te TAXIsti niso normalni

Ziga

Pripravnik
17. sep 2007
39
0
6
Uglavnem vceraj smo sli druzba malo ven in tokrat si prvoščl taxi. Od Backhusa do koncne 20ke 10€
stupid-1.gif
. Jst nevem kva folku dogaja ampak tole ni več normalno, včasih sem za isto razdaljo plaču prejšnih 1000 sit zdele pa to. Mogoce morjo pa zdej na hit zasluzt k bo treba avte prabarvat al kaj. Al oni visajo cene takrat k gre gor kruh pa mleko pa se vse ostale stvari.

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
kasirajo kr kokr kdo in kdaj

včasih sem plačal pri isti firmi taksi službe za isto pot. tudi do 3x večjo ceno.

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Zato se pa vpraša za ceno, če ni ravno znana firma.

Tako je hotel en meni iz Rožne do Bežigrada računati 9 evrov, čeprav se z Metrojem lahko pripelješ za nekje 3,5. No, sem potem raje na Metro počakal.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Jaz sem enkrat dal 14€ za od Verovškove pa do Tomačevske. Pa je cca 3km po obvoznici.
stupid-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ma nategujejo ko svinje!

Hujši primer;

Šel sem na Florido. Letel z minhna, kjer mam sestrično, lepo krenem dan prej,
pri njej prespim, in si zvečer naročim taksi za ob 6 pred hišo, do flughaftna.

Model 4.55 stoji pred hišo, in me cukne na flughaftn, 23€, za 15km, ok nemčija,
jebiga.

Lepo si dam cifro v imenik na mobiču, ker bom rabil ride nazaj ko se vrnem.
(sestrična mi je garantirala da je daleč najcenejši, pa še neka stara astra je bila,
sem itak vrjel na besedo)

20 min pred pristankom kličem modela, naj me tam čaka. Pristanemo, čakam na
kufre, dobim kufre, in se postavim pred vhod, in model ravno pripelje, me cukne
nazaj, 37€. Itak nebom colal, ni šans, isti avto (isti obesek na ključih, 20 let star
radijo) drug voznik, se prepirama, pride sestrična ven, ji povem, in ga nahruli,
naj kliče šefa, jaz pa sem vneto iskal račun, ki ga itak nisem spravil. Kličejo
šefa oz. vodjo izmene karkoli, in povema kaj se je zgodlo, in reče naj plačam
prvotnih 23€.

Oni iz nočnih (zgodnih jutranjih) je bil cenejši za skor polovico kot pa tale iz dopoldanskih.

jebiga, videl je da sem z letališča, pa me je mislil maznit.

Pa že bojda tistih 23€ je blo ogromno, normal tarifa je max. 1€ 1km, stem da se pelješ vsaj v novi
e klasi če ne kakem novem A8.

Tako da zdaj zmirom hantlam ceno, tut pr nas, od oka ocenim kolk bi lahko blo, pol pa pohantlamo,
ker so lopovi pa pol.

Ena bolj znanih štorij med taksisti (kolega fura in mi jih pravi) kaj sem jih slisal; model pobere
3 omike pred železniško, jih pelje cca 20km, in vzame 3500 sit. Po glavi
smile-1.gif

Itak babike z kmetij, vse plačajo, mesto je drago
smile-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:

Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

20 min pred pristankom kličem modela, naj me tam čaka.

aplauz.gif

Sem prasal če lahko na njih računam ob vrnitvi, pa je rekel vsekakor, samo

naj pokličem malo prej, da nebom čakal.
cool-1.gif

Čist sn pozabil omenit, da na poti tja sma oba kadila, na poti nazaj pa nisem smel
frown-1.gif

No, nepomembna informacija, ampak druga vožnja se je razlikovala za 100%, v ceni in udobju.
cool-1.gif

BTW.

37€, pa da ma model 10 takih fur na dan (v centru minhna jih itak ma) je to 370€ x 25 dni je to

skoraj 10k € mesečno, pa ma pokrito tisto staro astro, za 3 ure dela na dan, tringeld pozabimo,

da pa tanka kurjača je pa tak vsem jasno. Z 9k na mesec si lahko privošči eno kazen na leto,

jo ma prec "noter".

Nazadnje urejeno:

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Ziga pravi:
Od Backhusa do koncne 20ke 10€
stupid-1.gif
.

Letpo pa pol nazaj sm za tole razdaljo, če so ble vse zelene na semaforjih plačala 700 SIT, dans pod 8-9€ ne prideš, kar je čist tu mač. Okej če jih je par da se razdeli, ampak če si pa sam pa raj na bus al pa magari peš. Sej če je toplo zna bit kr zabavno
smile-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Saj še nisi veliko plačal (če sploh si - tale klic 20 min pred pristankom ...). Tarifa münchenskih taksistov štiri leta nazaj je bila 60 evrov za relacijo Center - Flughaven (sem pač vprašal). Pa to ne z A8.
wink-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Amsterdam, letališče "Šipot" relacija center glavna pošta, cca 73€. Ga je pa tip po obvoznici 180 km/h žgal, mogoče je hitra vožnja razlog.
grin1.gif

Ziga

Pripravnik
17. sep 2007
39
0
6
v Parizu mas zelo dobro železniško povezavo. Vlak te prpele v cca 20-30min stane pa 1.5€

tudi preverjeno.

Uglavnem 1x bom prov zmeru kok je kilometrov pa pomnozil kar ma model na ceniku in mu ne placam vec kot pa bo moj seštevek.
ne-ne-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Saj še nisi veliko plačal (če sploh si - tale klic 20 min pred pristankom ...). Tarifa münchenskih taksistov štiri leta nazaj je bila 60 evrov za relacijo Center - Flughaven (sem pač vprašal). Pa to ne z A8.
wink-1.gif

Center - letališče je ja 25km minimum. Da ne omenjam da leti po 5ih nemotrebnih ulicah gor in dol,

itak neveš kje te vozi, zraven pa nalaga kako se bo schtau-u ognil in bota prisparala vsaj 20 minut
rolleyes-1.gif

Ti veš kaka je tarifa našega taksista če se mu vsedeš v avto na železniški, pa mu v nemščini rečeš naj te

pelje recimo v kak hud hotel? 5€ štartnine pa 1,5€ po kilometru. Vsak proba turista nagnit. Sploh da jih je recimo

3-4, v smislu itak si bojo razdelili + nič jim ni dosti, ker njihovi kasirajo 2x več kot jas.

Vozil s taksiji po vsem svetu, imenuj državo, bil sem tam, in najmanj težav je bilo z američani, neglede na

mesto/državo, vsaka relacija, torej tja-nazaj, se ni razlikovala niti za pol dolarja, največji kreteni so italjani,

ki ne razumejo druga kot euro zahlen in airport please, o predračunu z njimi nemoreš govorit, ker neznajo

povedat niti na 20€ natančno (eh sploh ne)
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Je kaka razlika v ceni, če taxi pokličeš ali če ga kr pobereš sproti? Tudi mene je zadnjič en nategnu po dolgem in počez.
jezen.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik Ziga pravi:
Uglavnem 1x bom prov zmeru kok je kilometrov pa pomnozil kar ma model na ceniku in mu ne placam vec kot pa bo moj seštevek.
ne-ne-1.gif

Da se nebos mucil
95604-bachustaxi.jpg

Priponke

• 95604-bachustaxi.jpg
    95604-bachustaxi.jpg
    39,7 KB · Ogledi: 223

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Je kaka razlika v ceni, če taxi pokličeš ali če ga kr pobereš sproti? Tudi mene je zadnjič en nategnu po dolgem in počez.
jezen.gif

Na klic je cenejsi.