Tablet za penzionista

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.067
110
63
Iscem tablico, ki bi imela rezo za sim kartico za mobilni internet. (Wifija nimajo in tablica mora funkcionirat tudi na vikendu).

Tablet naj bo cim vecji. In naj se da priklopiti tipkovnica. Ni pa treba da je zmogljiva. Sluzila bi zgolj internetu, skypu in pa pisanju mailov oz krajsih dopisov.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.869
694
113
Malo sem edino skeptičen glede tipkovnice. On-screen tipkovnica je čisto OK za pisat. Dvomim da bo tvoj penzionist pisal roman, da bi potreboval fizično tipkovnico. To je le še ena naprava več, ki zna delati probleme: prazna baterija, se ne poveže, se pokvari ipd.

Bi ti svetoval kakšo Medion iz Hoferja, ampak te nimajo 3G modula. Kupi pa 9 ali 10". Manjše bodo premajhne.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.869
694
113
Ja to boš rabil OTG kabel in tablico, ki podpira priklop USB naprav (vse ne podpirajo tega). Potem pa lahko načeloma priklopiš gor računalniško tipkovnico.

Ampak tega jaz definitivno ne bi izbral, ker računalniška tipkovnica ni priročna za nosit s seboj, če boš pa kupil neko manjšo in prenosno tipkovnico pa boš bolj ali manj imel na voljo le brezžične variante. Pa da ne omenjam, da potem tablice več ne bo možno uporabljati na kavču in podobnih lokacijah, ampak zgolj na mizi.

Torej si še vedno prepričan, da zares potrebuje fizično tipkovnico? On-screen tipkovnica je čist OK, sploh na 10" ekranu. Tudi moja 70+ let stara babica ima Hoferjevo 10" tablico in je on-screen tipkovnica prav super za uporabljat.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
100 ljudi, 100 čudi... pa ne mislim s tem nič slabega, ampak, da pač vsa eno istvar uporablja drugače.

Lahko preko usb (če to podpira) priklopiš skoraj bilo kero tipkovnico
Potem imaš bluetooth tipkovnice. Tudi prov namenske za tablice.
Potem bi bilo morda fajn še miško dat zraven in ko se sedi za mizo, se tablico uporablja kot pravi pc.

Kar se omrežja tiče, tudi ne rabiš tako iskat, ker lahko posebej kupiš ali ruterček (na bolhi od 50€ dalje) ali pa obstoječi telefon uporablja kot dostopno točko. Če zna tablico in maile uporabljat, bo znala tudi tiste 2x klika na telefonu za vklopit tethering.

Povedal sem ti opcije, da ti ni potrebno tako ozko usmerjeno kupovat tablico;)

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Evo, ni da ni...
smile-1.gif

http://www.ebay.de/itm/10-ZOLL...7-/181399883573

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
kak so pa tisti transformerji, asus recimo? je to pol tablica pol laptop al je to brezveze? recimo tale http://www.telekom.si/zasebni-...a-huawei-e5776s

Jst sem imel en drug model, kater je bil polom kar se hitrosti tiče...
Kar se pa uporabnosti tiče, mi je pa blo top.
Če hočeš tablco imaš tablco, če hočeš velik tipkat imaš prenosnik, lahko sam stoji, imaš dve bateriji...

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.167
366
83
Goriska
Stvar posameznika, meni osebno je za tablet iOS top, za resno delo pa itak da kaksen surface, kateri pa je tudi precej bolj zakompliciran.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Če ni zahteven uporabnik, bo najbolje poceni win tablica. iPada kupiš zaradi vseh aplikacij. Tisto enostavnost ima pa tudi win tablica v metro oz. tabličnem načinu...
če je pa denarja dovolj pa po želji tistega, ki bo uporabljal.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
>>>>Če ni zahteven uporabnik, bo najbolje poceni win tablica.

Katera?
grims-1.gif