Temnenje stranskih prednjih stekel?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Kaj je zaj z tem???

Danes sem spet videl 3 avte ki so imeli temnjena stranska sprednja stekla. A se res upajo nekateri brez homologacije vozit al kak?
tongue-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Tut mene to zanima;

A pol tisti ki so homolomo delali in naredili, ko imajo vse temnjeno, so mogli dol popipat, al za njih to kao ne velja?

En naš družinski voz ima to serijsko, spredaj in zadaj... A se lahko kaps kaj pametnega dela?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.685
113
če si delal po v času starega zakona je ok, po novem pa pač nemoreš več

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Lahko se dela pametnega, to pa je tudi vse. Sicer pa mu lahko spustiš šipo in bo videl, da ni folije ampak je šipa takšna.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Nima c-max samo odzadaj? Ker ja mam tudi odzadaj serijsko pa bi mel spredaj tudi. Aja, moj post je letel na nove avte, ki v času starega zakona še niti na trgu niso bli.
zmaga.gif

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Po novem zakonu spredaj nesmeš temnit... Nekaj se govori o spremembi zakona po novem letu, da boš lahko vse temnil, sam pomoje je ta izjava tko tko.. Ni glih za verjet.. Počakajmo kaj bo.. Zaenkrat pa nesmeš.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Da si sposodim temo.........vsi ki imate temna stekla...........kako gre ponoči za vozit...oziroma kako obračaš ,parkiraš....pa s kako prikolico za nazaj in to?...........a kej moti ker je temnejše...ali se navadiš........ali je mogoče tako temnenje da se samo od zunaj noter ne vidi....a ven pa skoraj normalno?Seveda za vse šipe razen prve....sem že videl neke homologirane(?) avte z vsemi temnimi stekli.

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Glede vožnje ponoči - sam ne opazim razlike. Pri prikolicah itak večinoma uporabljaš ogledala, zadna šipa pa spet ni tako temna da ne bi videl (pri meni je itak vseeno ker mam strelno lino namesto z. šipe, tako da itak n pol k. vredna).
Sicer pa zame največji plus se pozna podnevi (sploh v sončnih dneh), saj opažam, da se notranjost veliko manj segreje.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Nima c-max samo odzadaj? Ker ja mam tudi odzadaj serijsko pa bi mel spredaj tudi. Aja, moj post je letel na nove avte, ki v času starega zakona še niti na trgu niso bli.
zmaga.gif

Naša kanta ma okoli in okoli, stem da so sprednje samo ene 8%, medtem ko je pa zadnja vsaj 50%

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Če gre parkirat prikolico s kombijem rikverc, ko nimaš možnosti pogleda nazaj preko vzvratnega, pol tudi s temnjenimi
ni problem, vsaj sam jih nimam ko vozim našo kahlo, na svojem pa nimam temnjeno ker je to za čefurjad; serijsko pa je
nekaj čist drugega
smile-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Da si sposodim temo.........vsi ki imate temna stekla...........kako gre ponoči za vozit...oziroma kako obračaš ,parkiraš....pa s kako prikolico za nazaj in to?...........a kej moti ker je temnejše...ali se navadiš........ali je mogoče tako temnenje da se samo od zunaj noter ne vidi....a ven pa skoraj normalno?Seveda za vse šipe razen prve....sem že videl neke homologirane(?) avte z vsemi temnimi stekli.

Kako se vozi ponoči? Odgovor, boljše, kot brez. Pa še zadaj vozeči ne slepijo, tko, da tud na fejk ksenonkarje se več ne oziram....razen, če se srečava
grin1.gif

Vožnja v rikverc je malenkost manj vidna, ampak ni sile. Ven vidiš dobro, v bistvu vožnja s temnimi stekli je enaka, kot če bi imel sončna očala na nosu.... z dobrimi sončnimi očalami se pa da voziti tudi ponoči
grin1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
zmaga.gif

Naša kanta ma okoli in okoli, stem da so sprednje samo ene 8%, medtem ko je pa zadnja vsaj 50%

Ne nabijaj, od kje ti ta informacija? Nič na pamet....
ne-ne-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Leče+očala, sonččna očala z dioptrijo. V riti smo kaj češ, sm na istem, k sreči imam še vse temnjeno.

Jst osebno pri uporabi avta z zatemnjenemi stekli (eden serijsko) vidm samo pluse. Res nimam problemov z pregledom, je pa definitivno manj vroče itd itd.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Kaj pa kakšna izjema za nas voznike z očali? Kako naj vozim ob močnem soncu? Si naj preko očal na recept dam sončna očala? Variante pol-pol očal nikoli niso bila vredu.

Špegli ko imajo možnost da si čez lečo flikneš še eno lečo; navadnos teklo, temnjeno,...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
zmaga.gif

Ne nabijaj, od kje ti ta informacija? Nič na pamet....
ne-ne-1.gif

Kolega ima totalno temnjenega senika, sredaj je 11 ane? (blo dovoljeno) In ko stoji polek naše kante, je njegov dost
temnejši, stem da je okno spredaj pr nas al tako močno tonirano, al so pa v avtohiši kaj pocali. Poslikam ko se vrnejo v državo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
foter ma špegle ko mu na soncu potemnijo...

Tisto ne deluje v avtu.

Je pa možnost naročiti sončna očala z dioptrijo.