telekomova kabelska in nekvaliteta

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Zadnje dni očitno šalabajzerji menjajo "dobavitelja" signala iz analognega v digitalnega in je po novem slika kot bi gledal zanič youtube... najprej so pokvarili slo 1, danes sta sledila še slo 2 in pop. Da ne omenjam, da je šlo še tisto bedno preklaplanje v 16:9 format po gobe.

Pa kaj res mislijo nesposobneži, da smo gledalci bedaki in da ne opazimo sranja, ki ga podtaknejo? Namesto napredka grejo oni 30 let nazaj.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Kupli so novo opremo za DTV. Skoda, da se ponudniki interneta grejo kablaše
smile-1.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Nova DTV oprema nima veze s problemom zgoraj, bo pa seveda, ko bo delujoča, omogočala tudi na kabelski konkurenčne storitve. Ob tvoji logiki tudi kablaši ne bi nikoli ponujali interneta.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ne verjamem, da je nova oprema za karkoli kriva, ker je ostalih 77 programov še vedno v enaki kvaliteti
smile-1.gif
Sigurno so zamenjali izvor signala in zraven pokvarili vseskupaj v prepričanju, da nihče ne bo opazil razlike. Pol pa svizec...

Sicer pa mi za dodatne storitve dol visi... siol tv sem zamenjal za kabelsko, ker (je imela) ima boljšo sliko, je bistveno cenejša in nima dodatne škatle. Imam pa še dva konkurenčna ponudnika kabelske na lokaciji, pa bom zamenjal operaterja, če se bodo telekomovci preveč norčevali.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Jah ti k lahko zbiraš. Pri meni je kabelska od Telekoma svetlobna leta od lokalnega kabla.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Verjetno samo nimaš oko sokolovo tako kot jaz
wink-1.gif

No, pop je uredu, pa slo2 tudi. Slo 1 pa ostaja youtube style brez 16:9.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
wink-1.gif

Saj jaz pravim, da je analogno še zmeraj boljše kot digitalno, vinilka boljša kot CD, film boljši kot digitalci, ampak korporacijski lobiji forsirajo novotarije, samo da raja pod marketingom podleže.

Clancy

Majstr
20. avg 2007
822
394
63
Na Telekomovi kabelski prek DVB-C, pa kljub občutnemu dvigu naročnine, še vedno nič novega. Mislim predvsem na HD programe.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.608
709
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Zadnje dni očitno šalabajzerji menjajo "dobavitelja" signala iz analognega v digitalnega in je po novem slika kot bi gledal zanič youtube... najprej so pokvarili slo 1, danes sta sledila še slo 2 in pop. Da ne omenjam, da je šlo še tisto bedno preklaplanje v 16:9 format po gobe.

se strinjam SLO1 in 2 nimata več signala za preklop
frown-1.gif

reklamacija računa, kaj pa drugega
evil.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
wink-1.gif

Saj jaz pravim, da je analogno še zmeraj boljše kot digitalno, vinilka boljša kot CD, film boljši kot digitalci, ampak korporacijski lobiji forsirajo novotarije, samo da raja pod marketingom podleže.
Tut gosje pero, list papirja, kuverta in znamka so boljši od e-maila. Grde grde korporacije.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Tut gosje pero, list papirja, kuverta in znamka so boljši od e-maila. Grde grde korporacije.
Uradna pošta gre še vedno preko papirja in "polžje" pošte. Vprašaj kakšnega fotografa, kaj naredi boljšo sliko: film ali SLR
tongue-1.gif

Nedvomno je zvok vinilke boljši od MP3. Skoraj kaj nima boljše kvalitete zvoka od MP3? Ampak trg vse to prebavi...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
To je generalizacija. Nobene ovire ni, da ne bi naredil posnetka v MP3 obliki, ki bi imel vecji dinamicni razpon kakor gramofonska plosca, in za povrh ga se lahko povecujes v nedogled, kar pri plosci ni mozno.

V bistvu je tudi pri gramofonskih ploscah v uporabi en koncept, ki je se najbolj podoben kompresiji podatkov (le da ne gre za prihranek prostora, ampak za bolj enostavno izdelavo plosc) - ekvalizacijska krivulja, katero mora potem gramofonski predojacevalec kompenzirati nazaj, da ti sploh dobis vsaj priblizno enak zvok, kot je na zacetku sel v snemalno napravo. Ce koga zanima kaj vec: iscite pod "RIAA equalization curve" (ostali standardi so ze zdavnaj izumrli).

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Nova DTV oprema nima veze s problemom zgoraj, bo pa seveda, ko bo delujoča, omogočala tudi na kabelski konkurenčne storitve. Ob tvoji logiki tudi kablaši ne bi nikoli ponujali interneta.

Moj komentar seveda ni imel namena omenjati, da bi to utegnil biti problem za slabso sliko. Kodeki je*bejo vse - kablase, ponudnike tvja in telcote.
Namenjen je bil bolj temu, da glede na tehnologijo na parice drugega kot iptv se realno ne morejo it ... tako da je storitev sicer dobra, a dostikrat nezanesljiva
frown-1.gif

mimogrede:
Precej kablasov v SLO se je slo broadband (do 8mbps) davno preden je telekom uvedel adsl in smo se takratni ircarji veselo dr*kali na raznih 33,6kbps dial upovih modemih in bi ubijali za kaksno neomejeno 256k povezavo
smile-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
Citat:
Uporabnik Earnhardt pravi:
Precej kablasov v SLO se je slo broadband (do 8mbps) davno preden je telekom uvedel adsl in smo se takratni ircarji veselo dr*kali na raznih 33,6kbps dial upovih modemih in bi ubijali za kaksno neomejeno 256k povezavo
smile-1.gif

Link please....

Ja, "Link" je bil eden teh.
Kaj bi ti rad, link na ponudbo podjetij, ki jih več ni izpred ne vem koliko let, recimo 15?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Ja... jaz sem imel že 10 let nazaj 1Mbit/s down in 256kbit/s up. Vse je delovalo odlično.... dokler SiOL ni začel ponujat ADSL-a (512/128). Potem so pa razmere pri našemu kablašu postale neznosne (20+% packet loss, ping po par sekund, hitrosti ničemer podobne).... seveda je imel naš kablaš povezavo v internet najeto pri (tadada) SiOL-u
smile-1.gif