telefon zaplaval

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Dva dni nazaj mi je padel telefon v bazen, gre za samsung B2170, sicer odporen po standardih IP67 ampak leta so naredila svoje in ga je zalila voda. Susil sem ga na soncu in sedaj se zazene, deluje vse, le ko ga priklopim na polnilec se ugasne in ne polni.

Je kaj za narediti ali je za odpis?

photo.jpg

B81

22. jul 2007
37.714
10.980
113
Namoči ga še v alkohol, posusi na soncu in ga daj v riž (če to drži).

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
alkohol? predvidevam zganje?
grin1.gif

mah imam doma tudi nekaj razkuzil (profi, za razlicne uporabe) vecinoma mesanica propanol/etanol (18:45) ampak imam slabe izkusnje, ker razzirajo gumijasta tesnila. domacega snopsa mi je pa po drugi strani tudi skoda.
smile-1.gif
riza ne rabim, ker imam balkon obrnjen na juzno stran kar pomeni vsaj 8h direktnega sonca na dan, v teh dneh se perilo iz stroja posusi v 1h...

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.093
2.880
113
Glede na simptome je nekaj v stiku pri polnilcu, sedaj je malo prepozno za riz in alkohol. Odpret, spucat pa mal s kontakt sprejem naspricat.... Sej pravim, ce mas kej alkohola doma...
evil.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ma ne pijem ga, resno!
smile-1.gif

ma saj telefon ni veliko vreden ampak pac meni je skoda zavrzti stvar, ce je se uporabna. najbrz sem res se stara generacija. tecenstarfotr.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.093
2.880
113
To pa si ja
smile-1.gif
jaz mam se en un star likalnik doma na oglie pa iglicni tiskalnik... Ce rabis prid iskat, delata ko sus.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
imam likalnik na oglje, iglicnega pa nekje v kleti
evil.gif

svetuj mi glede telefona ali pa novega zrihtaj.. pm

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.142
113
Načeloma si že zajeb...

Telefon se po možnosti takoj ugasne, pobere baterijo ven in ga namoči v čimbolj čist (medicinski) alkohol, ta bo vezal vodo in raztopil mineralne nanose na vezju ki bi kasneje povzročali štalo. Potem se stvar posuši, tu pomaga da ga daš v čimbolj suho okolje (v material ki veže vlago, recimo silica gel oz. za domače potrebe se uporabi recimo riž).

Sonce oz. gretje za sušenje načeloma ni ok ker ne veže vlage nikamor ampak samo povzroča izparevanje vode ki je jasno ujeta v ohišju in se samo kondenzira potem drugje.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Sem zadnjič prižgal svoj nek podoben telefon izpred let. Saj ni bil slab (Sony Ericsson K 800 i), pa sem mislil, da se je pokvaril "touchscreen", ko nisem mogel tipkati po zaslonu.
grin1.gif

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.578
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Sem imel isti telefon pred leti ( oziroma se starejsi model ), ki sem mu "pomagal" beri: postavil v kozarec vode prizganega za vec kot 5min.
Seveda se potem ni vec prizgal. No, po 1 tednu susenja je zacel delat
smile-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ma nisem niti pomislil, da bi ga ugasnil, ker sem ga ze namakal v kozarce vode in piva vcasih (cca 6,7 let nazaj, ko je prisel ven...) in ni bilo problema, pral pod tekoco vodo in podobne hece...ce po pravici pomislim niti nisem pricakoval, da bo s casoma ta zascita z leti popustila, ampak ocitno so telefoni danes narejeni tako. morda tudi v opozorilo ostalim.
ja, imel sem vse prisraufano kot se spodobi, celo pokrovcek je nov, ker mi je padel telefon iz 2 nadstropja v klet in stari ni vec drzal kot je treba, gumijasta tesnila so se normalno prilegala...

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.206
723
113
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Glede na simptome je nekaj v stiku pri polnilcu, sedaj je malo prepozno za riz in alkohol. Odpret, spucat pa mal s kontakt sprejem naspricat.... Sej pravim, ce mas kej alkohola doma...
evil.gif

Zakaj bi blo pozno za riž? Kakor sem jaz slišal se mora dat telefon v skledo riža na okensko polico čez noč. Riž privabi Kitajce ki potem popravijo telefon.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Meni je enkrat stara Nokia padla v wc školjko... v neki oštariji... seveda je sama od sebe takoj ugasnila. Za šankom sem nafehtal za eno vrečko, doma pa sem telefon postavil na radiator (brez vzemanja baterije ven). 2-3 dni sem sušil, nato prižgal.. in telefon je deloval povsem normalno.

Mogoče je tvoj toliko prazen, da rabi uro ali dve polnjenja, da se bo sploh lahko prižgal... Pusti ga na polnilcu čez noč in zjutraj poskusi.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
hysterical-1.gif

Ali pa ostaneš brez riža in brez telefona, na polici pa te pričaka bon za kosilo v kitajski...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ocitno spet sami "duhoviti" odgovori brez konkretne resitve. tipicno za slovenijio
evil.gif
hvala lepa, lahko zaklenete topic

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Saj rešitve ni. Dal si samo povod za zafrkavanje.
Kdo pa še popravlja dinozaverske telefone.
grin1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
oprosti, ce sem te uzalil
grin1.gif
pac nimam denarja za razsipavanje in mi je zal telefona.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Glede na to, da imaš hišo s tremi nadstropji in bazenom, bi te skoraj uvrstil v temo o nenevadni hiši, ki je naprodaj v Ljubljani.
grin1.gif

Ker pa ne spremljam uporabnikov Alterja, pa ti nimam kaj reči. Tudi nisem imel namena.
nahrung002.gif

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.037
3.710
113
Torej ga očisti z alkoholom, po možnosti tudi notranjost in vsekakor polnilni del in nato vse skupaj daj v riž za par dni. Potem pa bo ali pa ne bo, druge ni.