TABLICA LG G PAD 8.3" IZKUŠNJE?

rotvajler

Pripravnik
7. mar 2011
173
20
18
Pozdravljeni!

Zanima me, če si kdo od uporabnikov lasti to tablico in kakšne so izkušnje, ocene? Po tujih forumih se govori o tem, da je v svojem segmentu (8") ena najboljših...

Zanima me tudi, če kdo od uporabnikov kaj ve glede problema, ki se pojavlja (je pojavljal), in sicer neka modra črta na zaslonu, baje ob daljši uporabi, pregrevanju?

Tema najdena na xda forumu: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2531715

še specifikacije: http://www.gsmarena.com/lg_g_pad_8_3-5673.php

Hvala vnaprej za mnenja, odgovore.

Lep pozdrav vsem!

Nazadnje urejeno:

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.377
169
63
38
Imam cca. pol leta in sem zadovoljen. Sicer že kar stara tablica, ampak mene so tudi prepričale ocene in velikost.
Problem z modro črto se meni še ni pojavil. Edini minus se mi zdi avtomatska osvetlitev zaslona, ki dela zelo čudno. Jaz imam izklopljeno in si po potrebi nastavim osvetlitev.

Kje jo boš pa vzel? Sam sem jo komaj našel. V DE sem jo celo plačal po predračunu
bonk.gif
, pa je potem kao ni bilo več na zalogi. V SLO je skoraj nikjer ni bilo na zalogi, ali pa je bila skoraj 90eur dražja. Nato sem jo po dolgem brskanju odkril v Petrol e-shopu.

rotvajler

Pripravnik
7. mar 2011
173
20
18
Glede na ocene oz. izkušnje uporabnikov jo načeloma zelo pohvalijo (razni forumi), po specifikacijah je zadovoljiva zadeva, vsaj za mojo uporabo (internet, apk, navi, filmi, itd...). Najdejo pa se tudi kakšni minusi, tako kot pri vsaki, tudi najboljši stvari na trgu. Ta velikost se mi zdi kar prava, da jo lahko še normalno valjaš po obeh rokah, 10.1 zaslon se mi zdi malo prevelik.

Gledam po spletu.... pri nas je na mimovrste.com 247EUR na prednaročilo (ni na zalogi), v tujini (Nem, Avs) pa okol 230 + poštnina in si spet tam tam. V E Leclercu je trenutno v akciji 199 EUR, 2-letna garancija, itd... Mislim, da je to že nekako sprejemljiva cena...

Glede napake modre črte na zaslonu pa sem zasledil na xda forumu, kot sem omenil že zgoraj... Se pa ne ve, ali je to le pri prvih serijah, vsaj jst nisem uspel tega najti. Naj bi se pri večjih obremenitvah ponavadi na desni strani zaslona pojavljala modra črta, ki nekatere moti, nekatere celo ne. Ko se tablica razbremeni, črta izgine, naj bi bila hardverska napaka in s popravkom softvera tega baje ni možno odpraviti...

Koliko si ti dal zanjo, če ni tajna?

Nazadnje urejeno:

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.377
169
63
38
To je super cena, sploh če jo imajo na zalogi. Na Mimovrste je jaz nisem dočakal.
smirk-1.gif
Dal sem pa okrog 250eur.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Tablico LG G PAD 8.3 sem kupil marca 2014, potem ko sem obupal tako nad poceni kung-fu tablicami, kot tudi nad dražjii in tudi najdražjimi Samsungovimi. Opazil sem jo pri sodelavcu in takoj me je navdušila velikost (ne premajhna, kot so 7" in ne prevelika, kot so 10"), ko pa sem se kako uro ukvarjal z njo, pa še hitrost in kvaliteta ekrana. Seveda sem jo takoj naročil (za 247 EUR) in jo še danes uporabljam, saj je hitra (vsaj enako kot moj Samsung S5) in jo lahko na potovanjih (kamor sedaj lahko potujem brez prenosnega računalnika) povežem z vsemi napravami in celo s potapljaškim računalnikom. Ekran je dovolj dober, da lahko ocenim kvaliteto podvodnih fotk (fullHD ekran pri 8.3" je zakon), nanjo lahko priključim tudi zunanji disk. Skratka, zelo dober nakup!

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Mene je pri takrat najdražji Samsungovi tablici (Galaxy Tab 10.2) zmotilo, da je matična plošča po 26 mesecih (2 meseca po izteku garancije) spustila dušo. Na servisu so rekli samo: nova matična - a se ne splača.

Do nadaljnjega me izdelki znamke Samsung ne zanimajo.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ker so mi amoled zasloni od Samsunga zelo všeč, me zanima, kater zaslon mu je najbližji, al so ostali samo še LCD IPS in konec? Appla nočem.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Kaj pa te je motilo pri Samsungovi najdražji tablici?

Tablica je delovala počasneje kot moj takratni Samsung S (se ne spomnim več: 3 ali 4),
LG GPAD 8.3 pa je bil takrat hitrejši od mojega takratnega GSM in še danes je vsaj enako hiter kot moj Samsung S5.

Tudi prikaz fotk (pomembno, ko se z letalom vračam s potovanj) je bil na GPADu vernejši kot na TABu.

Seveda pa je vse to le moje subjektivno mnenje!

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Kater pa je naslednjik tega LG G PADA 8.3, ker slednjega se ne dobi več al ga imajo še kje?