Telemach vs. Telekom - kvaliteta slike

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.409
2.418
113
Lp! A je kdo na tekočem, kako je trenutno s samo kvaliteto slike če primerjamo Telemach in Telekom, seveda ob predpostavki da sta oba na optiki!

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.526
3.027
113
Gledano po Mbit/s sta oba nekje tam tam. Recimo za program HD SLO1 oba oddajata nekje s 13 Mbit/s in tu neke razlike ni, čeprav gre Telemachovo po kabelski, Telekomovo pa je IP. Če te zanima specifičen program pa povej in preverim.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.409
2.418
113
Čakaj kako misliš da gre Telemach po kabelski? Mi nimam kabelske, nimam koaksa, imamo zgolj optiki. Trenuto imam Telemach in gostim na Telekomovi optiki. Ker se mi izteka aneks in ker imam doma 2 Telekom naročnini pa študiram da bi se prestavil na Telekom + Arene mi dišijo. Sportklube pa bi gledal preko aplikacije, imamo na drugi lokaciji Telemach. Glede kvalitete slike pa vprašam ker vseeno ne bi rad šel ba slabše. Gleda pa se vse živo, a hkrati nič kaj konkretno... A kanal, PopTV, Planet... živalski programi...

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.526
3.027
113
Povsem odvisno od sprejema. Jaz imam po enem vlaknu internet, po drugem pa celi kabelski spekter, ki ga pretvornik v modemu spremeni iz optike v COAX signal. Sosed ima GPON in dobi vse skupaj po enem vlaknu in ima na koncu še zmeraj COAX izhod iz modema, ker gre pač vsako po svoji valovni dolžini. Kako imaš ti, ne vem, podatki so podani za COAX signal. Če imaš BOX brez COAX vhoda(kar je pri Telemachu možno), potem moji podatki zate niso relavantni in boš moral sam preveriti, koliko ti porablja, verjetno pa gre za tam nekje 7-8 Mbit+, kar pa boš težko izmeril, ker se podatki večinoma ne prenašajo konstantno ampak vsakih nekaj sekund.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.403
485
83
::1/128
Tukaj je pomemben podatek to, da ni govora o Telemachovi optiki (kjer dobiš tudi komplet DVB-C bodisi po ločenem ali pa istem vlaknu v obliki RF overlaya), ampak o Telemachovih storitvah preko Telekomove optike, kjer Telemach zakupi zgolj bitni tok in dobiš samo IP stream na EONu, in tu je za HD max 7Mb/s H264. Žal kvalitete slike s Telekomom ne morem primerjat, je pa vmesnik za moje pojme zadaj in bi bila glede tega recimo T-2 boljša izbira. Po drugi strani pa glede na to, da je kabel od Telekoma, je sigurno najmanj možnosti za potencialne probleme, če vzameš storitve direktno pri njih.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.409
2.418
113
Ja, saj pravim od poletja smo tukaj, ni bilo ene samcate težave s Telemachom. Kaj misliš s tem da je za tvoje pojme vmesnik zadaj? Kateri vmesnik? Čigav?

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.403
485
83
::1/128
V mislih sem imel Telekomov TV vmesnik (NEO) v primerjavi s Telemachovim EONom in T-2 TVjem. Vrjamem, da so sicer zadevo že kaj bolj izpilili od takrat ko sem probal, in da je v veliki meri tudi stvar navade in osebne preference, pa v končni fazi najlažje za sprobat pri kakšnem kolegu ali v njihovi poslovalnici, če ti odgovarja. Meni osebno je minus že to, da nimajo aplikacije za Tizen ali WebOS, pa tudi tist za Android TV je, kolikor vem, nekoliko okrnjena v primerji z boxom (manj kanalov kot na boxu, nižja kvaliteta, ...).

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.409
2.418
113
Saj jaz sem NEO že imel nemoč ampak res tistega taprvega ko je nadomestil stari Box, pa sem že pozabil kako je bilo.... vem pa da nekih težav nisem imel.