Tarife.si

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

TARIFEpikaSI

Pripravnik
30. maj 2010
172
0
16
S 1.6. se poskusno odpira portal Tarife.si, ki omogoča preračun najugodnejših tarif slovenskih operaterjev, glede na vnešeno porabo. Poleg paketov avtomatično upošteva tudi večino opcij, ki so na voljo na posameznem paketu.

Povezava: www.tarife.si

Komentarji dobrodošli
zmaga.gif

TARIFEpikaSI

Pripravnik
30. maj 2010
172
0
16
Hvala za input
wink-1.gif

Ja, kot rečeno je zagon testen. Video tutoriali in podobne kratkočasne vsebine se še pripravljajo. Zaenkrat nas zanima stabilnost in pravilnost delovanja.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
klasicna joomla
wink-1.gif

Mogoce le malo popedenat leve menije in pa velikost (style) fontov v jedru strani. Zdi se mi prevelik?
Sicer pa: tisti, ki zeli, da mu stran flasha od leve do desne, naj gre v lunapark. Take strani so dobrodosle, saj ponujajo konkretno informacijo, ki jo trenutno v SLO NI.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kaj je "posebna skupina" ?

Če stran rezultati nujno rabi Flash, potem to naj že stran z vnosom pove, ne da uporabnik vtipka podatke (sicer jih ni tak dosti), potem pa ni rezultata.

V grafu z rezultati ni na voljo vsota za posamezen stolpec.

Nazadnje urejeno:

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
1. Fino bi bilo, če bi bil kje na grafu napisan tudi točen sumarni znesek, ker iz stolpcev na grafu je težko razbrati.

Edit: vidim, da to piše pri tekstovnem izpisu...

2. Pa da bi bila vidna primerjava vseh paketov pri posameznem operaterju za določeno kombinacijo...vidim, da niso vsi zajeti...

Drugače je pa to meni super stvar, precej bolj enostavno kot da si vsak zase dela razne excelove tabele, kjer je potrebno vsakič sproti zbirati vse te kombinacije. Sploh zadeva z razčlenjenim računom je fenomenalna, da ti ni potrebno za vsako številko ročno preverjati pri katerem operaterju je..

Skratka, meni se zdi zelo koristna zadeva
aplauz.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Prvi predlog: tisto gromozansko sliko z imenom strani, audijevim znakom, telefonom in zelenimi prozornimi cesnjami (?!) drasticno zmanjsajte, ker trenutno na ekranih z nizjo locljivostjo pobere 50-60% uporabne povrsine prve strani (brez da bi scrollal navzdol).

Drugi predlog: povecajte oziroma zamenjajte font - nekaj takega kot je na Alterju je videti malenkost vecje, ampak bistveno bolj berljivo.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Meni je všeč. Zelo enostavno vidiš, kje je najugodneje za tvoj način uporabe telefona.

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Probal preko simobilovega razčlenjenega računa .xml, ampak ne izračuna pravilno in sicer:
-vedno dobim 1 minuto pogovora v T-2, ki ga ni
-prenos podatkov ne beleži, čeprav so.

Zaenkrat to.

TARIFEpikaSI

Pripravnik
30. maj 2010
172
0
16
Hvala vsem za komentarje. Odgovori so sledeči:

1. Glede samega izgleda strani so mnenja različna, malo se bomo poigrali z različnimi predlogami in sčasoma odprli registracijo, ki bo omogočila prilagoditev strani po svojih željah. Začasno za lažjo berljivost oz. za korigiranje velikosti črk na zaslonu deluje sočasna kombinacija tipk na tipkovnici Ctrl in + za povečanje oziroma Ctrl in - za pomanjšanje.

2. Slika je res morda nekoliko velika na nizkih resolucijah, pa še nepraktična zaradi daljšega prenosa. Morda posledica HI-RES monitorja, na katerem se programira in kjer sploh ne izgleda tako velika
wink-1.gif

3. Posebna skupina je namenjena za minute pogovorov, ki so narejeni v skupini, za katere velja posebna cena in se od paketa do paketa razlikuje. Tako je npr. pri poslovnih paketih (MPO, Poslovni SMART) nižja cena za klice v posebni skupini, Tušmobil pa omogoča brezplačne klice znotraj štirih številk ipd.

4. Flash je nuja za grafični izpis, tekstovni se izpiše v vsakem primeru, tako da morda ne bi preveč izpostavljali zadeve.

5. Pri stolpcih je žal res moteče, da skupni znesek ni takoj izpisan, a to je posledica brezplačne verzije FusionCharts. Plačljiva verzija sumarni izpis omogoča, a je cenovno zaenkrat še nedosegljiva za naš proračun :/ Morda nekoč... P.S. Tudi print celotne strani ne deluje iz istega razloga (t.j. printa se lahko le graf posebej oz. celotna stran, na kateri pa ni grafa).

6. Zajetih paketov je 80 (t.j. praktično vsi aktivni), plus več kot 40 opcij zanje in sicer za vse operaterje. Zaradi preglednosti pa se vedno izpiše zgolj najugodnejših šest paketov (ali manj, če so filtri nastavljeni zelo restriktivno). APEK (http://www.komuniciraj.eu/uporabniki/) na svoji strani s kalkulatorjem izpiše vse pakete, vendar pa se mi ne zdi preveč praktično. Problem je tudi v količini vseh kombinacij paketov z opcijami, ki bi jih le stežka vse izpisali na eno stran. Zgolj kombinacij na paketu MojD je 4096...

Me veseli, da se uporablja tudi vnos z računom
smile-1.gif

7. Odgovor na prvo vprašanje (T-2) je, da pri Si.mobilu ni možno z računa razbrati, v katerem omrežju se zaključuje klic. Billing koda za off-net klic je vedno "klic v drugo mobilno omr." ali "klic v druga mob. omrezja". Poleg tega prenosljivost številk že dolgo več ne omogoča prepoznave, pri katerem operaterju nekdo gostuje. Zato algoritem v aplikaciji razdeli vse tovrstne klice po ostalih operaterjih glede na tržni delež, ki je uradno objavljen na strani APEK (Mobitel = 87,5%, Tušmobil = 11,3%, T-2 = 1,1%), zaokroženo navzgor na celo število. Recimo, da je to še najboljši približek, na katerega lahko sklepamo.

8. Glede manjkajočega prenosa podatkov je zadeva čisto možna. Algoritem temelji na prepoznavi billing kod, ki jih uporabljajo operaterji in zlahka se izmed več deset ali celo sto uporabljenih kod najde kakšna, ki je ne poznamo in zato v aplikaciji manjka. Trenutna billing koda, ki jo algoritem išče za prenos podatkov pri Si.mobilu je "gprs prenos podatkov". Prosil bi za podatek, kakšna je billing koda v navedenem primeru in ali je šlo za prosti prenos ali za kakšen poseben prenos (portal VFL, znotraj opcije MI, presežek MMS sporočila ipd.). Kodo bomo seveda takoj dodali, v kolikor gre za nek plačljiv prenos podatkov.

Urejanje:
Ravnokar je bila dodana koda "prenos podatkov". Je bila morda ta koda tudi v opisanem primeru? Ali sedaj deluje?

Hvala še enkrat
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
HTML5 canvas ne dela ravno v vsakem browserju.

Lahko pa navadne tabele in slike dajo, z malo skriptinga, pa dela ko bomba.

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Specifikacija mojega računa je sledeča:
943480-untitled.JPG

Priponke

• 943480-untitled.JPG
    943480-untitled.JPG
    16,1 KB · Ogledi: 140

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ker gre za reklamo, bom temo zaklenil, avtor pa naj se pogovori z administratorjem glede oglaševanja!

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Podobne teme