Telekomovi PLC-ji

B81

22. jul 2007
36.720
10.339
113
Zaradi nenehnih motenj in rdecih luck sem priklopil dva plcja iz mimovrste, 500 mbit.
Tv dela brez motenj in vedno so zelene lucke na obeh.
Problem pa je, da se drug tv ne razume z novim, ker ima star telekomov plc.

Ce vzamem se en isti komplet mocnejsih, bo tole slo ali bi tudi telekomov moral it, ceprav je drugacen?

Hvala

Scorp84

Pripravnik
5. jan 2009
466
3
18
Malo nerazumljivo napisano ampak ok. Če na enem tv-ju dela ok, sta nova plc-ja uparjena. En plc ne more pošiljati dvema, edino če imaš takega, ki to zmore in ima dva lan-vhoda. Pa če si nova uparil s starima, tudi ne bo delovalo dober, ker bo hitrost toliko kot sta stara zmožna. V tem primeru, ti je boljše kupiti še en par.
Pa če je možno, probaj električarja/koleha prepričati, da ti omarico z varovalkami zveže tako, da boš imel vtičnice kjer sta plc-ja pod isto fazo. Takrat ne boš imel več težav niti s telekomovimi plc-ji. Sam sem tako naredil in je super, imam 4 pare plc, 3 sem vspel vsako na svojo fazo dati, da se ne bodo med seboj motili. Je pa res da sem v cevi vlekel kabel, pa delal nove vtičnice kjer je modem, ker sem imel srečo da je modem direkt pod varovalkami.

B81

22. jul 2007
36.720
10.339
113
To sem mislil ja. Zakaj ne more en pošiljat dvema? Do zdaj je bilo tako, da je en telekomov plc pošiljal trem, torej en pri modemu prui vhodu optike v hišo in trije vsak pri svoji TV.

Vse je na isti fazi, ker smo ravno zaradi telekoma zamenjali omarico in prevezali tako, kot so na telekomu svetovali.

Torej kupim še en par in upam, da bosta razumela tistega pri modemu.

Hvala

Schime

Guru
22. nov 2008
1.979
769
113
Če te prav razumem imaš en komplet nov. Zraven bi pa rad še en telekomov PLC priklopil s tem novim kompletom. Ti se med sabo ne bojo sporazumeli. Če pa boš kupil še dodatne nove sprejemnike bi pa morali delovati v kombinacijo novega, ki ga že imaš.
Sam imam tudi tri telekomove PLCje povezane z enim oddajnim pri modemu (v bistvu so tako vsi isti).

B81

22. jul 2007
36.720
10.339
113
Tocno tako sem mislil in skoraj narocil drug komplet, dokler nisem (pravkar) opazil motenj, vceraj pa cel dan nic. Jebemu telekom pa optika.

Scorp84

Pripravnik
5. jan 2009
466
3
18
Telekom ni kriv, ce prihaja do motenj v hisi. Lahko probas glavni telekomov plc prestaviti v drugo vticnico. Ce imas plc-je na razlicnih fazas, se hitrost prepolovi. Ce pa kupis hitrejsi plc, se mu hitrost tudi prepolovi, ampak se vedno je hitrejsi kot so telekomovi.
Ta plc-ja ki si kupil, poglej ce od iste znamke obstaja plc ki lahko oddaja dvema...
Sicer pa je veliko odvisno od napeljave doma koliko je stara in od naprav ki povzrocajo motnje.

B81

22. jul 2007
36.720
10.339
113
Sem priklopil stare nazaj in spet moti in utripa rdeca ali rumena lucka. Bom vseeno se en komplet nabavil, boljse bo, kot s telekomovimi.
Hvala

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Tocno tako sem mislil in skoraj narocil drug komplet, dokler nisem (pravkar) opazil motenj, vceraj pa cel dan nic. Jebemu telekom pa optika.

Pri meni so se pojavljale motnje, ker je bil en plc priklučen na električni podaljšek in ne direkt v vtičnico na steni.

Schime

Guru
22. nov 2008
1.979
769
113
Sam opažam, da imam vedno obarvano zeleno lučko za kvaliteto povezave razen, ko v sobi vžgem luči. Te so led in nekaj sekund za tem se luč za kvaliteto povezave obarva rumeno. Takoj, ko ugasnem je čez nekaj sekund spet zelena luč.
Malo razmisli, kaj bi bilo lahko novega, da ti zadeva ne dela več tako, kot bi morala (verjetno ti je prej normalno delalo).
Drugače pa lahko pri telekomu za 0,5€ na kos rentaš PLCje. Jih vzameš na test za kak mesec potem pa vrneš. So pa tudi telekomovi (iskrini) 500Mb/s.

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
36.720
10.339
113
tEGA PA MI ZADNJIČ NI POVEDAL (4 DNI NAZAJ), je rekel, da imajo samo tele, ki so jih dali eno leto nazaj ob naročilu. Torej izgleda, da so "močnejši" PLC-ji vseeno malo boljši, kot šibkejši.