Tajska - Koh Samui ali Koh Lanta

dejanpra

Pripravnik
9. nov 2010
39
0
6
Imam že rezerviran let za Tajsko in prispem v Krabi ob 14.00. Koliko sem gledal po forumih bi lahko še ujel prevoz za Koh Samui ali Koh Lanto. Me pa zanima, kako je s tem dejansko v praksi, saj sem slišal, da se na tajski vozni red ni preveč dobro zanesti. Kakšno priporočilo?
Odločil bi se verjetno tudi samo za eno destinacijo. Koh Lanta z okolico ali Koh Samui z okolico. Kaj priporočate?

Hvala za nasvete.

igi

Guru
13. okt 2007
5.595
1.203
113
Celje
Za Koh Samui ti lahko rečem, da je OK, ni pa bil to nek presežek. Ne vem sem že lepše stvari tudi videl. Predvsem me je zmotilo preveč "starčkov" z mladimi tajkami...
Na Tajsko se sigurno vračam, ampak verjetno na kak drug otok!

Mi smo prileteli z letalom, ker je bilo relativno poceni (cca. 40€)
1123135-IMG_2192.jpg

Priponke

• 1123135-IMG_2192.jpg
    1123135-IMG_2192.jpg
    144,5 KB · Ogledi: 405

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Glede na to, da prideš v Krabi ne vidim smisla v transportiranju na drugo stran (Koh Samui) glede na to, da imaš tudi na zahodni strani super obalo. Midva sva za transport iz Samuija do zaliva Tonsai (blizu Ao Nanga in Krabija) potrebovala praktično cel dan.
Moj glas gre torej za Koh Lanto z okolico.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Velikokrat vidim pri opisih Samuija podobne slike. Midva sva bila nastanjena v nekem budget bungalovu v Lamai-ju, s skuterjem sva obdelala praktično cel otok. Fotk takšnih urejenih resortov žal nimam, ker sem se jim namenoma izogibal. Če greš malo ven iz najbolj turističnih krajev, zna biti Samui tudi zelo lep in zanimiv otok.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
ostani na zahodni obali ker je v tem trenutko tam lepše vreme.priporčam koh lipe.koh lanta ni nič posebnega

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.522
1.126
113
Oprosti, ali te lahko vprašam koliko stane let tja in nazaj ter iz katerega letališča?

Hvala.

dejanpra

Pripravnik
9. nov 2010
39
0
6
Let iz Londona do Kuale Lumpur je bil 450 € ( povratna karta), Kuala Lumpur - Krabi pa 80 € ( povratna karta). Vse letim z Air Asio.

dejanpra

Pripravnik
9. nov 2010
39
0
6
glede na to, da pride na letališče v Krabi ob 14.00 je še smiselno loviti prevoz za Koh Lanto, ali je boljše da grem do Ao Nanga, tam prespim noč ali dve ter nato na Koh Lanto?
Malo me moti izgled plaž na Ao Nangu - ni tako lepo, vsaj ne po slikah, ko so objavljene na internetu. Tudi življenja nekako ni videti.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.522
1.126
113
Ali te lahko vprašam naslednje?

Se pravi, priletimo v Krabi ob 14h, kot pravi odpiratelj teme, iščemo sesalc cca. 1h-2h? Se vsedeš in se pelješ nekam na Koh Lanto. Do tja je cca. 100km, torej s sesalcem slabe 3 ure. Mogoče trapasto sprašujem, pa vendar ali je to mogoče? Ali se gre seveda drugače dol?
grin1.gif

Da me boste razumeli in če si malo sposodim temo: željo imava it na to kliše destinacijo, ampak daleč od AI varjant, še najraje bi najel sesalc za 14 dni in se fjakal od bungalova do bungalova. A bi tamkajšnji sesalci to zdržali? Čisto mimogrede bi sicer naredil ne vem, mogoče tudi 1.500km v štirinajstih dneh.

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
Sva bila na Koh Samuiju...
Res je, da sva bila gor slabe tri dni, ampak je bilo še to preveč
smirk-1.gif
...cene so bile 2x višje kot drugje, plaže nič posebnega, pred 10 zjutraj ni nič odprto...če že misliš iti na vzhodno stran, pojdi raje na Koh Phangan...

Koh Lanta je bila v planu, ampak sva potem ostala na vzhodu...

LP

mla16

Pripravnik
23. sep 2007
102
0
16
Sem predlani potoval po Tajski, edino mesto oz.otok ki sem ga zapustil po 12 urah. Zakaj? Prišel tja popldan, šel okoli in je točno tako kot je napisal nekdo pred menoj. Polno starejših dedekov z mladimi Tajkami, plaže nabite, cene navite. Zjutraj sem ga šibal dalje. Glede Ao Nanga tam sem bil tri dni, res je da plaže niso presežek, ampak je odlična izhodiščna točka za izlete. En dan sem šel gledat James Bond otok, poznan po sceni iz James Bonda
smile-1.gif
drugi dan ogled Phi Phi otokov, tretji dan Tiger Cave Tempel. Zvečer pa se v Ao Nangu tudi dogaja ni mrtvo mesto. Tako da ti jaz srčno odsvetujem Koh Samui razen če ti je všeč take sorte turizem.

dejanpra

Pripravnik
9. nov 2010
39
0
6
hvala vsem za mnenja. Pravkar sem rezerviral 3 nočitve na Ao Nangu - predvsem za izlete, nato pa še 5 dni poležavanja na Koh Lanti. Upam, da bo zadosti
smile-1.gif

dejanpra

Pripravnik
9. nov 2010
39
0
6
na spletni strani Air Asia. Polet London - Kuala Lumpur sem slučajno naletel na akcijo in so bile cene nižje. Od Kuale do Krabi-ja, pa sem malo špekuliral in čakal na zadnja dva tedna in se je na srečo splačalo, saj so ravno za datum, ko sva imela že rezervirane karte za domov spustili cene.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
karta je že poceni.plačaš pa gor vso hrano in pijačo.in v 14 urah popiješ kar precej in poješ vsaj 2 obroka če si škrt do sebe.plačaš tudi extra za odejo in vzglavnik.da ne omenim da nimaš nobenega entertaimenta.pred sabo buliš v prazen zic.zdej če je od 400-500€ to poceni potem ne vem.jaz sem dal 550€ za qatar kjer imaš 10cm extra placa v economyju plus vso pijačo razen šampanjca free in 3 obroke.pa še za zabavo je poskrbljeno,na nočnem letu dobiš nogavice,zobno krtačko z pasto in pokrivalo za oči.13" monitor z filmi,glasbo,igrami...
aja opravil sem 3 lete z airasio.za kratke proge še gre ampak 12-14ur je pa tu mač

dejanpra

Pripravnik
9. nov 2010
39
0
6
no, v teh 450 € so že vključeni dodatki
smile-1.gif
Res je, da te nizkocenovniki ogulijo pri vseh teh "dodatkih", saj je bila osnovna cena 360 €. No, enkrat je za sprobat, potem pa bomo videli.
Uff, tega sem se ravno najbolj bal, da ne bo TV na AirAsii. Hmm, zgleda da mi ostane samo to, da na netbook naložim nekaj filmov
wink-1.gif

@narodnjak: do Londona pa Ryanair iz Graza. Leti pa tudi Easyjet iz LJ.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
na gsm si nabaši muzike pa kot si rekel kak movi na netbook pa kako sleeping pill.ker 12ur biti stisnjen med 70cm placa je katastrofa.
če letalo ne bo polno se pa pač razkomotiš čez dva tri zice

Stipe

Pripravnik
4. sep 2007
366
0
16
Jeseni sem poceni šel MUC - BKK z Oman airom - 470€. Same pohvale liniji, letiš 2x po cca. 6h (2h postanek v Muscatu), servis na avionu odličen, zelo priporočam.

Lanta je bolj zaspana, Samuiju se vsaj kaj dogaja (Chaweng beach). Izkušnje z lokalnimi busi, greš v prvo turistično agencijo pa se zmeniš kam bi šel, pa ti bodo vse zorganizirali.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
v ao nangu je ena taka lustna stranska uličica s kafiči, z biljard mizo in štango...
smile-1.gif
kaj točno lahko počneš v aunagnu ki ima samo eno glavno cestico ne vem... pojdi pana Ton Sai, pa okoliške otoke, tam pa je zanimivo.

pa v Krabi na tempelj s 1240 štengami :D pri 30 plus je prijetna izkušnja haha.