Televizor/DVB Tuner/Kabelska ...

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Imam namen kupiti LCD televizor in se nagibam nekako med 37LG5000 in 37LG5500

Uporaba bo v večini primerov za DVD in pa za kabelsko TV - Telemach (edini ponudnik na mojmu koncu, in nočem NET TV (Siol, Amis, T-2, ...))

Sedaj pa glavno vprašanje ...

37LG5000 ima DVB-T tuner
37LG5500 pa ima poleg DVB-T tudi MPEG-4 sprejemnik ...

Kako je sedaj s tem za sprejem Digitalnega programa ki ga ponujajo?

Ali je bolje vzeti 5500 z MPEG-4 ali je vseeno?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Če TV ne bo priklopljen na anteno, ta zadeva ni važna. DVB-T mpeg4 je važen za tiste, ki bi radi gledali slovensko digitalno zemeljsko televizijo. Za digitalno kabelsko je važen DVB-C... če pa telemach v vašem koncu ponuja digitalno kabelsko in če za to zahteva mpeg4 dekoder pa ne vem...

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Če bo TV priklopljen na kabelsko, mu NI TREBA vzeti mpeg4 televizije... in mu bo kljub temu v Sloveniji čisto lepo "pomagala"
smile-1.gif

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Zdej sta me pa malo zmedla :S

Jaz bom uporabljal samo CAT TV.

Sicer sem pa razmišljal tudi o tem, da bom nabavil en HDD DVD rekorder, ki mi lahko posredno služi kot TV Tuner ...

Drugače pa je razlika v ceni med 500 in 5500 150Eur

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Za kabl rabiš DVB-C, tega nisi nikjer omenjal, tko da ne vem če mata omenjena modela.

Zardoz

Pripravnik
25. sep 2007
64
3
8
Se oproščam ker posegam v temo, ampak meni te zadeve z DVB-S, DVB-C, DVB-T sprejemniki niso jasne. V analognih časih je imel TV sprejemnik antenski vhod, na katerega si s koaksialnim kablom pripeljal signal z antene, ali ga je "dobavil" ponudnik kabelske televizije. Sedaj, v digitalnih časih pa, če prav razumem, rabiš za to dva sprejemnika. Kaj ne morejo narediti takšnega, ki bi lahko uporabljal vse tri (DVB-SCT) vire?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Lahko naredijo... ampak načeloma tega ne počnejo. Doma imamo sony televizijo, ki ima DVB-T in DVB-C podporo (satelitske pa res ne podpira).

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.327
9.552
113
EU
DVBC je MPEG_2, in MPEG_4.
Katerega potrebuješ za kabelsko, razmisli, da ne boš drugo leto menjal TV, ali iskal settop box.
sprasujem se.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.210
1.381
113
Citat:
Uporabnik Zardoz pravi:
Se oproščam ker posegam v temo, ampak meni te zadeve z DVB-S, DVB-C, DVB-T sprejemniki niso jasne. V analognih časih je imel TV sprejemnik antenski vhod, na katerega si s koaksialnim kablom pripeljal signal z antene, ali ga je "dobavil" ponudnik kabelske televizije. Sedaj, v digitalnih časih pa, če prav razumem, rabiš za to dva sprejemnika. Kaj ne morejo narediti takšnega, ki bi lahko uporabljal vse tri (DVB-SCT) vire?

Prve stvari prvo.

DVB = Digital Video Broadcasting

DVB C (Cable) je kabelska.
DVB S (Sattelite)je satelitska.
DVB T (Terrestrial)je zemeljska.

Obstajajo tudi sprejemniki, ki imajo vse not. Za ceno ne vprašaj...
smile-1.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Vse HD DVB storitve bodo več ali manj na MPEG4 kodeku, torej tudi DVB-C. Je pa verjetno res, da bodo kablaši nudili tudi poceni set top boxe za DVB-C, vsaj, če se jim bo resno šlo za stranke. Imajo konkurenčno prednost - coax in če bodo pametni, bodo lahko z IP TV ponudniki (SiLOL, T-2, Amis, ...), ki imajo večino strank na bakru, pošteno pometli.

Ogo

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Zaj ste pametni, na samem začetku pa ste me popljuvali, češ MPEG4 nima prihodnosti.

Pa sem odajnike delal skoraj 10 let, analogne in digitalne. Skoraj vsi digitalni pa so deloma šli tudi skozi moje roke.

ufm

Pripravnik
2. sep 2007
88
0
6
Focus, a ti kej veš, kdaj bo začel v Sloveniji oddajati DRUGI MULTIPLEKS? Ali pa preko DVB-t kaj v HD tehniki (za ŠAnce vem, ampak jaz lovim le iz Krvavca).

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Končno poročilo ...

Za isti denar sem dobil in seveda vzel 42LG5500 ...

MPG4 dekoder tudi za kabelsko ...

Hvala vsem za nasvete in pripombe!

SeBr1nG

Pripravnik
10. nov 2007
118
0
16
odpiram staro temo
smile-1.gif

Imam laptop HP z vgrajenim TV tunerjem, in sicer "HP DVB-T TV tuner". Nikakor mi pa zadeva ne "najde" TV programov, ne glede na to, če uporabim priloženo anteno (pri tej se niti ne čudim) ali pa v TV vhod vtaknem antenski kabel CATV (Telemach). Na tele TV zadeve se ne spoznam kaj dosti, rad pa bi v glavnem gledal TV, ni važno da je digitalno, pač samo da je
smile-1.gif
Hvala za pomoč!

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce je DVB-T tuner, bi moral najti digitalne kanale tudi ce nimas ustreznih kodekov. Imas moznost prikljuciti zaresno TV anteno nanj ? (stresna antena ali pa vsaj kaksna stara sobna za UHF, tisto kar je videti kot mreza od plinskega stedilnika)

Jaz sem na taki lokaciji, da mi s tunerju prilozeno omni anteno lovi ravno na meji (ce se ravno prav postavim, je slika skoraj povsem brez zatikanja in kock, ce se postavim narobe, izgine vse). Z doma narejeno usmerjeno anteno posebej za Mux A (pri nas je to kanal 37, antena sicer enako solidno lovi se stiri kanale navzdol in navzgor) dela brez problema ne glede na to ce nekoliko na priblizno poiscem smer in skacem okoli antene, pa so razmere dalec od optimalnih (vmes so stene, antena je znotraj - odboji, med oddajnikom in mano je ravno vrh bliznjega hriba).

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Priložena antena mogoče res ni dovolj močna, da ti nič ne najde (odvisno kje živiš), mogoče imaš celo tuner, ki ne podpira MPEG-4. Ko priklopiš CATV pa ni nič čudnega, da ti nič ne najde, ker imaš ti DVB-T tuner, kabelska pa je DVB-C.