Telečja obara

  • Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #9334
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #9334

Zna kdo napisat dober recept?

V Beogradu nas je peljal prijatelj v neko luknjo na vogalu ulice, ne veš kako sploh lahko stoji skupaj, skozi vrata lahko porineš roko, tako so zmahana ...

TODA tista njihova telečja obara mi ne gre iz glave :D . Neverjetno dobro.

Ima kdo kakšen dober recept za to?
 

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.073
7.540
113
Jaz jo jem večkrat in to po temu receptu. Od kar sem jo v Srbiji jedel, je to redno na jedilniku. Je pa še nekaj zelo pomembno. V Srbiji se skoraj pri vseh teh čorbah in pasuljih je solato zraven. Zeljnata, zelena, motovilec ali šobska odlično pašejo zraven. Pa seveda frišen kruh ali lepinja. Dobitna kombinacija. Meni osebno boljše kot roštilj itd...

 
I

Izbrisan uporabnik #9334

... pastinak ! Tega pa ne znamo uporabljat ( ? ) !
 

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.073
7.540
113
Namesto pastinaka vzemi korenino od peteršilja. Isto sranje drugo pakovanje.
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Ne vem če je enako. A ni pastinak bolj sladkast?

Ok, moja je rekla, da bo probala naredit, se bom pohvalil, kako je ratalo.
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Jaz jo jem večkrat in to po temu receptu. Od kar sem jo v Srbiji jedel, je to redno na jedilniku. Je pa še nekaj zelo pomembno. V Srbiji se skoraj pri vseh teh čorbah in pasuljih je solato zraven. Zeljnata, zelena, motovilec ali šobska odlično pašejo zraven. Pa seveda frišen kruh ali lepinja. Dobitna kombinacija. Meni osebno boljše kot roštilj itd...


kje v srbiji si načel motovilec? že zelena solata je redkost, motovilec pa nisem še srečal.
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Jaz sem nekako imel občutek, da je zraven majaron in šetraj. Bomo probali, bom poročal.

Mi je pa tista beograjska gostilna ostala v spominu, :D , če me ne bi prijatelj peljal noter, je ne bi nikoli povohal. Ko greš mimo, je čudno, da sploh skup stoji. Kot bi Alana Forda gledal. Nekje na ulici Gospodara Vučiča :p
 

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
krucefiks v srbiji, v srbiji. Odjebite ze s tem balkanom. Sploh ne vem kaj vsi delajo v sloveniji, ce se tam cedi mleko in med

PIZ.DA PIZ.DA PIZ.DA
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Hja ... telečjo obaro in pasulj pa znajo narest. Če greš pa skozi Slo, dobivaš pa za vsakim vogalom neke leskovačke čevape in kebab :obesise: .
 

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.073
7.540
113
krucefiks v srbiji, v srbiji. Odjebite ze s tem balkanom. Sploh ne vem kaj vsi delajo v sloveniji, ce se tam cedi mleko in med

PIZ.DA PIZ.DA PIZ.DA

Ti model, imaš kakšen nasvet ali recept glede telečje obare? Takšen je namreč naslov teme.
Tvoje izpade tukaj nihče ne potrebuje, zato odjjebi in odpri svojo temo, kjer lahko zdraviš svoje komplekse.
 

gr69

Guru
15. dec 2009
11.611
2.649
113
še v SLO - ampak komaj
Drugače - čorba (ali tudi čorbica) je zakon za "day after". No - tudi prvi dan se je ni za braniti.

Sam jo je treba znati zajeti - vzameš šeflo, obrneš "odrpti" del na levo, ostro zavrtiš na desno, ko se vse skupaj "premakne" pa oštro (ampak še vedno dovolj nežno, da ne leti vse ven iz piskra) nazaj in s šeflo ven. Zajameš bistveno več "bistva", kot če samo šeflaš. Je vredno tistih nekaj grdih pogledov ... :zardelalter: