Telekom, doza optika?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.704
113
pri taščici
pred urco mi pozvonijo na vratih od ESVA monterji in me vprašajo, če jim dovolim, da mi potegnejo optiko iz hodnika v flat.
Jim dovolim (klub temu da še nisem naročil, pač škodi ne
evil.gif
), ampak potem pa.
Pod obstoječo tel. dozo mi zmontirajo še eno dozo nadometno, v njo navijejo nekaj metrov kabla, in rečejo adijo. Ker vidim da na dozo pride tudi pokrovček, jih vprašam kje je pokrovček so mi odgovorili, da ga dobim ko sem bom odločil za naročilo...

HALO
13.gif

Pa ne bom sedaj xy let sredi stene gledal njihovega kabla, oziroma polizdelka....

Takoj sem klical na njihove "znane" 080 cifre, kasneje tudi na stacionarne, ampak ko PETI operater ni vedel kaj me muči in mi je začel ponujat 6 cifro sem rekel adijo in napišem mejl.
Če mi v enem tednu ne prišravfajo pokrovčka, se dozi slabo piše - ob montaži nisem ničesar podpisal niti naročil predhodno....

jezen.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Saj če je doza nadometna, jo lahko premestiš v omaro
wink-1.gif

Saj kje pa piše, da mora biti na zidu, da deluje...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.704
113
pri taščici
Saj trenutno je ne rabim ker sem itak na kablu... tako da mi dol visi zanjo. Če bi vedel da bodo tako pustili, jim ne bi dovolil.
"Ne morem" selit v omaro ker so jo "lepili" na steno ali pa (pripeli) k obstoječi stari TK dozi. Jih nisem imel skozi na "očeh"...
wink-1.gif

Me prav zanima koliko časa bodo rabili za odgovor na ? poslan preko njihovega obrazca na telekomovi strani....

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.444
425
83
Točno tako.

Sicer ne poznam ozadja zgodbe in ne vem, kaj / kdo je ESVA, ampak da meni to naredijo jih ne spustim ven, dokler zrihtajo. Če ne pa naj povrnejo v prvotno stanje. Al pa za garancijo obdržim monterja, telefon, avto... whatever. In da se mi šef nariše v flatu za pol ure, da se pomenimo kaj in kako.

Izključno zaradi principa. Ker v praksi bi jaz verjetno itak takoj vzel optiko, če bi imel možnost
smile-1.gif

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
949
91
28
Ljubljana
Zanimivo. Pri nas je bil tudi ESVA zadolžen za Telekomovo optiko in sem dobil zraven tudi pokrov. Če prideš do Štepanjca ti ga dam, ker ga jaz ne potrebujem, ker je doza za omaro.
evil.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.339
6.144
113
Si pa res hecen. Zaradi svojih nepremišljenih odločitev zapravljaš čas ESVA monterjev, svoje živce in čas uporabnikov na forumu.
bonk.gif

Najprej si mislil, da jih boš ti nategnil (vi kar potegnite, saj tako ali tako ne mislim vzeti). Sedaj pa so oni tebe (kable bomo uredili, ko boš dejansko naročil in ne samo zapravljal naš čas).
crazy1.gif

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
551
9
18
Tukaj Telekom ni nič kriv. Zunanji izvajalci ga izkoriščajo. Podturijo nekomu dozo v stanovanje, izvajalec pa to veselo zaračuna Telekomu; delo in material.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.704
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Si pa res hecen. Zaradi svojih nepremišljenih odločitev zapravljaš čas ESVA monterjev, svoje živce in čas uporabnikov na forumu.
bonk.gif

Najprej si mislil, da jih boš ti nategnil (vi kar potegnite, saj tako ali tako ne mislim vzeti). Sedaj pa so oni tebe (kable bomo uredili, ko boš dejansko naročil in ne samo zapravljal naš čas).
crazy1.gif

Hvala za poduk. Sicer ne vem od kje tebi ideja da sem jim mislil nategniti? NIč nisem naročil, ponudili (ustno!)so mi optiko, pa sem jim dovolil, ker lahko se zgodi da bom čez pol leta želel optiko pa takrat ne bo več "možna". Saj veš pri telekomu so logične stvari nemogoče (nemogoče je bilo dobiti adsl brez ISDN, pa čeprav je bilo po celem svetu mogoče). MI je pa žal da jim nisem okotobra "sunil" Della.
Če si slučajno telekomovc, bi najraje jim postavil tisto škatlo pred vrata.... nimajo nobenga mojega pisnega sogalsja zapostavitev škatle...
hvala za naslednjič ko bo telekom kaj hotel od mene.....Saj ko jaz kaj hočem od njega se v 99% možnosti ne da, ko oni hočejo od mene se vse da....

POvej kje stanuješ. Ti pridem brezplačno postavit garažo za avto. Skopljem postavim temelje in postavim pol stene potem pa grem. Če boš želel še streho in vrata boš dobil ko boš stvar "naročil"

Sicer pa je tratenje časa in pisanje mejla in objave na alterju pomagalo. Danes so me klicali, kdaj lahko pridejo zmontirat pokrov. Se pravi, da se zavedajo da so naredili samo pol dela? Bom videl kake volje bodo jutri ko pridejo...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
Če rihtajo naj pospravijo za sabo, ne pa da ti delajo skrbi in dodatno delo zaradi njihove malomarnosti.

Bi dodal samo to, da tega ne pocnejo. Zakaj ? Tezko recem, mi pa ne bo krona z glave padla ce prah in ostanke kablov pospravim. V primerjavi s tem kako te stvari izvedejo "mojstri" od T-2, je narejeno tocno tako, kot sem zelel, in povsem nevpadljivo - samo reci jim je treba kako in kaj naj naredijo.

Govorim za Telekomove monterje, ki urejajo stvari znotraj stanovanja, ne za zunanje izvajalce, ki vlecejo stvari po hodnikih.. Tisti so svoj del tudi opravili zunaj, noter potegnejo Telekomovci.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.438
3.747
113
Pri nas so ravno potegnili Telekom optiko, vse so naredili kot se šika (je pa res da 3 leta od takrat ko smo podpisali soglasje)
Je pa res da ni izvajalec ESVA ampak nekaj tretjega.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.704
113
pri taščici
Zjutraj ob 9 sta brez "hude krvi" prinesla "pokrov" in ga zmontirala.
Je pa res da je bil pokrov dvodelen in da sedaj vse skupaj še bolj zija ven iz stene. Ampak to me ne moti,samo da pa tisti kabel gledam sredi stene mi pa res ne usteza....
Prah in ostanke kablov bi tudi jaz pospravil, samega pokrova doze pa nemorem namontirat, ker niti ne vem če se ga da kupit.

Yurex

Pripravnik
20. apr 2009
148
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik jinetera pravi:
Tukaj Telekom ni nič kriv. Zunanji izvajalci ga izkoriščajo. Podturijo nekomu dozo v stanovanje, izvajalec pa to veselo zaračuna Telekomu; delo in material.

Podpis pod tole...
smirk-1.gif