Tehtnica

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Predlani sem kupil eno superduper tehtnico od Gorenja za cca 40 EUR, ki meri vse živo. No sedaj sem ugotovil, da tud KG ne meri pravilno. Sem stopil 10 krat gor in teža niha za 15 KG.
bonk.gif
Sem dal polne baterije notri, pa je isti drek. Pač sranje od produkta.

Lahko kdo priporoča kako tehtnico, ki je preverjeno natančna in bo natančna naslednjih 10 let, da ni cheap plastik fantastik, lahko meri samo KG, važno da jih meri. Tisto merjenje maščobe, vode in ne vem še kaj nisem pri sedanji niti uporabljal.

Pa kam it pogledat tole v živo? Big Bang...kaj drugega?

I

Izbrisan uporabnik 474

Kupil Withings, sicer ni najcenejša (130€), ampak vredna vsakega €. Je natančna (moja vaganja se ne razlikujejo od prejšnje tehtnice, vaganj pri zdravniku, pa še primerjal sem jo z umerjeno tehtnico v firmu in kaže točno).

Ima še meritev telesne maščobe, BMI, avtomatsko prepoznavanje profilov in kar je za mene bilo zelo pomembno - ima WiFi in vsako tehtanje pošlje v bazo podatkov, kjer lahko spremljaš svojo krivulijo vseh možnih parametrov. Razlikuje tudi med vaganjem zjutraj in zvečer...

Jaz lahko samo priporočam, predvsem če ti ni probelm odštet kakšen € več...

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.901
113
Na kakšni podlagi si imel tehtnico? Jaz sem jo kupil v ikei, dela kot je treba, cene se pa ne spomnim.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Kupil Withings, sicer ni najcenejša (130€), ampak vredna vsakega €. Je natančna (moja vaganja se ne razlikujejo od prejšnje tehtnice, vaganj pri zdravniku, pa še primerjal sem jo z umerjeno tehtnico v firmu in kaže točno).

Ima še meritev telesne maščobe, BMI, avtomatsko prepoznavanje profilov in kar je za mene bilo zelo pomembno - ima WiFi in vsako tehtanje pošlje v bazo podatkov, kjer lahko spremljaš svojo krivulijo vseh možnih parametrov. Razlikuje tudi med vaganjem zjutraj in zvečer...

Jaz lahko samo priporočam, predvsem če ti ni probelm odštet kakšen € več...

faaaakk!!
bonk.gif

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.401
1.405
113
Daj še malo zraven pa kupi Nintendo WII. Ima vse to pa še igrice boš lahko igral zraven in telovadil z njim
smile-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Za merjene telesne maščobe mora spustit šibek električni tok skozi telo. Tehtnice ponavadi spuščajo samo skozi noge. Moški smo pa najbolj "močni" tam pri trebuhu, ki ga tehtnica ni sposobna zmerit. Tako za info sam...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Kaj pa če se s trebuhom uležeš ali pa usedeš na tehtnico?
grin1.gif

Zakaj majo tok cheap zalončke te tehtnice, tud tiste po 50 EUR. Oz. večina njih. Kot bi imel casio uro iz 1978.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Zakaj je sploh tako pomembno imeti doma ultra natančno tehtnico?

Razumem, če recimo tekmuješ v borilnih športih, kjer te dve deki ločita od višje kategorije, ampak za povprečnega janeza...?
confused-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Aja, sem videl, da ti teža niha za 15 kg, to je pa res malo preveč...
grin1.gif

Zakaj nisi uveljavljal garancije? Ker to sigurno ni merska napaka. Vem, da so te poceni tehtnice manj natančne, ampak za par dek gor ali dol meni gladko dol visi. Če bi kupoval, bi poskušal dobiti še oldschool analogno, ampak dvomim, da jih sploh še kje prodajajo...
smile-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Analogne so manj natančne kot digitalne, danes bral neke teste.
grin1.gif

Nimam računa, pa ni več v garanciji pomojem...ene 2 leti sem jo imel.

Bosch sem kupil, ker je firma, fajn oblikovana, pa zgleda kvalitetno narejena. Knofi so železni.., ne pa skoraj vse ostale tehtnice, ko daš 40 - 80 EUR, potem pa 3 plastični knofi, vse razmajano. :S

Tehtat se je najbolje vsakič podobno. Npr. zjutraj, ko se zbudiš. Ne?

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Oldskul maš v Merkurju.
klik
Sam uprabljam tole in sem zadovoljen. Knofi so res plastični in delujejo ceneno, ampak jih sploh ne uporabljam, ker se tehtnica prižge na dotik. Tista maščoba, voda in ostale bedarije me niti ne zanimajo tako, da knofi počivajo
grin1.gif

Tehtam se vedno zjutraj, okrog 5:30
shocked-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.901
113
Zakaj pa bi tehtnica imela knofe? Mislim ena normalna tehtnica, ki kaže samo težo.

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
Peesda, tema bi mogla bit taka, da bi jo samo babe pisale .... pol pa šok.... tud ene ne v temi.
aplauz.gif

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
Pa tehtnico postavi na trdno podlago. Kopalnica bi bila ok. Na laminatu je možnost napake večja že zaradi podlage pod laminatom.