Tekaške superge

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Počasi imam dovolj žuljev, ki so posledica več stvari verjetno, nekaj pa sigurno dodajo tudi zelo stare večnamenske superge. Torej kupujem nove.
Obstajajo kakšne smernice, priporočila v svetu tekaških superg, ker sem v tem segmentu res čisto out? Tečem po makadamu in asfaltu, povprečno 25km tedensko. Sem precej lahke sorte. V trgovinah znajo dobro svetovati, mogoče celo kaj izmerijo? Če da, katera?
Firm je ogromno, nekako sem dobil občutek, da se je potrebno izogibati velikih (Nike, Adidas, Reebook,...) in je bolje poseči po Asics, Mizuno in podobno. Veliko hvalijo zadnje čase tudi novost na trgu Altro?

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Misliš da ASISC niso dovolj veliki? MIZUNO ?

Mislim, da ima Nike samo bolj razširjen asortiman izdelkov ...

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ah...vsak sam ve kaj mu na nogo pase...ker le vsi pa nimamo enakih stopal,zato najbols da gres probat,pa ce ti adidas sedejo jih pac kupis. Pa bojda za tek stevilko vecje...so i heard....ne dam dost na to,da morjo bit superge za tect,ker lahko tecem v supergah za basket. Se raj pa kr basket igram...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Basket uber ales
smile-1.gif

Jaz mam neke rebook kros za tečt po terenu in tudi po asfaltu. Dokler bojo zdržali bojo dobri. Po 350km so še dovolj mehki in podplata še tudi nič kaj ne majnka :D So me sicer prvi dvakrat ožulili, pol pa nič več. Morem pa si namazat notranjostran stegen z univerzalno kremo, da me boksarce ne obribajo. heheh Talepih svilenih/oprijetih pač ne jemljem na turo :D

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.261
152
63
Najprej ugotovit specifiko podplata in način teka, potem šele v nakup... Pa glej višji cenovni rang, če imaš rad svoje sklepe

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Treksta, imam, poleg salomonov in ostalih, So veliko bolj udobne, pa še opetnik je veloko bolj ne občutljiv

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Mogoče malo preveč komplicirate.
smirk-1.gif
Če nisi dosti pretežek in če se pravilno ogreješ, neboš mel nekih problemov v prihodnosti. Če pa si kar nekaj pretežek pa nebo ne razdalje na turi, ne dobrega tempa pa sklepi bojo trpeli, kljub obutvi za 150 eur... Pol pridejo prav sprehodi, rahli klanec in vadba v vodi.

Nazadnje urejeno:

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Obstajata dva svetova teka. Komercialni, ki govori o pronaciji in podobnih stvareh, blazenju, izobrazuje prodajalce itd. Normalnemu, naravnemu teku pa pravijo bosonogi. Cena copat ne pove dosti, dokler copat ne preizkusis. Kako teci, vaje itd. tega pa je ogromno, tudi na alterju bilo napisano. Ce si iz LJ, priporocam trgovino amfibija.