Telefon ukraden?

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Živjo!

Namen imam preko bolhe kupit telefon. Najprej me zanima, če to sploh priporočate (glede, da ne veš od kod točno je)?
Imate kakšen nasvet, kako se zavarovati?

Pa še to - kako preveriš, da telefon ni ukraden?

Hvala vsem za pomoč!
aplauz.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Jaz ga raje nebi, enkrat sem ga, pa je bil že nekaj popravljan, za silo, kasneje crknil.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Če si preveč bogaboječ, potem se zavaruješ tako, da najprej prodajalca pokličeš in povprašaš po IMEI kodi in na policiji preveriš (ali pa pri operaterjih), če je bil telefon ukraden.
Če vse kaže ok, se dobi z prodajalcem in še 1x poglej IMEI kodo, če ti je pravo sporočil ter poglej, da dobiš garnacijski list zraven (razni izgovori: dobite naknadno, sem ga založil, itd, bi se jaz vsedel v avto in odpeljal...). Če pa še vedno cvikaš, pa na list papirja napiši svoje in njegovo ime, za kater telefon se gre, prepiši podatke z osebne (tu mislm št. osebnega dokumenta) in se oba podpišeta. Stem boš lahko policiji (v najslabšem scenariju) dokazal, da si telefon kupil in ne ukradel in predvsem, od koga si ga kupil...

Drugače pa raje povej, kaj kupuješ... Sigurno se ti lahko kak pošten telefon najde...
zmaga.gif

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
hvala:)

Hahhaha, kje se mi lahko kakšen dober telefon najde?:) Iščem kaj v smislu Nokie E71:)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Tut na bolhi se lahko kupi telefon, samo pred nakupom se je pač potrebno dobro pozanimat in preverit.

Kot so ti že rekli:
- POJDI GA V ŽIVO KUPIT!!! Slo je majhna, naj ti ne bo škoda dat tist € za bencin.
- pogledaš, če je bil odpiran (se vidi na robu ohišja)
- če se imei številke ujemajo z unimi na škatli
- če je zraven račun in garancijski list
- vsa pripadajoča oprema, ki je bila v originalu v škatli
- tut prepis podatkov z osebne ni slaba ideja in list papirja z vaijinimi podpisi

Ko sem prodajal objektiv za fotič mi je kupec ponudil en tak list, ker tega nisem pričakoval sme najprej res malo debelo pogledal, potem sem prebral kaj piše in sva oba podpisala in dobila vsak svoj izvod.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Tisto s podpisovanjem in kazanjem osebnih je brezveze. Obstajajo drogeraši in kriminalci, ki imajo že toliko masla na glavi, da se jim gladko jebe, kaj podpišejo. S takim papirjem si lahko kasneje samo obrišeš tazadnjo ali nekaj sikaš po forumih, dosežeš pa nič.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Tisto s podpisovanjem in kazanjem osebnih je brezveze. Obstajajo drogeraši in kriminalci, ki imajo že toliko masla na glavi, da se jim gladko jebe, kaj podpišejo. S takim papirjem si lahko kasneje samo obrišeš tazadnjo ali nekaj sikaš po forumih, dosežeš pa nič.

Ne, ampak s takim papirjem zavaruješ sebe, tako da če je telefon ukraden, nisi ti krivec, ker si ga nevede kupil ukradenega.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Samo takega pomoje pri osebnem prevzemu ze vidis... Jaz grem ponavadi s kupcem ali prodajalcem (odvisno ali prodajam kaj ali pa ce kupujem) najraje na kaksno kavo, pa se malo pokramljamo... in takrat ze dobis vsaj nek priblizen obcutek o cloveku...
smile-1.gif
...