Termometer

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Pozdravljeni

Zanima me, kater laserski termometer za merit telesno temperaturo priporočate? Sedaj imam čisto navadnega, živosrebrnega, kateri je res pomoje najboljši, vendar se meri predolgo temperatura, pa ponoči mulcu ne moreš merit, ker bo cel tečen. Imel sem že 2 baraunova ušesnega in nista nikoli pokazala točno, zato sem ju nesel nazaj.

Hvala

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Super, hvala.
zmaga.gif
Kaj ga imaš doma?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Da
grin1.gif

Ni še bilo nekega vročinskega stanja, da bi lahko primerjal meritev s klasičnim steklenim za pod pazduho, ampak mislim da bi moralo delati OK. Je pa to že semi-profi zadeva, ki jo marsikdo uporablja tudi v ambulanti.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Sej za onega ušesnega Braunovega, sem dal tud nekih 50€, pa je narobe kazal, ker sem primerjal z živosrebrnim, pa sem ga šel zamenjat, pa je novi ravno tako narobe kazal, pa sem mu v uho "skoraj zaril"
redface-1.gif
Potem sem vrnil zadevo in vzel neke druge čist off stvari v enaki protivrednosti. Lahko, da je bila kaka serija z napako.
Sedaj pa bi res nekaj kvalitetnega, da pokaže pravo temperaturo, ne pa, ko mi je ušesni pokazal 36,8, mulc pa je imel čez 38st.C
Najverjetneje bom šel po tega v Sanolaborju, ki si mi ga dal. Dobiš 5* Hvala
zmaga.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Če ima kdo še kak predlog, kaj kupiti, kar na plan z njim, ker drugače bom šel kar po tega v Sanolabor, hehe
cool-1.gif

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.732
100
63
Pri teh IR termometrih (ki smo jih imeli že nekaj) je najpomembneje to, da si v istem prostoru, kot je termometer, vsaj cca. eno uro.
Če prideš iz hladnejšega prostora (ali kot ekstrem recimo od zunaj, ti bo seveda kazal manj.. Ali pa, če tiščiš čelo v blazino.. bo kazal preveč.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Aja, to tazadnje, če tiščiš čelo v blazino, ti bo v resnici pokazal dejansko temperaturo telesa, ker več, kot je temperatura telesa itak ne more bit. Če pa prideš od zunaj, pa verjamem, da kaže manj. Sej ne, da kompliciram s tem termometrom, samo gre se mi samo za merjenje temperature mulca, ker ima mnogokrat povišano, ker v vrtcu je boga in pol teh virusov in prehladov in takoj faše kaj. Zame osebno je navaden živosrebrn čist v redu. Drugače pa hvala za komentar.
Kaj pa laserski, so kaj boljši od teh IR?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Sej za onega ušesnega Braunovega, sem dal tud nekih 50€, pa je narobe kazal, ker sem primerjal z živosrebrnim, pa sem ga šel zamenjat, pa je novi ravno tako narobe kazal, pa sem mu v uho "skoraj zaril"
redface-1.gif
Potem sem vrnil zadevo in vzel neke druge čist off stvari v enaki protivrednosti. Lahko, da je bila kaka serija z napako.
Sedaj pa bi res nekaj kvalitetnega, da pokaže pravo temperaturo, ne pa, ko mi je ušesni pokazal 36,8, mulc pa je imel čez 38st.C
Najverjetneje bom šel po tega v Sanolaborju, ki si mi ga dal. Dobiš 5* Hvala
zmaga.gif

Nam Braunov odlično kaže vročino. Mogoče nisi prav meril
grin1.gif

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Ta je najbližji klasičnenu živosrebrnemu. Po mojem primerjanju nikoli ne odstopa več kot 0,2°C. Svetlobna leta pred raznimi ušesnimi...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Pa ta elektronski res konsistentno in pravilno odčita temperaturo?

Treba se je zavedati, da čelo ni ravno na temperaturi notranjosti telesa. In ko IR termometer izmeri temperaturo čela, jo ustrezno korigira. In pri korigiranju vedno obstaja možnost, da si napačno korigiral
grin1.gif

Recimo če si čelo izmerim z načinom za merjenje objektov, je temperatura 3-4 stopinje nižja, kot pri načinu za merjenje telesne temperature (iz čela). In pa če si recimo z načinom za merjenje temperature čela izmerim temperaturo jezika, bom imel "vročino" - jezik je pač toplejši od čela.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Sej tega galijevega bi lahko vzel tudi kot zamenjavo živosrebrnemu. Včeraj sem mu potipal čelo in je bilo normalno, trebušček pa malo bolj vroč in ko sem mu izmeril, je imel 39,8, tako, da čelo res ni ravno merodajno za zmerit "na roko" Mulc je bil tudi dobre volje in se je igral z mano.

Skander

Pripravnik
14. mar 2011
240
1
18
Nad garažo
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Sej ne, da kompliciram s tem termometrom, samo gre se mi samo za merjenje temperature mulca, ker ima mnogokrat povišano, ker v vrtcu je boga in pol teh virusov in prehladov in takoj faše kaj.

Tole bo malo off, pa vseeno: za začetek mulcu zapri radiator v sobi, naj ne spi v (pre)toplem prostoru.

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
Mi smo ob rojstvu ta velike kupili en "mega super duper" termometer za merjenje temp. v ušesu / na čelu / pa še nekje (ritka? pazduha?) za 50€ in nam je v istem ušesu v razmaku pol minute pokazal za 2 stopinji različno meritev. Da o čelu ne govorim.
In potem sva na dopustu na Hrvaškem kupila živosrebrnega in merimo le še s tem.
Pri ta mičkeni za hitro merjenje še kdaj izmerimo temperaturo v ritki s tem termometrom ampak v veliki večini pa pri obeh uporabljamo le še živosrebrnega. Pač ponoči 10 minut merimo, pa kaj. Se pa malo pocertamo. Če je vročina in bolezen, itak že v osnovi slabše spimo
smile-1.gif

Žal mi je le, da nismo takrat kupili kar dveh živosrebrnih, saj ne vem, če se jih zdaj sploh še dobi na Hrvaškem...