Telemach - zaklenem wifi, linija crkuje

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
V flatu smo zaklenili wifi, ker se sosedi gor vsedajo, ampak linija se potem nonstop sesuva, in ne dela.. Povezava je vzpostavljena, ampak internetnega dostopa ni.

Je pa TP Link router.. Zdaj smo ga že ene parkrat resetirali na hard, ampak dela pa še vedno ne...

Pa to ni prvi poskus zaklepanja.. Na telemachu so rekli da bojo nekoga poslali, ampak jaz rabim zdaj.. (kabl je tak kratki, da morm stat poleg routerja - don't wanna)

Kakšna ideja?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kabel se lahko komot daljši kupi. Cena je okvirno 1 EUR na meter (mogoče zdaj celo manj).

A to je Telemach-ov ruter? Pri znancih smo ga lepo (ravno zaradi prekinjanja) v omaro pospravili in se od takrat brez problemov uporablja Asus WL-500G Deluxe (legenda, sicer v senci LinkSys WRT54G...)

Nazadnje urejeno:

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
Jap.. Zdaj pač mam na voljo samo tega žal.. Sem mislila da je imel kdo že podobno težavo.. Pomoje sem ga že tolkokrat resetirala, da bo mi zobotrebec enkrat not ostal :p

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Če se sesuva pa pusti odklenjenega in uporabi MAC filter in dovoli povezavo samo domačim računalnikom.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kakšno zaklepanje pa si dala?
Probaj druge (WEP, WPA-TKIP, WPA-AES).
Ali kot rečeno MAC filter (sicer če sosed ni ravno z hribov, bo "okoli" tega prišel v nekaj minutah), ampak začasno, dokler ne popravijo.

(a pri Telemach-u vsa oprema crkuje in šteka
sprasujem se.gif
)

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
Očitno vse crkuje, ker box za TV so nam že tudi mogli menjat, pa 3 mesce je komaj.. Pa nonstop je nekaj no..

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Ja sem imel sam tudi skoz težave z Routerjem od Telemacha Netgear WNR2000 in sicer je bil v liniji pa brez dostopa, sem se naveličal resetiravati že kupil Linksysa potem pa vseeno probal in vpisal naslove DNS strežnikov direktno v računalnik in od takrat dela brez prekinitev, torej IP številke še zmeram dodeljuje Router kriptiranje je zelo močno WPA 2 samo DNS strežniki Telemacha pa so vpisani v TCP IP 4 nastavitvah in dela sedaj v nulo..........

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Tudi pri sosedu je bil problem z TP Link routerjem.
Pri njemu je sicer WPA2 zaščita delala normalno in se ni nič sesuvalo problem je bil z določenimi stranmi (Tarok),ki so bile nedostopne.
Pri meni in ostalih je delovalo vse pri njima ne.
Šele po vpisu DNS strežnikov v Pc je začelo vse delovati kot mora,zakaj je ta router tako čuden pa mislim,da vrdo samo pri Telemach.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Ja pa pismo, govorite, kot da je Telemach prozvajalec routerjev. Če je router šrot je pač šrot, kar niti ni čudno glede na to da so jih ob zadnji menjavi paketov talali gratis...
Kot rečeno, se lahko poskusi tudi s kakšno drugo vrsto enkripcije, proti nadležnim sosedom zna biti že WEP dovolj.

mocco

Pripravnik
28. sep 2008
120
0
16
Na Tp-Linkovi strani je nadgradnja za ruter , ki odpravi to težavo . Potrebno je biti samo pozoren na verzijo ( skoraj vsi novi so verzija 4) . Če še vedno ne bo delal pokliči na Telemach in ga bodo zamenjali.

http://www.tp-link.com/en/support/download/

Citat:
Uporabnik medvedka pravi:
V flatu smo zaklenili wifi, ker se sosedi gor vsedajo, ampak linija se potem nonstop sesuva, in ne dela.. Povezava je vzpostavljena, ampak internetnega dostopa ni.

Je pa TP Link router.. Zdaj smo ga že ene parkrat resetirali na hard, ampak dela pa še vedno ne...

Pa to ni prvi poskus zaklepanja.. Na telemachu so rekli da bojo nekoga poslali, ampak jaz rabim zdaj.. (kabl je tak kratki, da morm stat poleg routerja - don't wanna)

Kakšna ideja?