Teleing-občasne motnje pri sprejemu TV-optika

5. avg 2011
1.053
196
63
Okolica Ormoža
Se mogoče še komu na optiki OŠO Ormož v zadnjih nekaj dneh pojavlja kockanje slike pri sprejemu TV programov in občasno tudi nekajsekundni izpadi signala? Za tem se običajno pojavi obvestilo o neprepoznavanju formata. Potem vse zopet normalno deluje. Zagotovo nimam okvare televizorja in tudi nivo in kvaliteta signala sta zelo dobra. In seveda sem preveril priključne kable, da ne bi bilo tu kaj narobe. Informacijo sem posredoval na Teleing in se jim ne zdi, da bi lahko bil problem pri njih. Zato me zanima, če še ima kdo iz tega območja podobne probleme. Hvala vnaprej.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.534
3.044
113
Sicer nisem na OŠO varianti ampak kar direkt na njihovi optiki še malo nižje od Ormoža in kakšen teden ali dva nazaj se je dogajalo, da so določeni programi kockali, nato je slika izginila in se je pojavil napis, da je program kodiran (kljub vstavljeni kartici), čez par minut pa je spet vse delalo, kot da ni nič narobe. To se je večkrat ponovilo. V zadnjih nekaj dneh tega sicer nisem opazil, je pa res, da izjemno malo gledam TV.

Tudi jaz sem takrat klical gor in omenil tole, vendar niso vedeli za težavo. Sicer je na optiki res malo verjetno, da bi bila težava pri uporabniku (razen, če bi imel preveč sprejemnikov), glede na to, da je lahko problematičnih zgolj zadnjih par metrov kabla.

Zadnje dni sicer nekaj nadgrajujejo omrežje in bi lahko bile težave povezane tudi s tem. Počasi naj bi le zaživel IPTV.

Nazadnje urejeno: