni, pa tudi notranje žaluzije ne opravljajo svojega dela dovolj dobro, me zanima, če ima kdo kakšne izkušnje z termoreflektivnimi folijami ali čem podobnim. Rad bi malo znižal temperaturo, pa tudi nažiganje sonca v oči

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
En frend ima nekakšne prevleke/nalepke čez šipe, kot nekakšno ogledalo (vn se vidi, not pa ne) in prav, da je ok.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Jaz imam isti problem. Razmišlu sem o zunanji roleti (60mm) kar pride za cirka 5 m2 žaluzije 500€ (vključena montaža z dvigalom). Če bi se pa našla kakšna cenejša varjanta pa ne bi blo slabo.

Kakšna je pa cena m2 te termoreflektivne folije?

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Za rolete montirat seveda ne rabiš dvigala. Drugače pa - malo se pozanimaj pri različnih "krojačih" rolet, cene zelo variirajo, bo pa gotovo boljša izolacija roleta, po možnosti aluminijasta, polnjena, kot pa žaluzija.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Rabim dvigalo, ker je takšna situacija. Loža v 4. nadstropju bloka. Sem tud že razmišlu o roletah. Žaluzije se mi zdijo boljše zarad tega, ker jih lahko nastaviš pod kotom, tako da med žaluzijami skoz kroži svež zrak. Pri roletah je to težje ker so zaprte.

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Hmmmm, sposobna ekipa monterjev (2 osebi) lahko montira rolete brez dvigala. Vsaj pri nas je bilo tako, sicer individualna hiša, pa vseeno. Škatlo nasadila na vodila, dala čez okno, postavila na polico zunaj, privijačila, potegnila trak čez odprtino v rolico in zadeva je bila končana. Sem pa tudi že v kakšnem bloku v višjih nadstropjih kot 4 videl podobno montažo.
Žaluzije pa bolj kot za toplotno zaščito služijo le kot senčilo. Kot si napisal zrak se meša, ko je vroče pride ves vroč zrak direktno do stekla. Pri roletah pa je že prvi padec temperature pri prehodu čez roleto, potem imaš zaprt zrak pred steklom in je čisto druga zadeva temperaturno.

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Citat:
Uporabnik prjatu pravi:
Ker imamo poleti direkt sonce, možnosti klime ni, pa tudi notranje žaluzije ne opravljajo svojega dela dovolj dobro, me zanima, če ima kdo kakšne izkušnje z termoreflektivnimi folijami ali čem podobnim. Rad bi malo znižal temperaturo, pa tudi nažiganje sonca v oči

Res smo pred kakimi 5 leti dali na podstrešna okna neko folijo od firme 3M, dobavil in prilepil jo je lokalni majster za reklame. Sedaj že zelo "cveti" in jo bo treba zamenjati. Je pa to dobra rešitev, se zelo pozna!
Rečeno je bilo, da odbija IR svetlobo, do 90%.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Kok pa pride ta folija (m2)? Gledal sem mal po Buahauzu pa niso mel. Morm it verjetno do kakšnega lokalnega steklarja.

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Kako se tej foliji reče, ne vem. Je pa proizvod firme 3M (www.3m.com/si), distributerji so pa razne trgovine za tiskarje, v Ljubljani jih je cel hafen. Npr. v ind. coni Črnuče za Špico oz. Medisom je ena kar močna, bom jutri v službi pogledal za ime. Nisem iz te branže, zato ne vem točnega odgovora za prodajalca. Morda bo najbolje, da vprašaš kakega tiskarja oz. reklamarja v tvoji okolici, kje nabavlja folije in to bo to!