Apdejt....
No, probal sem s ponastavitvijo biosa (cmosa). Najprej sem lociral pine (na srečo so bili tam kjer morajo bit), ampak sta bila samo dva, brez đamperja. Pa sem naredil kratek stik s šraufcigerjem. Za vsak slučaj (da bo ja prijelo), sem izluščil še baterijo. No, potem sem pa prižgal računalnik in ...tema. Mene pa začelo oblivat. Vglavnem, ko sem prižgal računalnik, mašina zabrundala, parkrat popraskla po disku in potem nič več, ekran pa črn. Ponovim zadevo parkrat, vmes sem zamenjal baterijo z novo (za vsak primer), nič ....
In rešitev vseh problemov? Pred časom sem zamenjal grafično s tako da je imela več izhodov - enega navadnega za monitor, en hdmi in en s video (se mi zdi). No, na hdmi je obešena plazma (včasih pogledam kak filmček). Kot zadnji ukrep preden grem prenašat disk na drugi računalnik sem prižgal še televizijo (jebatga, škodit ne more sem si mislil ). In glej vraga, tam se je videlo vse, cel zagon od začetka do konca. In ker je bil bios resetiran, je bilo treba prtisnit F1 za nadaljevanje. Po tem, se je sistem lepo normalno naložil in računalniški ekran se je normalno zbudil v oknih (kot običajno). Potem sem iztaknil hdmi in še enkrat zagnal računalnik in na ekranu je šel cel postopek kot mora bit.
Poanta?! Kaže da grafična kartica jemlje hdmi za primarni izhod, kar mi ni padlo na kraj pameti. Sem pa očitno pozabil da imam črn ekran od takrat ko sem menjal grafično. Butl kaj češ
Ampak zdaj pa zadeva štima