Telefon pomesal vse kontakte

jony

Zelenc'
12. jan 2012
9
0
1
Meni je ker naekrat telefon pomešal vse kontakte.Pod številkami so razna druga imena,tko da nevem več koga sploh kličem.Sem nekajkrat že dal na tovarniške nastavitve in vse pobrisal in mi po nekaj časa spet imena in Tel.Št. zamenja.A mogoče kdo ve v čem je problem.
Imam Prestigio 5400DUo in Android 4.1.2 Hvala in lep pozdrav.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
imaš kontakte na gmailu?
na pc-ju se vpiši v gmail in klikni na ta link https://www.google.com/contacts/#contacts
Imaš tukaj tudi pomešane kontakte?

Če na gmilu vse štima;
pojdi v nastavitve, računi, gmail in izklopi sinhronizacijo imenika
izklopi inetrnet
na telefonu pobriši kontakte s sim kartice in s telefonskega pomnilnika
povrni telefon na tovarniške nastavitve
sinhroniziraj kontakte z gmila

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Ne razumem zakaj bi delal factory reset in s tem izgubil še vse ostale podatke na telefonu.Mislim da bi zadostovalo,da v nastavitvah imenika pod stiki za prikaz označi samo eno opcijo .Se strinjam,da je google račun,najboljša opcija(če ga le ima)pod računi pa onemogoči sinhronizacijo kontaktov z drugimi računi.
Po potrebi prikaz samo kontaktov s telefonskimi številkami.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ker bo bolj sigurno, da bo s telefona res vse pobrisal. se pa strinjam, da če ve kaj dela, da tega ni potrebno.
mogoče sem pozabil omenit, da bi po resetu naredil brez sim kartice. tako bo 100%, da se uporabljajo samo kontakti z gmila.

aja, pa če je do sedaj po vsakem resetu naredil restor backupa z imenikom vred...
wink-1.gif

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Drugače je že napisal,da je že parkrat naredil FR.
Sem prepričan,da ima samo težave z nastavitvami.Ker v večini naprav ti po FR po defaultu v stikih za prikaz vrže pod vse.

Nazadnje urejeno:

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Ja tudi v tem telefonu in moraš v nastavitvah označit kaj boš uporabljal, sim, google ali telefonski imenik. Kje točno je problem ni navedel. Jony poglej, če nimaš označeno kaj s prikazom imena ali priimka, ker sem mel sam podoben problem (ne enak) ampak je dotični telefon kake 3 tedne nazaj kap in je romal na servis tako, da točno ne morem pogledat.