Tajska

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
A lahko kdo, ki je bil na Tajske naredi fotoreportažo.
Prosim in hvala.
grin1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Potem pa pojdi na Thorntree ali pa vprašaj, kaj te zanima.

Nekako dvomim, da bo šel kdo pisat fotoreportažo samo zaradi tebe
smile-1.gif
.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Žal se mi ne da pisat reportaže o Tajski, kjer sem sicer v zadnjih letih bil 8 krat (zadnjič leta 2005), saj je idealno izhodišče tudi za obisk okoliških držav: Burme, Laosa, Kambodže, pa tudi Vietnama. Lahko ti pa povem, da je to dežela v JV Aziji, ki jo bodočemu popotniku priporočim kor prvo destinacijo (ponavadi tudi itinerar za dva,tri ali štiri tedensko potovanje). Poleg prijaznih ljudi, odlične hrane in nizkih cen še vedno (kljub temu, da smo popotniki in turisti že dodobra "pokvarili" ljudi in uničili naravo) nudi izredno lepo naravo in morje. Tam človek brez velikega tveganja in nevarnosti lahko spozna mentaliteto in način življenja ter prehranjevanja v JV Aziji in se s pridobljenimi izkušnjami kasneje brez težav znajdeš tudi v okoliških državah pa tudi Šri Lanki, Indoneziji, Filipinih...

Tja vsa leta potujeva z ženo in ogledala sva si tudi Patajo, kjer je center sex turizma. Podobne male centre lahko najdeš skoraj kjerkoli v turistčno bolj obleganih krajih (vendar pa splošnega vtisa o deželi prav nič ne moti), ko pa zaviješ na kake bolj oddaljene otoke (Koh Bulon, Koh Jum, Koh Sukorn,... in na SV in SZ Tajske, pa je tega zelo malo in lahko spoznaš pravo Tajsko in prave Tajce.

Kot sem že omenil sem obiskal že vse dežele JV Azije, nekatere (Malezijo in Tajsko) tudi po večkrat in trdim, da je Tajska zame še vedno največji magnet in se bom tja definitivno še vračal. Sicer pa: Šri Lanka ima lepšo naravo, Filipini so bolj divji, Malezija im lepši podvodni svet, a Tajska, Tajska je Tajska. Ko se boš tam, boš razumel.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Sam se že nekaj časa pripravljam, da bi jo napisal, ampak se mi res ne da.
smirk-1.gif

Lahko pa ti napišem par stvari o Tajski.

Država je zelo lepa, zanimiva in predvsem poceni. Tam sem bil letos pozimi.

V prehrana na ulici, ki je zelo dobra in zelo poceni (cca. 0,5 EUR na porcijo).

Na severu (domačinih v gorskih vasicah je res nekaj posebnega.

Popolno nasprotje so otoki, ki so turistično razviti, a še vedno zelo lepi in za naše razmere poceni. Sam sem bil na Railay.

Država je preprosta za potovanje, ljudje neverjetno prijazni, večinoma so budisti, na jugu in otokih pa so muslimani.

Če te še kaj zanima, pa kar vprašaj.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Se strinjam z ostalim, da so pa Samui, Krabi in AoNang ter Railay beach lepi kraji, se pa ne bi strinjal. Zraven spadajo še Puket, PhiPhi in vzhodni del Phangana. Vsi ti kraji so bili lepi pred 10 in več leti. Sedaj so natrpani s turisti, cene so previsoke, najbolj me pa moti, da komaj še najdeš preprost bungalov neposredno na obali. V zadnjih letih so postavili pretežno bungalove visokega cenovnega razreda, z bazeni itd. in vse skupaj izgleda skoraj kot da si na Kanarskih otokih. Za moj okus je tisto pravo deloma še na otoku Lanta in ostalih malih otočkih južno od nje.

decva

Pripravnik
5. sep 2007
462
0
16
res odvisno kam gres... sama sem bila na ko pha ngan-u...mal naključja in malo sreče, pa sem pristala na prelepi plaži, bungalov ob morju/na plaži (1200sit za bungalov-2006 l.), in najlepše od vsega je pa bilo to, da je šlo za plažo s samo nekaj bungalovi in simpatično manjšo družbo ljudi... zelo pristno.
tud mene odbija množica turistov, tako da me je had rin plaza precej razočarala (tistih nekaj minut ko sem bila tam
smile-1.gif
sem le vzela boat za naprej), je pa res, da takrat ni bilo full moon partya. verjetno pa bi bilo to čist eno drugo doživetje...

kaj najbolj pogrešam od tajske?? NORO DOBRO HRANO (z ulice)!!! in seveda vsakodnevne MASAŽE!!

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Hja, zelo odvisno od situacije in od osebnega okusa.

Na Samuiju sva dobila bungalov čisto ob plaži v Lamaiju brez težav, najbolj oblegana plaža Chaweng mi je bila čisto mimo, mi je bila pa BoPhut odlična. V februarju tudi turistov ni bilo preveč. Pa na široko sva se izogibala že samo bližine resortov, v spominu mi je ostala samo tista pregrešno draga grdosija na plaži Phranang (blizu Railaya).

Drugih otokov žal nisem videl (Lanta je bila planirana, a neizpeljana), verjamem, da obstajajo tudi manj oblegani in lepši.

Se strinjam z decvo - čimvečkrat na masažo, ker res obvladajo, cena je pa čisto enostavno smešna.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Si bila kje na zahodu Phangana (Ao Had Yao ali Ao Mae Haad) ali pa na severu oziroma celo na SV, kamor je dostop samo s čolni? Na jugu in na vzhodu vse do Haad Rin (full moon party) je vse natrpano. Ja, hrana, to je na Tajskem nekaj posebnega, zlasti tista, ki jo pripravljajo in prodajajo kar na cesti.
TUKAJ je tudi par slikic hrane ki jo pripravljajo na cesti (Bangkok, okolica ulice Khao San) in slike z ene od takih skoraj nedotaknjenih plaž na zahodu Koh Pangana.

Nazadnje urejeno:

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Solit se pejt, zdaj sem pa lačen ratal...
grin1.gif

Lepe slike. They bring back memories...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.577
10.794
113
phi phi je znosen aprila in maja, ko ni vec tolk ljudi, v sezoni si pa res ne znam tega predstalvjati , ko more folk hodit drug po drugem.