Žal se mi ne da pisat reportaže o Tajski, kjer sem sicer v zadnjih letih bil 8 krat (zadnjič leta 2005), saj je idealno izhodišče tudi za obisk okoliških držav: Burme, Laosa, Kambodže, pa tudi Vietnama. Lahko ti pa povem, da je to dežela v JV Aziji, ki jo bodočemu popotniku priporočim kor prvo destinacijo (ponavadi tudi itinerar za dva,tri ali štiri tedensko potovanje). Poleg prijaznih ljudi, odlične hrane in nizkih cen še vedno (kljub temu, da smo popotniki in turisti že dodobra "pokvarili" ljudi in uničili naravo) nudi izredno lepo naravo in morje. Tam človek brez velikega tveganja in nevarnosti lahko spozna mentaliteto in način življenja ter prehranjevanja v JV Aziji in se s pridobljenimi izkušnjami kasneje brez težav znajdeš tudi v okoliških državah pa tudi Šri Lanki, Indoneziji, Filipinih...
Tja vsa leta potujeva z ženo in ogledala sva si tudi Patajo, kjer je center sex turizma. Podobne male centre lahko najdeš skoraj kjerkoli v turistčno bolj obleganih krajih (vendar pa splošnega vtisa o deželi prav nič ne moti), ko pa zaviješ na kake bolj oddaljene otoke (Koh Bulon, Koh Jum, Koh Sukorn,... in na SV in SZ Tajske, pa je tega zelo malo in lahko spoznaš pravo Tajsko in prave Tajce.
Kot sem že omenil sem obiskal že vse dežele JV Azije, nekatere (Malezijo in Tajsko) tudi po večkrat in trdim, da je Tajska zame še vedno največji magnet in se bom tja definitivno še vračal. Sicer pa: Šri Lanka ima lepšo naravo, Filipini so bolj divji, Malezija im lepši podvodni svet, a Tajska, Tajska je Tajska. Ko se boš tam, boš razumel.