Telekomov center-razstavljeni aparati proti placil

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Danes sem si želel ogledati Sony Xperia Compact Z5 v Telekomovem centru v Cityparku(so ga imeli že pred kaksnim 14 dnevi razstavljenega,ampak ni bilo časa si ga ogledati), ker se odločam med Z5 in pa Samsungom S6 EDGE, vendar na moje razočarnje, Z5 modela ni bilo razstavljenega. Pravzaprav ničesar on Sonya ni bilo razstavljenega. Ko sem povprašal prodajalce zakaj je temu tako, sem dobil odgovor da Sony ni zakupil prostora in ga ne razstavljajo. Skratka vse skupaj izgleda zelo nereseno, ali smo res prišli v te čase da se plača celo ponudba na polici??

Dejansko sem dobil odgovor "ker sony ni plačal rastavitve,nimamo več njegovih modelov razstavljenih,ampak imamo jih pa na zalogi tako da ga lahko kupite"
bonk.gif

Se še komu zdi to malce butasto?
crazy1.gif

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Če kaj pomaga, maš v simobilu ob a hali razstavljenega, da ga lahko mal potestaš, maš tudi s6 in edge in podobnno.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
ko boš že v Si.mobilovo poslovalnici si oglej telefone in skleni kakšen odličen paket...
B

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Citat:
ali smo res prišli v te čase da se plača celo ponudba na polici??

Že dolgo smo v teh časih. Tudi v Mercatorju, Sparu ... mora dobavitelj zakupiti polico, če hoče, da prodajajo njegove izdelke. Spletne trgovine računajo za izpostavitev izdelkov na prvi strani, na vstopnih straneh oddelkov, med priporočenimi artikli, itd.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Dobro jutro, tovrstna praksa je pri trgovcih prisotna že 10+ let. Pri enih bolj, pri drugih manj.

Da Sony ali Milka stojita na polici tebi pred očmi, ni le dobra volja trgovca. Ker LG in Gorenjka bi zagotovo rajši tam videla sebe, konkurenco pa nekje na lagerju izven vidnega polja.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Daj si malo poglej ponudbo na spletnih straneh kitajskih trgovcev recimo Gearbest.com, Everbuying.net ....

Te bo prav hitro minilo, da bi še kdaj, še kakšen telefon kupil pri naših mobilnih operaterjih in se pri njih za bonus še dve leti vezal....

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Odličen nasvet. Edino ne pozabi preverit ali telefon deluje med nevihto v gozdu.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Daj si malo poglej ponudbo na spletnih straneh kitajskih trgovcev recimo Gearbest.com, Everbuying.net ....

Te bo prav hitro minilo, da bi še kdaj, še kakšen telefon kupil pri naših mobilnih operaterjih in se pri njih za bonus še dve leti vezal....

Ti si mimogrede pa padel s kje?
Kaj imajo veze aparati določenih proizvajalcev z našimi trgovci? To tukaj nima nobene veze.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik alfabet pravi:
Citat:
ali smo res prišli v te čase da se plača celo ponudba na polici??

Že dolgo smo v teh časih. Tudi v Mercatorju, Sparu ... mora dobavitelj zakupiti polico, če hoče, da prodajajo njegove izdelke. Spletne trgovine računajo za izpostavitev izdelkov na prvi strani, na vstopnih straneh oddelkov, med priporočenimi artikli, itd.

Že že,ampak oni tržijo Sonya, oglašujejo ga, prodajajo ga, ko pa ga hočeš sprobati preden se odločiš, e takrat ga pa nima,pa čeprav ga je imel par dni nazaj še
bonk.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
ko boš že v Si.mobilovo poslovalnici si oglej telefone in skleni kakšen odličen paket...
B

Sem pred časom o tem razmisljal,ampak ko sem vprašal prodajalca zakaj naj grem na simobil, mi je rekel da ne ve zakaj
grin1.gif

Ja kaj je potem pričakoval,da jaz bom pa rekel No pa grem
grin1.gif

S ponudbo naj me prepriča pa grem, verjamem da je v teh časih Simobil že na normalni pokritosti Slovenije in da ne crkne na vsakem vogalu.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Očitno te je zanimal nakup tega Sonyja pri Mobitelu, ker drugače bi ti bilo čisto vseeno, če ga greš pogledat v Simobil ali pa Big Bang.
Sploh pa ne vem kdo bi še hodil v trgovino gledat telefone, če imaš pa na netu malo morje slikc in natančne opise s testi vred.

Imaš pa odličen podpis
wink-1.gif

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
No, mene če telefon zanima in ga nameravam kupit, ga hočem prej tud držat in mi je čisto vseeno ali pri mobitelu, simobilu, ...

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.552
927
113
eno je gledat celo goro slik na internetu, drugo je pa telefon dejansko držat v rokah....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Seveda, to je normalno, že dolgo in povsod, plačujejo se police, plačuje se tudi (npr. trgovine) v kakšni višini bodo izdelki postavljeni, v katerem delu trgovine (frkventni ali nefrkventni del - ja oni vedo kje se obrne največ ljudi) itd... tudi ti bi tiščal ven določen tip karavan od Opla če bi ti npr. Opel ponudil bistveno večjo maržo na njem...
smile-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Očitno te je zanimal nakup tega Sonyja pri Mobitelu, ker drugače bi ti bilo čisto vseeno, če ga greš pogledat v Simobil ali pa Big Bang.
Sploh pa ne vem kdo bi še hodil v trgovino gledat telefone, če imaš pa na netu malo morje slikc in natančne opise s testi vred.

Imaš pa odličen podpis
wink-1.gif

Ti si torej človek ki raje upošteva mnenja drugih in si ne naredi svojih? Namreč meni je vseeno če nek telefon paše 100 ljudem, ko pa meni ne.
In telefon moraš prijet v roke, napisat par smsov z obema rokama, par z eno, naredit par gest z njim, da vidiš ali ti sploh odgovarja ali ne.
Recimo trenutni Z3C je super,ampak iščem nekaj novega, tako da S6E sem sprobal, hočem pa tudi Z5C sprobat. Štekajo pa itak vsi, edino IP dela normalno,ampak večina Android userjev to itak nebo priznala nikoli....

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Seveda, to je normalno, že dolgo in povsod, plačujejo se police, plačuje se tudi (npr. trgovine) v kakšni višini bodo izdelki postavljeni, v katerem delu trgovine (frkventni ali nefrkventni del - ja oni vedo kje se obrne največ ljudi) itd... tudi ti bi tiščal ven določen tip karavan od Opla če bi ti npr. Opel ponudil bistveno večjo maržo na njem...
smile-1.gif

Vse jasno v merkatorju itd...ampak tukaj govorimo o jebenem demo modelu telefona ki so ga ravno lansirali in oglaševali
grin1.gif

Nekje ga bom že dobil,to me ne skrbi, me pa žalosti da ga pri svojem operaterju ne moreš dobit,saj konec koncev je njim cilj da mi prodajo telefon, po možnosti celo z vezavo...
.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
IP ima kar nekaj for s katerimi se mi ne da ukvarjati,.. urejanje zvonenja, aktivnosti preko iTunesov, iStore je predrag,..da ne govorim o sektaših, ki so mi itak mimo
moj Note4 odlično zadosti vsem potrebam,..bom pa videl kaj bo naslednji telefon, ki ga bom kupil,..Samsung gre v isto čudno smer kot Apple in to verjetno pomeni da bom razmišljal o čem drugem,..
b

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Glej jaz natančno pogledam slikce, preberem vse lastnosti, preberem vse možne teste in potem ga morda kupim.

Sicer pa kateregakoli sem že imel v rokah je praktično povsod isti šit, praktično nobene razlike eden slabši od drugega še posebej pa ta novi, ki jih niti v žepu več ne moreš nositi...
Za bonus še vso zasebnost prepustiš gogolu, applu, m$,...

Potem bi pa bebci radi za telefon še od 500 do 1000 evrov in po možnosti še 24 mesečno vezavo
bonk.gif

Jaz vidim, da za mojo odlično staro Nokio C7 zamenjave žal ne bom nikoli našel.

Pa samo nekaj pogojev imam:
-velikost največ do 4 inče
-ram vsaj 2GB, fotoaparat vsaj 13mp, dvojna bliskavica(ki jo prižgeš tako kot pri C7 z daljšim držanjem tipke za prižiganje)
-obvezno prižiganje telefona s tipko na poteg navzdol tako kot ima C7
-garmin aplikacija mora delat brezhibno.
-možnost dodatne sd kartice in obvezno snemljiv pokrov, da lahko vzamem ven baterijo.
-pa omrežja naj čimbolje lovi;)