Teletext ne dela

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Doma imamo dve televiziji. Obe sta priklopljeni na siol tv preko optike. Starejša stokilska kišta je priklopljena na sprejemnik s skart kablom, novejša pa s HDMI. Torej zakaj mi na novejši ne dela teletext??? Predvideval bi da bi zaradi novejših zadev zadeva prej delala kot pa ne :S.
Ima kdo kakšno idejo? Prosim pomagajte.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
HDMI ne podpira teletext passthrough (beri: ne pošilja teletexta preko hdmi-ja do tv-ja).

Poglej, če slučajno škatla (sprejemnik) od siola omogoča brskanje po teletextu (brez daljinca od televizije).

Če ne podpira, je edina opcija priklop preko scarta...

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Vse jasno. No pa tut nič jasno. Če greš na bolše moraš očitno požret tut kaj slabega. Bom pač teletext gledal samo na stari škatli. Za voljo tega se ne odpoven HD sliki. Očitno ševedno drži da je v vsaki stvari nekaj dobrega in nekaj slabega.

Še enkrat hvala

PS: resiver sam nima teletexta. Brez TV daljinca ni opcije da bi ga videl.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Pač je pri razvoju novejše tehnologije treba na določeni točki opustiti podporo starim stvarem... in teletext je načeloma res ena stara stvar, ki v hdmi standardu nima kaj iskati (slika in zvok se pošiljata digitalno, zato bi tudi teletext moral biti posebaj definiran). Preko scarta zadeva deluje precej preprosto, saj se teletext pošilja analogno v nevidnem delu slike (tistem delu, ki gre "preko roba").

Če ti je HD slika na tistih parih kanalih bolj važna od teletexta, se moraš pa sam odločiti.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
A ima siol komunikator polek HDMI izhoda tudi Scart izhod? Pol pač priklopi oba, ko rabiš teletext pa spremeniš input na TVju iz HDMI na Scart pa je zadeva rešena.

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Goran, ideja ni slaba. Poizkusim jutri ker zdaj se mi res ne da skakat s kabli po bajti
smile-1.gif
.

Drugače pa teletext spremljam samo kadar ni prenosa hokeja, ker so bolj ažurni kot pa na netu. včasih mi kolega rezultat sporoči tudi 2-3 min. prej kot pa na netu objavijo. Sej vem da je neumno sam moji živci so včasih tok na koncu sploh ker vem da se je nekaj že lahko zgodilo jaz pa tega še ne vem in bom zvedel šele čez 2 min. Vem nor sem ampak tko je. Vsako tele svoj vesele
wink-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ce potrebujes txt samo obcasno pol ga imas tudi na telefonu. android mislim da ima celo svkj app. 1x sem probu in mi je zgledu isti kot na tv in hitro dela.