Telefon za 1 EUR

satelite_mike

2 uri za cajtom
18. avg 2013
1.939
3
38
dobiš!
Prestopi na ece: https://www.ece.si/telefon/

cheer.gif

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Leon2007 pravi:
Kdaj boš pa nabral 19.900 točk, da odplačaš telefon?
Sam sem se nehal s tem obremenjevati, ko je izračun na njihovi strani pokazal, da so kljub vezavi še vedno dražji od GEN-I-ja.
grin1.gif

Edit: vsekakor pa je to relevantno vprašanje. Če sem prav razumel namreč 1kW ura pomeni 1,1 točke, kar pomeni, da recimo s povprečno porabo 300kW zbereš na letnem nivoju slabih 4.000 točk. Torej te na ta način vežejo za 5 let. Ni kaj, ''zanimiv'' način trženja.

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Imam "kolega", ki me je posiljeval s tem prestopom elektrike na ECE, kjer bom prihranil minimalno 10% mesečno. Poslal sem mu zadnjo položnico in mi ne more narediti ceneje kot imam na Energija Plus Maribor. Sem si naredil potem izračun še na GEN-I, pa celo 2% dražje plačujem kot je pri GEN-I, tak da pol veš da niso baš nekaj. Sem pa skužil, da iščejo stranke predvsem na račun nategovanja, kako bo ceneje, kaj vse dobijo za darilo, jim pa ne povedo točne cene, pa je potem v resnici še dražje.
bonk.gif

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ze ze,

ampak ce je "kolega" in ker ti ves po koliko so cesnje in ce bi bila cena ista ali nizja...

Zamenjas ker naredis kolegu uslugo in lahko nekaj zasluzi na ta racun ane.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Ze ze,

ampak ce je "kolega" in ker ti ves po koliko so cesnje in ce bi bila cena ista ali nizja...

Zamenjas ker naredis kolegu uslugo in lahko nekaj zasluzi na ta racun ane.

Kolega gor ali dol... ce imam jaz zaradi tega visjo poloznico, da naredim kolegu uslugo... je to malo cudno ali ne? Ce je res tak kolega, bo naredil tako, da imava oba od tega koristi... in ne samo on
smile-1.gif
...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Jst sm napisu isti ali nizja. Jaz prestopim tudi ce je 2% visja bmk

Pri teh vezavah je tako, da nikoli ne ves, kaj te caka cez leto, dve, tri...
grims-1.gif
Mene ponudba odbija ze zaradi tega, ker so tolk zakomplicirali in si moras res vzeti cas, da preberes pogoje akcije ... in kot je ze napisano... lahko kar dolgo traja, da si resen "aneksa" ...

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
OK, jaz to zdaj nekaj gledam. Ostajam na ECE, ker pač akcija za toplotne črpalke do konca 2017 je kar konkurenčna. Sem se dvakrat lotila branja teh pogojev, ki jih ne razumem ama ništa...

Ali moram na točno določen paket za ta telefon ali lahko imam paket toplotne črpalke 2017?
Koliko kwh moram pokuriti za ta telefon? 19900? Ker to je pa že malo tu mač. jaz to ne skurim v dveh letih pa se ogrevam na elektriko... In zakaj je potem nekaj govora o 9 mesecih in nekih dobropisih in odplačilih v tem času? Meni nič ni jasno!

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
Pozabi na kaj? Telefon? Ni problema. Ampak če Geni ne misli nobene pametne akcije ven dati, je ECE zame cenejši.

VT:
ECE = 0,06129
GENI = 0,06149

MT:
ECE = 0,03383
VT = 0,03399

Pri eceju bi načeloma lahko imela kwh še malo cenejši, če bi se mi dalo javljati stanje vsak mesec.

I

Izbrisan uporabnik 3287

pojdi na petrol. vsake toliko pokoristis pike za cenejso el za pol leta. to ponavljas vsake pol leta in je. btw: pri tvojem primeru zgoraj: koliko je razlike v € na mesec?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
DRugale se nimam namena nikamor prestavljati... Zanima me samo če kdo razume, kako je s tem telefonom. to pomeni da moram pokuriti 19900kwh in kaj je s tistimi 9 meseci?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
DRugale se nimam namena nikamor prestavljati... Zanima me samo če kdo razume, kako je s tem telefonom. to pomeni da moram pokuriti 19900kwh in kaj je s tistimi 9 meseci?

A ni že to dovolj velik alarm, da kot (predvidevam) visoko šolana in razgledana oseba ne razumeš ene pogobe
sprasujem se.gif

Pač neki mutijo, hvala adijo!!

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Sicer odvisno od paketa, ker faktor ti dajo (za domač Varčujem III bi dali 1,2). Ja, so pa to kWh. Tak da če se ne porabi ravno veliko, je lahko vezava ali pa odplačilo telefona kar dolga...

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Tole je odgovor ece :

lepo pozdravljeni, v zvezi z vašim zadnjim komenatarjem na našo prodajno akcijo ECE mobilni, bi želeli dodati sledeče podatke, s katerimi upamo, da nekoliko pomagamo pri razumevanju navedenih številk:
Povprečni kupec porabi 4.000 kWh na merilno mesto, povprečni kupec ima 1,15 merilnih mest (drugo stanovanje, vikend), kar pomeni, da povprečni kupec porabi 4600 kWH ur na leto (na 1,15 merilnega mesta) za kWh, dobi v povprečju 1,2 točke, kar pomeni, da na leto zbere 5520 točk.
Povprečen kupec elektrike ima 0,13 merilnega mesta za plin, povprečna poraba na leto je 1.100 Sm3, za porabljen 1 Sm3 (standardni kubični meter) dobi 2 točki kar pomeni, da povprečen porabnik z 0,13 merilnega mesta zbere 286 točk. (v Sloveniji je 1 mio priključkov za elektriko in 130 tisoč za plin in tako je nastal zgornji izračun, vsi ki imajo plin imajo tudi elektriko).
Tako lahko povprečen slovenski kupec zbere letno 5.806 točk in odplača telefon v 3,4 leta. Vse to je lažje predstavljivo pri okvirno gledano, povprečni mesečni porabi gospodinjstva v višini cca 50 do 60 eur.
Seveda, pa se lahko to obdobje spreminja, za tisti odstotek kupcev, ki so ali nadpovprečni (torej obdobje še krajše od 3,4 leta), ali podpovprečni porabniki.
Verjamemo, da so prav vsi pogoji in obveznosti naše zadnje prodajne akcije ECE mobilni zelo transparentno zapisani in na voljo prav vsakemu, ki obišče spletno mesto, kjer se lahko/ali pa tudi ne, odloči za menjavo svojega dobavitelja električne energije.
Lep večer še naprej.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Haha, verjamejo da so vsi pogoji transparentno napisani? Hvala lepa, že ko sem jih začel brati, sem videl da gre za preveč zakomplicirano igro ...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pa to če živiš mal šparovno v manjšem stanovanju se jih 10let ne rešiš.
Nimajo vsi vikenda, nimajo vsi plina...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
eni porabijo manj elektrike, drugi pa več. splača se predvsem tistim, ki imajo recimo toplotno črpalko in klime v hiši. to gre potem slabih treh letih skozi, kar pa verjetno ni tako dolgo.
Seveda se nekomu, ki živi v bloku to verjetno ne splača, ali pa tistemu, ki kuri na drva