Tatuji.. a znamo samo kopirati druge?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Malce gledam kaj si folk daje nase od teh tatujev, pičke oponašajo Angelinco, tipi oponašajo poscane stene v podhodih..
..skratka same čačke, tuje besede in celo tuje pisave

A je kdo razmišljal, da bi dal kaj iz naše mitologije nase, ne pa samo neko kitajsko, ameriško in ne vem kakšno še navlako?

Kakšna ideja morda? Ali so tatuju stvar trenutnega vzgiba, ko nekdo vidi novo čačko na neki zvezdi, leti s tem do prvega kožočečkača in reče, nared mi Angelino ali kakega drugega zafiksanca iz holywooda?

I

Izbrisan uporabnik 474

Vdak si da kar mu paše in je precej osebna stvar - navsrzadnje moraš sam živet s tem celo življenje. Če pickicam všeč metuljčki, tipom pa tribal, pač so... Če pa bi ti rad imel Črtomira na levi in Bogomilo na desni ritnici, pa ti nihče ne brani...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Jst opažam, da je ta "osebna stvar" stvar "ovca styla" To je sedaj moderno in to si vsi dajajo. Če bi si to dal v 80 letih, bi bil narkoman, baraba, mafijozo itd. Čez 10 let si bodo pa vsi dol dajali, ker bo "aut" in bo moderno, da si clean. Enako, kot z avti s spojlerji. l2000 si bil hud s spojlerji, danes se ti smejejo

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.038
11.157
113
Tako je to. Gledam žlahtnico ko ima nekaj načečkano (itak spacano da ne moreš prebrat, med prst. na roki. Mislim katastrofa. Vedno ko vidim, se mi zdi da je tace vTAR namakala. Potem se spomnim da je neposrečen tatu. Ja, mora s tem živet ni druge. Pametno.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Mi smo bili zadnjič v Gardalandu in sem bil prav presenečen. 3/4 mladine potetovirane. No saj Italjani so sploh znani da sledijo modnim trendom...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Najbolj grd način tatuja pa mi je, ko si folk tetovira roko do zapestja in tam je oster konec in bela roka na kocu. To mi je tolk grdo...

Sedejson

Pripravnik
31. jul 2010
107
0
16
Sam zdaj razmišlam o tatuju, malem, stavek, na nevidnem mestu kadar oblečen, zgolj zaradi samega pomena meni. Čeprav je 'zlajnan' besedil, ima zame še vedno tak pomen, ki ga drugi nimajo. Tako, da si nisem imel namena dati gor zdravljice samo zato, da bo Slovenska stvar na meni. Se mi zdi, da veliko ljudi, da nase stvar nepremišljeno in stvar, ki je dokaj nepomenska tudi zanj. V tem primeru smisla v tatujih sicer ne vidim, ampak je vseeno to stvar posameznika in če mu paše imeti to na sebi, naj ima.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.561
113
Marlbor
Tatuji so pač postali moda in temu primerna je vsebina le teh. Podobno kot so bili moderni tam v 70-80-letih, ko so si vsi dali tetovirati JNA, zato ker je bilo moderno in nima nobenega globljega pomena.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
pravi slovenec bi si lahko dal tetovirat recimo kozolec ali pa človeško ribico, kurenta, predjamski gran, blejski otok, kak lep lovski motiv.....
evil.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.038
11.157
113
njena usta tetoviraš okoli anusa. To bi bila dobra referenca. Ostali ki se mislite, pa ostale politike, povečini SD in ZAab

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
ja saj na to sem namigoval...
potem greš na veliko potrebo in je tako kot ko ona odpre usta
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Alter uporabniki, se opravičujem, vendar, naj moderator zbriše to pof...no politiko ven iz te teme, vključno z mojim postom. Hvala!