Citat:
Uporabnik krokro pravi:
Pri nas ravno digitalizirajo kabelsko zato me zanima ali je res da Digit HD 4 CX sicer snema na USB medije, vendar pa je potem posneta vsebina neberljiva na PCju, da se s tem preprečuje piratsko razširjanje posnetega materiala. Se lahko zadevo reši z novim firmwarom?
http://www.monitor.si/clanek/kabelski-sprejemnik-kot-se-sika/
Nisem prepričan ali je naprava sploh uporabna kot HD video player za filme snete z neta ali za predvajanje domačih HD videoposnetkov. Ne vem kaj se zgodi z vsebino, ki je bila že pred priklučitvijo na disku, je tudi to zakodirano ali celo sformatirano??? Cela vrsta vprašanj, vendar bi rad nabavil napravo, ki bi poleg DVB-C sprejemnika vsebovala tudi kvaliteten predvajalnik, kot je npr WD TV HD player, ki ga uporabljam sedaj in bi se ga potem lahko znebil. Ima kdo izkušnje tudi na tem področju?
4 CX celoten dolgi (10ur?) posnetek snema na do 1GB velike .ts fajle (23minutne) na kljucke formatirane s FAT32, in so čisto lepo berljivi na vsakem PCju ali TVju z USB vhodom. Če je posnetek daljši kot 23 minut, ga avtomatično razreže, 4CX pa v svojem playerju prikaže lepo le kot 1 fajl. To razpalcelacijo na več fajlov boš videl na PCju ali TVju. Zelo uporabna zadeva. Datoteka .TS je navaden VOB mpeg2 fajl kot na DVDjih, le da ima podporo za streamanje.
DivXov in MKVjev ti 4CX žal ne bo predvajal iz USB porta. Jih sploh ne bo prikazal na spisku, čeprav so na disku. Nisem preverjal če gre iz LAN porta, a dvomim da bi. Je to le že malo star model. Morda to podpira novejsi brat 8CX, a le če so mu vstavili dovolj močan procesor (MKV) ali kodeke (divx) ?
Mene pa zanima naslednje:
1) Kako mu rečem, naj avtomatično sortira kanale iz Telemach omrežja lepo po vrsti, kot mi to naredi TV. Ker za 4CX mi vse razmeče po svoje (zgleda po frekvenci).
2) Ima tudi DVB-T kanalnik ?
3) Mi zna nekdo zelo na hitro povedat, kako sprogramiram snemanje prek timerja ali EPGja
? navodila so neuporabna, v menujih pa se tudi pojavlja toliko različnih timerjev (časovnik za trdi disk, časovnik za videorekorder, časovnik za kanalnik...), da se mi ne da ukvarjat z njimi in zdaj snemam kar "na roke". Bi bil hvalažen, da ne bom porabil preveč časa, za učenje
4) se vam tudi večkrat ob zagonu pojavi roza slika ? ko naredim ponovno ugasnitev in zagon, pa je ok. HDMI kabel imam vredu vtaknjen.