Telefon windows mobile in Onedrive

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Imam problem, na telefonu imam offline mapo documents in notri spravljene dokumente. Če sedaj recimo spremenim dokument "avto" in ga hočem nato sinhronizirati na onedrive kliknem na save in nato določim Onedrive mi ga skopira poleg pa mi vedno doda recimo "avto(1)", ga ne more preprosto povoziti tako da bi bil samo "avto" seveda spremenjen. Ali je to sploh mogoče in jaz ne razumem filozofije onedrive.
Na androidu z Dropboxom teh težav ni bilo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
btw, windows mobile operacijski sistem je EOL, sedaj je aktualen windows phone, pa še ta ne bo več dolgo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Ne, ker niti ne razumem kaj te muči. Meni ne doda (1) in lepo prepiše staro datoteko.

Je pa nerodno tole, da je potrebno izbirat lokacijo shranjevanja, ne vem zakaj enostavno nimajo možnosti backupa na onedrive, vseh lokalnih dokumentov.

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Imaš dokument na telefonu? Če urejujem online mi tudi vse uredu naredi. Problem rata ko ga odprem iz mape na telefonu in ga nato posljem na onedrive. Ravnokar sprobava in rezultat : avto2014 (3).xlsx

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Ima mat prav ja. Če imaš datoteko ime.txt na onedrive, jo potegneš dol, shraniš na telefon, odpreš s telefona, editiraš in shraniš na onedrive, jo shrani kot ime(1).txt

amatersko narejeno, bi rekel snecer.

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Se pravi z onedrivom ni potem nič. Bom pogledal če najdem kakšen program da mi sinhronizira z dropboxom, upam da vsaj to dela.
Pa še prav bi imel Snecer.
wink-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
A pa je tvoj namen prav shraniti dol datoteko iz OneDrive-a? Oz. zakaj bi si delal ta dodaten korak vmes brez potrebe? Tam nimaš povezave na net?
Namreč sam to uporabljam in deluje dobro. Grem v OneDrive, odprem datoteko, uredim karkoli, shranim in to je to. Imam v OneDrive-u posodobljeno datoteko dostopno z vseh svojih naprav.

Namreč, to da ti naredi kopijo je verjetno prav, ker v tvojem primeru misli, da hočeš imeti obe verziji. In predhodno in dopolnjeno.

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Se strinjam za online uporabo je super, sem pa večkrat v tujini, tam mi pa ni do uporabe podatkov.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Torej sem prav domneval. No, ampak kot sem rekel, se mi zdi to pravilno, saj program ne ve, da bi rad posodobil staro verzijo.
Bi bilo pa fajn, da bi dodali vmes vprašanje ali želiš prepisati staro verzijo, ja. Do takrat ti predlagam, da si shraniš na telefon in verzijo na OneDrive pobrišeš. Tako ti bo naslednjič, ko boš gor dal, obdržalo isto ime.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.324
2.425
113
Fajn bi bilo, ampak tako zadeve delujejo v primeru, da datoteka ki jo urejaš, ne omogoča hkratnega urejanja večim uporabnikom. Text datoteke so že take, verjetno bi bilo delovanje, kot ga pričakujete, če bi uporabili .doc ali .xls format datoteke.

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Evo sem poizkusil, če imaš .xls datoteko jo lahko odpreš na telefonu, urejati pa je ne moreš. ?? Če jo odpreš iz Onedriva pa jo lahko urejaš. Čudna so pota Windowsov.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
A ni tako, da ko imaš enkrat datoteko odprto preko Onedriva, da je le ta potem dostopna offline? Skratka je ne potrebuješ ekstra shranjevati na telefon?

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
HUUUUDO, to sem iskal. Odpreš jo iz Onedriva, urediš nato pa greš ven samo z back gumbom, ko te vpraša če posname ( ne vpraša kam) potrdiš. Ko jo hočeš ponovno odpreti (izklopil sem povezavo) v Office greš na stran nedavno odprte in tam odpreš dokument
smile-1.gif

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Še eno vprašanje imam, na Androidu sem imel par sporočil(messages) pripete na vrh sporočil, tako da sem lahko hitro dostopal do njih. Na windows phone tega ne najdem. Je sploh možno?

kreden1

Pripravnik
5. nov 2010
289
0
16
Ne, žal. Če imaš v sporočilih kak tekst, si ga prepiši v OneNote pa pripni na začetni zaslon, če si pa mel na vrhu pogovore z osebami, pa žal ni neke pametne alternative. Lahko pripneš tisto osebo, s katero si imel pogovor, na začetni zaslon, je bolj za silo, ampak tudi gre.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Hmm, ja tako bi bilo najboljše, da si osebe pripneš na start screen, pa imaš potem enako 2 tapa do SMSa -> oseba na start screenu-> tekst(sms)->in si tam.

Če imaš več tega lahko narediš skupino in to pripneš ali pa recimo osebe zmečeš v WP8.1.1 mapo.

Seveda pa, če imaš kakšne druge informacije tam pa je najboljše kar beležko pripeti na start screen...

Nazadnje urejeno:

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Še ena stvar, moj dokument na Onedrivu bi rad da se sinhronizira tudi na ženinem ali Onedrivu ali telefonu. Kako?

Podobne teme