Telekom negativno.. Kaj se?

bsa

Pripravnik
2. sep 2007
67
0
6
Zivjo,

No da opisem situacijo pa bo mogoce znal kdo kaj pametnega svetovati:

2 leti nazaj:
- oddamo povprasevanje za SiOL ADSL za lokacijo v Rozni dolini (450m parica od centrale center - CD)
- negativno (nic razloga)
- odlocimo za Telesmeh kabelski internet in 24mesecev vezave (blazno denarja za 1.5mbps linijo - 50 EUR)
- konec prejsnjega tedna se je izteklo to in hop gremo drugemu ponudniku

- povprasevenje na T2 - odgovor Telekoma: Negativno (dobesedno in to je to)
- povprasevanje na SiOL (skoraj istocasno kot na T2)
- poklicejo iz narocniske telekoma: Ni mozno
- znorim in vprasam Zakaj? Mi lahko poveste razlog? "To jaz ne bi vedel. Nisem jaz
delal preveritve"

- "Kdo pa potem ve?" "emmmm ne vem...dejte poizkusit na 080 8000"

- "080 8000 .... halo?halo!"
vprasam za razlog in tip dobesedno znori: da on tega ne more vedet ker tudi on ni dal
negativnega odgovora.. sledi moje vprasanje "Prosim ce mi svetujete koga poklicati oz. kdo ve zakaj je negativno?"
"To jaz ne vem" "Ja kdo pa potem??" ""Ne vem" "Mogoce na 080 1000?" "NEEE!!! Tam je pomoc ze obstojecim
uporabnikom!!!"
"Dejte mi prosim potem svetovat koga poklicati? Telekom? Siol?" ""Ma dejte na 080 8000 tam kot ste narocili...(ceprav sem prek neta)" "adijo"
in smo nazaj na 080 8000 kjer nimajo pojma kdo bi vedel to.

Nesramnost po telefonu pa taksna da si to ne bi mislil. Kot da bi jih zmotil pri nevem kaksnem pomembnem delu
in bi mi moglo biti res zal da sem si to upal...

Se kdo pozna kaksno moznost????

P.S.
Pri Telesmehu se mi je pac iztekel aneks in sedaj, ce hocem povecat hitrost (ker zdej imajo nove pakete ze kaksno
leto) se moram zopet zavezati za 12 mesece!
uf-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
verjetno si na kakem PCMju in zato ne gre net. Če je to res, potem ADSL ne spljoh, dokler te ne prestavjo na fizični vod.

Kar se pa klicnega centra kliče. Če je bilo tako kot si napisal pač pošlji mail na njihove šefe. Itaq se pogovori snemajo
wink-1.gif

bsa

Pripravnik
2. sep 2007
67
0
6
ja pametno glede obvestitve sefa. Sploh uni na 080 8000 je bil prav nesramen. Ostali ceprav niso vedeli
kaj dosti so bili vsaj vljudni.

Jah no.. po dobrih 2 letih me se vedno niso prestavili... hmmm.. potem dvomim da me do optike sploh
bodo (jasek za optiko je ze kaksno leto ampak o napeljavi pa ne duha ne sluha).

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Verjetno si na PCM-ju drugače ne vidim razloga zakaj nebi delovalo
smile-1.gif

Optiko v mestih financira Telekom sam izven mest pa EU

Trenutno je nemogoče dobit optični kabel, ker je povpraševanje in s tem cene izredno veliko.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Jst mislim, da je to zato, ker imas tako strasljiv nick
smile-1.gif

Resno ... UPC Telemach ima sedaj veliko privlacnejse pakete. Mogoce ne bi bilo slabo, ce bi presaltal na kaksnega od tistih in si prihranil obilico sivih las. Pa tudi vezan ne bos...

LP in srecno odlocitev

bsa

Pripravnik
2. sep 2007
67
0
6
Z marsikom
wink-1.gif
narocnisko sluzbo SiOLa, operaterjev na 080 8000 in 080 1000.... nic ni pomagalo

bsa

Pripravnik
2. sep 2007
67
0
6
Caki mal... sej to glede UPC Telesmeha sem povedal!

Prej se 1x klical na njihovo brezplacno stevilko in bom kar povedal, da mi je "Uros" spet zatrjeval da ne gre sklenit novega paketa (rad bi mel visjo hitrost) brez vezave!

Pa sem mu razlagal, da na netu pri njih NIC ne pise o 12 mesecih. Celo v ceniku imajo navedeno koliko stane modem in priklop, ce ne podpises za 12 mesecev (priklop in modem itak ze imam).

Njegov odgovor na zadevo zakaj na netu o tem nic ne pise:
"Zato pa imamo to brezplacno stevilko da vam jaz povem. Jaz tudi posiljam pogodbe in to razlozim."

To me je pa pogrelo... tako da bo potrebno jutri govoriti s kom od nadrejenih tam.

Torej Telesmeh ne podpisem za 12 mesecev pa ce se na glavo obrnejo.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
bsa: ce na spletnih straneh o tem nic ne pise, pac velja ta varjanta. Stiskaj si aneks (ce obstjaa, ne vem kako imajo pri UPCju to ustimano) in je. Ce tam nic ne pise o kaksni vezavi, ti ne "uros" in ne "toncek" nimata kaj sikati. Lahko si samo s slamco v rit pihata. Velja papir, ki je podpisan v dveh izvodih in enega hranis ti, enega Telemach!!!!!
ne razumem namrec, zakaj bi se moral dodatno casovno vezati za prehod na drug narocniski paket. Saj si se narocnik? Al si kr odpovedal na vrat na nos?
V koncni fazi sam dobro ves, da je najdrazja odlocitev stalno menjavanje operaterjev. Pa ne zaradi denarja ampak zaradi sekiranja, motenja delovanja, porabljenega casa, ...

bsa

Pripravnik
2. sep 2007
67
0
6
Nisem nic odpovedal... pac naprej imam isto hitrost brez vezave kot normalen narocnik, seveda se vedno za 50 EUR/mesec.
Ce pa hocem povecat hitrost pa "Uros" zahteva, da podpisem NOVO pogodbo na te nove pakete. Pogodbo oz. aneksa
ne mores dobiti, ker ti on pove, da jih on osebno posilja in pomaga izpolniti
wink-1.gif

Ne vem pa zakaj bi potem objavljali cene za priklop in modem v primeru da ne podises za 12 mesecev....in ceno, ce recimo zmajsas hitrost. Dvig naj bi bil brezplacen.

Aja pa se to:
Klical na Amis ce bi lahko sel k njim na kabel net.
Odgovor: "Zaradi neresnosti in ogromno tezav smo prekinili sodelovanje s Telemachom in ne ponujamo vec svojih storitev na kablu od Telemacha". To naj bi veljajo od zdej naprej. kaj bojo z obstojcimi userji bomo pa videli
wink-1.gif

bsa

Pripravnik
2. sep 2007
67
0
6
Epilog:
Zadeva se bo zgleda resila normalno in tako kot sem predvideval po kontaktu z zaposlenimi, ki niso v klicnem centru....

Torej zal se ne mores zanesti na informacije s klicnega centra...

Za obstojece narocnike ni dodatne vezave za 12 mesecev kar sem predvideval in pravilno prebral.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Evo, da še jaz napišem moj problem, ki se tiče Telekoma....

In sicer, do nedavnega pri nas ni bil mogoč internet (ADSL), ker ni bilo paric... Dosegli smo, da so nam potegnil kabel...
No, zdaj pa sem oddal poizvedbo na siol spletni strani in dobili smo negativen odgovor. Da ni mogoče, zaradi tehničnih zadev.
Zdej pa tkole... Sosed pa ni dal nič poizvedbe in je šel direkt podpisat pogodbo (za internet+telefonijo+TV) in že ima internet in vse ostalo.

Mi lahko poveste, kaj je lahko razlog?
Oz. Kaj naj naredimo?!?
Hvala!

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Ne, sej so kao preverili centralo in po parih dnevih sporočil, da ni mogoče...

bsa

Pripravnik
2. sep 2007
67
0
6
Kaj pa pri nas? Individualna hisa.. telefon ze 50 let;);) kdo je zasedel parico?? Nihce... samo verjetno so multipleksirali in "nove" prilkucili na naso... hmmm

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
Tehle problemov je že full - nezmožnost priključitve na internet zaradi vezave na multiplekserje ...

A zavod za varstvo potrošnikov ne more nič spremeniti?
10.gif

Sosed gre lahko, jaz ne? A to ni diskriminacija?
uf-1.gif

Nazadnje urejeno: