Temni laminati

robbus

Pripravnik
17. feb 2010
224
0
16
Po celem stanovanju imam položene temno rjave laminate, ki na prvi pogled izgledajo sicer krasno, a se na njih vse vidi. vsaka pikica prahu, vsak premik stola... Najhuje pa je to, da že takoj po sesanju povsod leži polno prahu, ki se na temnih tleh vidi tako izrazito, da izgleda, kot da sploh nismo sesali.
Mi lahko svetujete, s čem naj očistim laminate, da bodo vsaj približno čisti oz. da se bo na njih manj videlo? Obstaja kak poseben način ali sredstvo?
Hvala za odgovore!

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Laminata ne sesaš. Vzameš vlažno krpo (na nekem štilu) in prebrišeš - 10 minut dela.

robbus

Pripravnik
17. feb 2010
224
0
16
karantanka, me veseli, da imaš smisel za humor
wink-1.gif

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
kupiš rombo

Sicer ne vem po koliko so Rombe, ampak danes sem bil v outleetu z gospodinjskimi aparati v Vižmarjih in sem jo zasledil za 134 €
Če kdo potrebuje

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.253
329
83
Jaz sem pa že imel namen svetlega ven vrečt in dati tisto barvo češnje (temnejše, na rdečkasto potegne) notri, ampak bom zdaj še malce premislil...

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Jaz sem danes šla pogledat tiste Rombe v Vižmarje in so res prave Rombe .... ampak ni tako rožnato kot se sliši. Imajo dve, čist ta prvi modeli (linija Silver al neki takega), že zelo zmahani, saj so ju imeli kot razstavni eksponat v neki trgovini, ki se je zaprla. Po moje je cena še vedno previsoka, ker so orng že zdelani. Je pa bil en 100 € drug pa 145 €.

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Citat:
Uporabnik dobovsek pravi:
Citat:
kupiš rombo

Sicer ne vem po koliko so Rombe, ampak danes sem bil v outleetu z gospodinjskimi aparati v Vižmarjih in sem jo zasledil za 134 €
Če kdo potrebuje

Si videl prav rombo al kakšno od kitajskih kopij?

ne prav romba je bila..danes videl identično za 350 v Mečkatorju
edit: nisem opazil da si že pisala...

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.532
267
83
Citat:
Jaz sem danes šla pogledat tiste Rombe v Vižmarje in so res prave Rombe .... ampak ni tako rožnato kot se sliši. Imajo dve, čist ta prvi modeli (linija Silver al neki takega), že zelo zmahani, saj so ju imeli kot razstavni eksponat v neki trgovini, ki se je zaprla. Po moje je cena še vedno previsoka, ker so orng že zdelani. Je pa bil en 100 € drug pa 145 €.

Tudi jaz sem danes šel pogledati tele Rombe. Imajo samo 2 rombe, ki nista v najboljšem stanju, cene je podala že karantanka. sem pa zvedel še info, da sta obe rombe bile na servisu in sta popravljene, tako da nudijo še 3 mesece garancije. Aja, sta pa letnik 2007...

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Citat:
Uporabnik robbus pravi:
karantanka, me veseli, da imaš smisel za humor
wink-1.gif

Če še to izgubim bom pa res ponorela ker moram vsak dan pucat temen laminat.
wink-1.gif

eno vprašanje...ali ti Roomba dobro popuca laminat? lede na to, da je temen se še toliko bolj opazi vsaka smet.

robbus

Pripravnik
17. feb 2010
224
0
16
Če prav razumem, je ta Romba edina stvar, ki pride v poštev? res ni drugega načina, da očistiš temen laminat?

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.534
443
83
Roomba nikakor ni 100%. je pa zelo solidna varianta, da se prah drži na dokaj nizkem nivoju. Se zelo pozna na vseh površinah više.
Pri nas ena špila par mesecev. Definitivno ne bo ostala edina v hiši >>> ne zmore po stopnicah v drugo etažo.

robbus

Pripravnik
17. feb 2010
224
0
16
In koliko časa je ta Roomba vklopljena, da vse posesa? Kako pa veš, da zadene res vse kotičke? lahko se zgodi, da enih voglov nikoli ne bo.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.253
329
83
Roomba ni panika, ker ima vgrajeno logiko - najprej se sprehodi naokoli in izračuna kje se mora muvat, potem pa šetka tako, da gre parkrat čez vsak del prostora, tako da če prvič kaj sfali ni panike, k gre večkrat čez isto traso. Ni pa to za gledat - si živčen k gre čez smet pa je ne pobere - bi mu jo najrajš prestavil, hehe. Torej za set and forget je ok.
Še tista kitajska k sem link pripopal po mojem dela - mal na statistiko se vrti, samo tisto je samo brisalec prahu, nič ne sesa - ko se zapelje čez vse pač odstraniš krpo z obroča in v smeti.