telefon se je skopal, se da kaj rešit?

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
no, vodotesne torbice so vodotesne le na suhem :)
asusa zenfone mi je s približno dvema jušnima žlicama vode zalilo v "vodotesni" torbici, ko sem ga vzel ven, je še delal, pol pa krepnil ...
zdaj ga že dva dni sušim v rižu, ampak je mrtev. se da še kaj nardit? star je pol leta ...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Večina vodotesnih torbic je klump, nažalost. Telefon bo treba razdret in očistit v ultrazvočni kopeli. Pa ni nujno, da bo pomagalo. Verjetno si ga uničil, ko si ga prižgal in je mrkno.

Vedno je treba takoj izklopit telefon, ga razdret, očisti/posušit in šele pol probat, če deluje.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
nisem ga prižgal. bil je vključen, a je mrknil, še preden mi ga je uspelo izključit ... kaj to crkne? matična? itak je služben, a vseeno, delal je dobro in mi ga je škoda ...

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
ne, sladka voda, bazen ... pa ni bil dolgo ... na polovici bazenskega rajanja je bilo še vse suho, po koncu pa sem samo 0,3 vode iz torbice ven zlil ... :)
OPOZORILO: vodotesne torbice niso vodotesne. moja je bla kupljena v USA, samo sem po dogodku ugotovil, da je made in China :)

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Kako pomembna mora biti oseba, da mora imeti telefon pri sebi tudi v bazenu ?

LP

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Svaka ti čast za telefon v bazenu
cheer.gif

Je kdo že probal za indukcijo, dela v bazenu? Jutri gremo, pa me ma da bi jo mel zraven
confused-1.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
uf, sploh ni to. bil sam na bazenu z biciklom in dvema otrokoma pa nisem želel reskirat in ga pustit v torbi pri brisači ... če bi meli omarice, bi ga pustil tam ... kaj češ, šola za drugič, brez telefona na bazen, pa bo ...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Kako pomembna mora biti oseba, da mora imeti telefon pri sebi tudi v bazenu ?

LP

Ja no, jaz sem ga imel v jezeru, da mi je Runtastic izmeril, koliko preplavam. In moja vodotesna torbica je lepo zdržala dve uri plavanja.
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
daj link do te preverjene torbice!

@markoman
na servis pa čiščenje kot je @rawr omenil.
Doma nimaš kaj več čarat.
Jst sem rešil galaxy s2, ki je skočil v jezero:) Samo sem ga odprl skoraj predno je voda prišla v njega:) V avtu se je peljal na armaturki na soncu do doma. Potem pa je bil 2 al 3 dni zakopan v rižu in je še dolgo delal.

vizzzi

Pripravnik
10. okt 2007
370
0
16
Jaz sem rešil svojega tako, da sem ga dal v riž in v pečico na 50 stopinj za nekaj ur. Potem pa se na sonce v avtu. Meni je pomagalo, telefon je pa samsung S6, bil pa je v vodi kakšni dve uri, seveda je crknil...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Tole sem nabavil. Pa je zgleda ni več v prodaji. Sem pa vsaj desetkrat plaval z njo, najmanj po eno uro in vanjo ni prišla niti kaplja vode.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.538
273
83
Tudi jaz sem tole iz zgornjega linka nabavil. Za afnanje in slikanje pod vodo
smile-1.gif
Zaenkrat brez problema drži vodo.

Nazadnje urejeno:

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
bil je tri dni v rižu, zdaj pa se telefon še rešuje na servisu. ultrazvočna ni pomagala, zdaj menjujejo oksidirane čipe. mam srečo, da jih poznam in da se jim da. probali bodo, če ne, gre v smeti, ker je matična 150 evrov, aparat pa je služben ...