tek/bolečina

kajn

Guru
5. okt 2007
2.787
1.619
113
Iskajoč brata
zdej sn se po parih letih jedače, pijače in kavča odločil, da bo treba se malo zacet gibat
cheer.gif

Odločil sn se za tek in tečem po začetniškem treningu (tek+ hoja)

Problem je nastal, da so me v zadnjem tednu ful začele bolet golena, tista mišica/kita spredaj. Tečem pa ful počas, tak da pomoje nisn preforsiral.

Ima kdo zame kaksne predloge, kaj narediti, da bi bolečina zginila.

Že v naprej se zahvaljujem

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.594
113
Emona / Carnium
Poliži si jih
evil.gif

Možno, da je musklfiber ali pa imaš celo vneto. Počivaj 2 leti
evil.gif

Sorry, malo heca. Ampak lahko, da imaš res vnetje.
Kako dolgo že in koliko časa na dan pa tečeš? Koliko viška kg imaš? Lahko, da tek ni najbolj primerna oblika rekreacije.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
pomoje maš pa vneto pokostnico
z ledom si jih mal pocartaš, počakaš dva dni pol pa greš tečt nekam kjer je bolj mehka podlaga

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Citat:
Uporabnik kajn pravi:
zdej sn se po parih letih jedače, pijače in kavča odločil, da bo treba se malo zacet gibat
cheer.gif

Odločil sn se za tek in tečem po začetniškem treningu (tek+ hoja)

Problem je nastal, da so me v zadnjem tednu ful začele bolet golena, tista mišica/kita spredaj. Tečem pa ful počas, tak da pomoje nisn preforsiral.

Ima kdo zame kaksne predloge, kaj narediti, da bi bolečina zginila.

Že v naprej se zahvaljujem

Teci še naprej pa bo sčasoma minilo...
smile-1.gif
Pretiravat na začetku sicer ne smeš. Začenjaš lepo počasi pa bo...

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Res je ja, tole bo vnetje pokostnice. Zdej tko k je reku jaka, masirat z ledom, zmrzneš kako plastenko z vodo, daš eno gazo čez, da ni direkt stika na kožo, pa počasi gor pa dol po pokostnici premikaš. To, pa mogoče kako smrekovo mazilo, jst sm se mazu, pa možno da je blo pol bolš, mal precerkulira se mi zdi. Vse to, plus počitek.
Jst imam že 4 leta probleme s pokostnico, zato tudi ne laufam prav velik, ampak rešitve k bi odpravila pa nisem še najdu. Jemal sem že neke tablete, pa olfen krema se mi zdi da so mi dal, pa na fizioterapijo hodu, da mi bo kao zadno mišico okrepil, pa vse skup nič. Sicer me ne boli več k športam, včasih me je redno tud med tenisom ali pa badmintonom, zdej me samo še na dotik, če prtisnem na pokostnico, ampak stvar ne zgine
frown-1.gif
Jaka, če maš kak predlog se priporočam.

Nazadnje urejeno:

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Ni rečeno, da je vnetje, pomojem se mišica še privaja na novo obrementiv, sploh če do sedaj ni bil aktiven. Mene spredaj boli takrat, ko delam atletsko abecedo, vendar si to razlagam kot muskelfibr zaradi aktivacije drugih mišic, kot jih sicer treniram.

@kajn: ali nadaljuješ s tekom, ko se bolečina pojavi?

pri meni je tako, da po dobrem kilometru, ko se ogrejem, bolečina izgine in je vse ok.

kajn

Guru
5. okt 2007
2.787
1.619
113
Iskajoč brata
Mene že kar po minuti začne pečt in ne odneha do konca.

Ful me jezi, ka vse ostalo je super, nič ne boli, pljuča so vredu in to zato, ker pomoje ne pretiravam.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
Res je ja, tole bo vnetje pokostnice. Zdej tko k je reku jaka, masirat z ledom, zmrzneš kako plastenko z vodo, daš eno gazo čez, da ni direkt stika na kožo, pa počasi gor pa dol po pokostnici premikaš. To, pa mogoče kako smrekovo mazilo, jst sm se mazu, pa možno da je blo pol bolš, mal precerkulira se mi zdi. Vse to, plus počitek.
Jst imam že 4 leta probleme s pokostnico, zato tudi ne laufam prav velik, ampak rešitve k bi odpravila pa nisem še najdu. Jemal sem že neke tablete, pa olfen krema se mi zdi da so mi dal, pa na fizioterapijo hodu, da mi bo kao zadno mišico okrepil, pa vse skup nič. Sicer me ne boli več k športam, včasih me je redno tud med tenisom ali pa badmintonom, zdej me samo še na dotik, če prtisnem na pokostnico, ampak stvar ne zgine
frown-1.gif
Jaka, če maš kak predlog se priporočam.
Jaz bi se z elektrostimulatorjem lotu zadeve

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Točno to pomojem so delal na metelkovi? Če je to to, men je 2 ''ploščici'' prpopal na meča, pol pa šokiral
smile-1.gif
Sam ne vem, men je sam meča nabijal, da sm mel muskelfiber, neki efekta pa ni blo, pa tud terapija na 2 dni 3 tedne je pomojem prekratka. Neki je še blo no pol, ena taka zadeva k pištola, pa neki je namazal z unim gelom, pa sm drgnu ob mišici gor pa dol, tko mal je žgečkal od štroma, tist ne vem kaj je blo za ena zadeva. Prau pa (Domagoj Šutalo), da bi se dal vakumsko rešit zadevo, da mišice ne trga več ob kosti, ampak, da odstopi al neki tazga, samo mašine nimajo, ker nočjo nabavit. Oz še ena varianta, da kirurško spodreže mišico, sam to sm reku, da pod nož zarad tega ne grem, ni tok hudo, da me kej zajebejo.

Nazadnje urejeno:

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Da si izposodim temo, kaj pa bolečina v kolenu pod pogačico? Tudi pri čisto kratkih tekih se pojavi bolečina po teku, ponavadi naslednji dan.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
Točno to pomojem so delal na metelkovi? Če je to to, men je 2 ''ploščici'' prpopal na meča, pol pa šokiral
smile-1.gif
Sam ne vem, men je sam meča nabijal, da sm mel muskelfiber, neki efekta pa ni blo, pa tud terapija na 2 dni 3 tedne je pomojem prekratka. Neki je še blo no pol, ena taka zadeva k pištola, pa neki je namazal z unim gelom, pa sm drgnu ob mišici gor pa dol, tko mal je žgečkal od štroma, tist ne vem kaj je blo za ena zadeva. Prau pa (Domagoj Šutalo), da bi se dal vakumsko rešit zadevo, da mišice ne trga več ob kosti, ampak, da odstopi al neki tazga, samo mašine nimajo, ker nočjo nabavit. Oz še ena varianta, da kirurško spodreže mišico, sam to sm reku, da pod nož zarad tega ne grem, ni tok hudo, da me kej zajebejo.
Jaz sem nekaj časa nazaj delal to z ventuzami, gre kar dobro ampak se morš čist obrit.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Hja, sam morš vedit kje pa kako delat. Al pač daš tm k boli pa stiskaš? Bi sprobal tud to, ker me res lepo zaboli že sam če stisnem piščal, pr nogometu je pa sploh veselica zdele k se bo začel v dvorani, pa brcneva s kšnim en druzga v piščal...uf ja, veselje je neizmerno
smile-1.gif

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
Jaz bi se izogibal asfalta, tekel bi bolj po goznatih površinah. Mogoče bi malo pokombiniral s kolesom da hitreje mine
cool-1.gif

Drugače pa samo nadaljuje in ne odnehaj pri prvih bolečinah, sej nisi fuzbaler
evil.gif

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
No, sej fora je, da sploh nism teku po asfaltu že od začetka. Sm nehu pol laufat takrat za ene 2 leti, ker sm tko poškodbo tud staknu. Me je pa ornk bolel že sam tud med igro tenisa, zlo moteče, kr take težke noge sm mel, k bi bil zmatran pa igral že 3 dni. Pol se je pomiril, zdj boli sam še na dotik oz pritisk. Kolesart sm pa tud začel bl intenzivno ene 4 leta nazaj glih zarad pokostnice. In ja, nisem odnehal, čeprav je počitek pr tej zadevi kr važen, ampak sm takrat tud mesec ali dva nič športal, pa je blo prvi dan športa isto. Zdej sm pršu saj na to, da me med športom ne boli, kar je pa tud že neki
smile-1.gif

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Če kdo rabi nove superge št. 46, imam ene odveč
smile-1.gif
Saucony pro grid guide 4 :D

pleXwriter