Televizor brni...

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.942
7.243
113
Imam SONY CRT TV, 72cm, star cca. 6 let. Že nekaj časa mi med predvajanjem brni iz zvočnikov, danes, pa je to brnjenje postalo tako moteče da sem popiz....! Brni samo takrat, ko dela ekran, ne glede ali gledam T-2,ali filme preko WD Playerja! Zanima me, kaj bi to bilo? Je to ekran, katodna cev, zvočniki, ali mogoče kakšna majhna peezdarija? Zanima me kako bi lahko TV popravil in okvirni stroški in ne nakup novega!

Hvala za pomoč in nasvete!

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Tudi meni na stari Samsung televiziji brni v zvočnikih,ampak samo takrat,če dam televizijo preveč na glas.
Popravim sicer po kmečko,če ne deluje ko malo zmigam skart priključek ga pa po kmečko tresnem po ohišju tam kjer je zvočnik in potem je mir.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.942
7.243
113
Točno to je bilo! Scart priključek! Namreč v ta Scart priključek imam vključen činč kabel od T-2 in to sranje brni, ker izgleda nima dobrega stika. Priključek sem odstranil in činč kabel direktno priključil v TV. Sedaj se komaj sliši! Hvala lepa za pomoč!

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
Na mojem CRT zelo brni ko je veliko bele barve na ekranu. Je pa flat in 100 HZ 82diagonala, proizvajalec United. Se splača še to popravljat?

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.901
55
63
Verjetno je samo kakšen elektrolit oslabel, tako da to nebi smel biti kakšen velik strošek. Običajno je tak elektrolit tudi zgoraj malo napihnjen. Drugače pa dober serviser, ki ima "komponent tester" lahko njihovo kvaliteto preveri kar v vezju v nekaj minutah, brez lotanja.