Te slike ki so kot nek oblak oz. zmazek na papirju

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Sem ze enkrat odprl to temo, pa ni blo ravno odgovorov.

Torej nekoč sem bil na razgovoru pri psihologu, ki je nekako odločal al dobim sluzbo ali ne.

Torej pokazal mi je miljon slikic kot je ta prilepljena, in me nato spraseval kaj vidim in naj
mu podobno opišem moje vizuelne zaznamke.
Pri eni slikici je naredil pavzo in odprl knjigo formata A3 se mi je zdelo
smile-1.gif

Torej kaj so "pravi" odgovori in kaj tu proučujejo oz. kaj tu s človeka razberejo?

Sluzbo sem nato dobil
smile-1.gif

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Na sredini je nek ščurek na vsaki strani pa medved s avtomatsko puško

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Nisem vedel, da pri nas še vedno uporabljajo to zastarelo metodo... Weird.

Anyway, obstaja deset osnovnih kartic. Ostale so verjetno izpeljanke in se nanašajo na stardardizacijo, ki so jo uvedli s temi desetimi.

http://en.wikipedia.org/wiki/Rorschach_test#The_ten_inkblots

Glede odgovorov pa:

Citat:

Good Answers And Bad Answers
What is a "good" answer versus a "bad" answer? This is a tricky question, and even the psychologists who swear by the Rorschach test don't agree on this (although there is some agreement on what constitutes a really bad answer). Your best bet is probably to stick to "seeing" healthy, friendly images. Avoid dark or violent answers ("I see Satan eating a baby's brain!"). Butterflies, people holding hands, leaves, mountains, etc are all generally considered to be "safe" responses (although nothing is guaranteed when taking the Rorschach). If you can show how a particular shape really does resemble something, go ahead and say so. If you come up with a novel or particularly interesting answer you may get "points" for your creativity. The fact is, however, that in the end it's mostly up to the examiner as to how your responses are interpreted. This is in direct opposition to more objective tests like the MMPI or MMPI-2

Don't try and be outlandish, provocative, obstinate, or oppositional- these won't curry any favor with the test giver (and will in fact typically count against you). Overly-sexualized answers or imagery will, as you might suspect, be noticed and generally scored against you. Taking an excessively long time to answer or answering immediately (not taking any time to ponder the card at all) will virtually always count against you. Just how much will be up to the examiner, but both ultra-quick responses as well as slow or "tardy" responses to the Rorschach cards are considered "bad". Responding instantly will more than likely do little more than get the examiner pissed off at you. Taking too long to answer may frustrate them or try their patience.

Kot napisano, ti testi so vse prej kot objektivni... zato se jih tudi ne uporablja več.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
moj kolega je reku pri teh slikah da vidi kosmato ***** pri vsaki od teh...

psihologinja je baje čist ponorela, da naj se neha norca delat, kr se pa tiče pisnega dela testov je bil nadpovprečen, firma, ki mu je plačala te teste pa ga mu je hotla zaračunat zaradi zajebancije..

tko da... bla je polna cajna smeha...., k je to pravil...

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Sem ze enkrat odprl to temo, pa ni blo ravno odgovorov.

Torej nekoč sem bil na razgovoru pri psihologu, ki je nekako odločal al dobim sluzbo ali ne.

Torej pokazal mi je miljon slikic kot je ta prilepljena, in me nato spraseval kaj vidim in naj
mu podobno opišem moje vizuelne zaznamke.
Pri eni slikici je naredil pavzo in odprl knjigo formata A3 se mi je zdelo
smile-1.gif

Torej kaj so "pravi" odgovori in kaj tu proučujejo oz. kaj tu s človeka razberejo?

Sluzbo sem nato dobil
smile-1.gif

Sam pizd@, jest vidim tole
evil.gif

1622848714.jpg

hgard

Guru
22. jul 2007
4.097
590
113
Psiholog nariše na papir trikotnik in vpraša pacienta, na kaj ob tej risbi najprej pomisli.
"Na nago žensko."
Nariše krog, isto vprašanje, isti odgovor. Enako pri kvadratu.
Psiholog pravi:"Gospod, oprostite, vi ste pa res perverzni."
"Kdo, jaz?" se začudi pacient. "Pa kdo riše take svinjarije? Jaz... ali vi?"

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.813
555
113
42
povsod malo
Tole sm imel jest za vojsko, ko smo mogli iti vsak posamezno k psihologu ker v prvo smo se ga napil v drugo smo pa od enga, ki je bil v osnovni ful pameten prepisovali...