Telefon za šport

fisherman74

Zelenc'
3. jan 2011
24
0
1
Ker sem že sit muh moje Sony Experie GO, se ogledujem po čem novejšem.

Telefon poleg vsakodnevne uporabe, uporabljam pri teku.

Torej rabim telefon, ki za razliko od trenutnega bo bolj odziven (da ne mine 5 sekund, da se lahko odzoveš na klic), da deluje tekoče (da aplikacija nike + ne zmrzne sredi teka in ne zaznava več GPS signala), pa da ne bo prevelike, ker ga med tekom imam pripasanega na nadlakti.

Ne rabim telefona za potapljanje, a je priporočljivo, da je koliko-toliko odporen na vlago, saj te kdaj med tekom ulovi tudi kak dež.

... ne rabim nekega fency telefona za 700€, pa če ga imajo pri Simobilu v kaki akciji "na obroke", bi bilo super.

Kaj predlagate?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Črnega ti nemški Amazon dostavi pred vrata za precej nižjo ceno, za belega preveri sam.

nidan

Pripravnik
2. feb 2008
449
0
16
Če je cena problem nabavi iPhone 4 če ne pa novejši model, vse bo delalo bp.....

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Kaj pa rabiš biti med tekom dosegljiv. Telefon je sama distrakcija! En polarček ali suunto in si zmagal. Vse ostalo je brezveze in nakazuje na nerestnost pri športnem udejstvovanju. Ajde, pa še en predvajalnik glasbe.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
No ja no, ni ranvo čist tako, da nihče med tekom ne rabi biti dosegljiv, še manj, da si zaradi tega neresen
rolleyes-1.gif
Recimo jaz sem 10 dni v mesecu v stalni pripravljenosti, če izven delovnika kaj odleti in me kadarkoli lahko pokličejo (povprečno tudi sem cca 5x v teh 10tih dneh aktiviran). Naj torej za tisto dobro uro pač odlopim vse skupaj ali pač 10 dni ne tečem recimo?
Jaz imam tako telefon vedno pri sebi, kadar sem tekel (trenutno ne tečem zaradi poškodbe) pa preko telefona lepo muziko in gps tracker. Super je in mi je iz tega vidika kakšna športna ura povsem odveč.

Aja pa še avtorju teme. Trenutno imam Sony xperio z3 compact in mi je super. Ni prevelik, HW je vrhunski, izdelava tudi, baterija zelo dolgo zdrži, skratka za enkrat nimam kritike.

Nazadnje urejeno:

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
V redu, če si v pripravljenosti, ker si zdrastveni delavec. Samo to je izjema, pa še kakšna bi bila. To si pa potem kupiš najmanjši možni telefon in si določeno cifro daš na preusmeritev na tvoj najmanjši možni telefon in je to to. Daš ga pa v žep recimo.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Nisem zdravstveni delavec ampak kar lepo v svetu računalništva/tehnike. ja komaj čakam, da bom še dva telefona trogal naokoli. Preko telefona pa lahko že direkt tudi marsiakj uredim, tako da neki dumy telefoni ne pridejo v poštev.
Skrata, saj men sploh ni drame, sem na to čisto navajen. Oglasil sem se samo iz vidika, da je kar nekaj situacij, ko ljudje ne moremo preprosto izklopiti telefonov in da bi bili zaradi tega neresni
grin1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Aja pa še avtorju teme. Trenutno imam Sony xperio z3 compact in mi je super. Ni prevelik, HW je vrhunski, izdelava tudi, baterija zelo dolgo zdrži, skratka za enkrat nimam kritike.
Sony je top izbira, je pa cena precej visoka. Cenejši je recimo S5 mini, ki bi po zahtevah sodeč tudi ustrezal avtorju teme.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Nisem zdravstveni delavec ampak kar lepo v svetu računalništva/tehnike. ja komaj čakam, da bom še dva telefona trogal naokoli. Preko telefona pa lahko že direkt tudi marsiakj uredim, tako da neki dumy telefoni ne pridejo v poštev.
Skrata, saj men sploh ni drame, sem na to čisto navajen. Oglasil sem se samo iz vidika, da je kar nekaj situacij, ko ljudje ne moremo preprosto izklopiti telefonov in da bi bili zaradi tega neresni
grin1.gif
Resnici na ljubo je teh situacij zelo malo oz. so izjeme in večina ljudi, torej 99% ne rabi telefona zraven. To je tako kot v fitnesih, ko ljudje nosijo telefone zraven in potem dr-kajo facebook med treningom.

fisherman74

Zelenc'
3. jan 2011
24
0
1
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
Kaj pa rabiš biti med tekom dosegljiv. Telefon je sama distrakcija! En polarček ali suunto in si zmagal. Vse ostalo je brezveze in nakazuje na nerestnost pri športnem udejstvovanju. Ajde, pa še en predvajalnik glasbe.

hysterical-1.gif
kaj tudi šlogaš?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
najhuje je če ti na peciklu gumo nese in pogruntaš da maš vse razen pumpe. če nimaš telefona pešačih 10-15km. če maš telefon ti pumpo pripeljejo.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.830
139
63
Odločam se med Sony Xperia Z1 compact in Z3 compact
17758-icon_confused.gif

Imate kaj izkušenj z tema dvema modeloma, Z1 je bistveno cenejši od Z3 pri @M
sprasujem se.gif
Po specifikacijah ni večjih razlik, sploh za nezahtevne uporabnike.
.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.830
139
63
Kaj ima le eden ta telefon
sprasujem se.gif

Nisem še imel telefona brez "home" fizične tipke, je kaj posebnega v odklepu zaslona itd........
17758-icon_confused.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:

Wau, upam da neresno tekanje okoli ni kaznivo?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Kaj ima le eden ta telefon
sprasujem se.gif

Nisem še imel telefona brez "home" fizične tipke, je kaj posebnega v odklepu zaslona itd........
17758-icon_confused.gif

Si mi ti tudi ZS pisal ane...skratka ja, bom kar tukaj pisal.
Imam in v službi Z1 compact in svojega Z3 compact. V droboju si nista kaj prav hudo različna, še največja razlika je v velikosti zaslona. Z3C ima praktično v enako velikem ohišju večji zaslon, kar je meni velika prednost. Delata pa zagotovo oba dva zelo solidno. Mene na Andorid sceni ni bilo že kakšno leto ali dve, pa sem pozitivno presenečen (za enkrat) nad delovanjem. Glede na to, da prihajam nazaj na andorida iz iphona, sem kar hitro alaergičen na andorid neumnosti ampak kot rečeno, za enkrat še vse v mejah prebavljivosti. Skratka bi priporočal nakup tako enega kot drugega. Bistvena razlika kot rečeno je zaslon. Vsaj kolikor jaz vem.

lp