Telesni termometer: klasicni vs. digitalni?

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Rad bi si vzel en poceni termometer, ker vedno prav pride doma. Sem vprasal v najblizji lekarni pa so rekli, da je naceloma cisto vseeno in naj bi oba enako natancno merila. Le da imajo ljudje vcasih vec tezav z digitalnim zaradi neznanja uporabe le-tega.

Imeli so nek klasicni termometer za dobrih 6€, digitalnih pa niso imeli na zalogi a naj bi bili par € drazji. Na netu pa sem nasel neke Vicks digitalne termometre za 5€. Saj vem da je vse skupaj drobiz in najbolje kupiti kar oba
smile-1.gif

A me vseeno zanima, po vasih izkusnjah kateri se bolj obnese oziroma je bolj uporaben.

Digitalni zmeri temperaturo hitreje. Je zaradi tega manj zanesljiv od klasicnega?

LP

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Jaz osebno sem na klasiki. Elektronskega smo si sicer enega privoščili a ga nisem uspel pripraviti do tega, da bi kazal pravilno. Pa sem nekaj digitalnih termometrov sestavil sam, jih sprogramiral in so delali O.K.. To kar so mi prodali v lekarni pa enostavno presega znanja povprečnega štromarja.
grin1.gif
Očitno je uporabnost digitalnih pogojena z njihovo ceno.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Digitalni so dejansko manj zanesljivi od klasike.

So pa bolj komot (lahko ga mečeš ob tla na primer; pa tudi če ga ne, je fajn, ker nanj ni treba pazit) in če ti je vseeno, da sem in tja kažejo "malo po svoje" (vsaj meni je vseeno, ali imam 40,3 ali 40,0), vzemi digiča.

Kateri izmed obeh je boljši, pa nimam pojma (itak se mi sanja ne, kaj imam doma).

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

IF hočeš, kot je kozarec lepo napisala, vedeti ali imaš 40,1 ali 40,2 , potem kupi takšnega, ki meri temperaturo v ušesu.

IF imaš male otroke in/ali jih pričakuješ, da se bodo kmalu pojavili, kupi digitalnega ali tega zgoraj (ni živega srebra!).

ELSEIF vzemi navadnega.

Načeloma termometer itak rabiš samo za otroke, ki ne znajo točno povedati, kaj je narobe in pa za odrasle hipohondre. Vsi ostali po mojem prav dobro vemo, kdaj imamo več kot 37,5 (slabo počutje, mrazenje, potenje...)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
kupi digitalnega, le tolikopoglej na njemu dapiše Made in Japan. Pa bo OK.

Onega za v ušesa tudi pod razno ne kupuj ker je isto kot bi šel ugibat koliko ima merjeni temepraturo.

Običjanega (živosrebrnega) pa dvomim da sploh še dobiš..ker so jih prepovedali (oz. če že..imaš noter nadomestek živega srebra...kaj pa je to, pa ne bi vedel).

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Digitalni, kupljen v lekarni mi po dveh letih nekaj štrajka-ko vzameš dol pokrovček od baterije pa dela O.K..

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Digitalni ampak za pod pazduho - navadnega. Za usesa je dober FUL drag, tak da tocno pomeri. Ce je pa poceni pa en jebeštrga pomeri, bolj ugiba, tako kot ti hehe

LP

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Tisti poceni za merjenje v ušesu je tako kot, da bi bolniku potipal čelo in povedal koliko ima vročine. Uporabljamo digitalnega, pomembno je le, da ga fino pritisneš pod pazduho.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Po mojih izkušnjah je boljši klasični. Imeli smo digitalnega, ki je vsakič drugače kazal. Nato sem zaradi otroka kupil Brown-ovega za merjenje v ušesu - mislim da IR (bil je daleč od poceni), pa je tudi razočaral.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Kar se mene tiče, vzemi elektronskega za pod pazduho.

Kot vidiš, ni dosti dražji od živosrebrnega, je pa precej varnejši. Še vsak živosrebrni je šel od bajte tako, da smo ga razbili
bonk.gif

Elektronski je pa lepo opravljal svojo nalogo, dokler si ga niso sposodili sosedje, in ga kasneje veseli vrnili, češ, da se pes pa že bolje počuti
hysterical-1.gif

Btw., zakaj se ne dobi alkoholnih termometrov za merjenje telesne temperature?
confused-1.gif

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
A ni merjenje temp. najbolj realno, če se meri v ustih?
sprasujem se.gif

najbolj realno je v danki, nato v ušesu, nato v ustih najmanj pa pod pazudoho, kjer tudi najmanj kaže. Sam imam digija za 6€ in v ustih po par min v redu kaže. Pod pazduho pač rabi čas, recimo 10min :|

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
potem si enostavno izmeri v riti, ter potem še narediš kontrolo v ustih
hysterical-1.gif

mislim da ni potrebe po kompliciranju...meriš pod pazduho, je še najblj higienično. Itak desetinka gor ali dol nima odločujočega vppliva...merodajo je tisto pred vejico...če pokaže 40 (si v riti...pa ne s termometrom) ne glede na destinko v plus ali minus.

Glede ušesnih...smo tudimi kupili ušesnega (nekje 60 EUR) za otroka....ma kot bi se igral...kadar si pomeril jebilo drugače (konkretno drugače) pa še ko je otrok bolan prav z veseljem opazuje kako mu porivaš kako reč v uho....

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.442
2.393
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Glede ušesnih...smo tudimi kupili ušesnega (nekje 60 EUR) za otroka....ma kot bi se igral...kadar si pomeril jebilo drugače (konkretno drugače) pa še ko je otrok bolan prav z veseljem opazuje kako mu porivaš kako reč v uho....

No vidiš, ga vsaj z nečim animiraš
cheer.gif

Meni ta za v uho ne kaže. Napiše LO temp.

Verjetno zaradi dlak v ušesu
evil.gif
ali pa sem malo pred smrtjo.

Lp

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Digitalni ampak za pod pazduho - navadnega. Za usesa je dober FUL drag, tak da tocno pomeri. Ce je pa poceni pa en jebeštrga pomeri, bolj ugiba, tako kot ti hehe

LP
Se podpišem pod tole.

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
khm, preveri si malo klinične podatke, v riti/ušesu pokaže tudi kako stopinjo več kot pod pazduho. Zato v bolnišnicah redko merijo pod pazuho. Za doma pa tako ni tolk važno... oz mogoče je za otroka.