Tabela hranilnih vrednosti

B81

22. jul 2007
37.602
10.897
113
Zdravo

Kupec iz tujine zahteva (oz. njihov zakon pravi), da na etiketo damo tabelo hranilnih vrednosti, torej OH, B, vitamini itd...
Izdelek je tipski, recimo Cocacola ali Sezamovo olje ali kaj podobnega.
Vprašanje:

Se lahko da na etiketo iz neta najdena tabela, ki vsebuje sestavine (ker enak izdelek različnih proizvajalcev vsebuje vedno iste sestavine) ali je potrebno izdelati svoje analize na npr. Kemijskem inštitutu?

Evo eno vprašanje brez kie ali golfa.

Hvala

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Se mi zdi še najbolj odvisno od tega, koliko jim kaj pod prste gledajo kakšni inšpektorji ipd.
Vem da "najboljši sosed" da za vsako faking stvarco izdelat analizo, ker se jim na vsako stvar obesijo.
Kakšni manjši trgovci pa po mojem mnenju ne delajo tega. Pa tudi odvisno od izdelka. Če je kakšen sok ipd je po mojem vseeno(samo da je deklaracija), če je pa kaj v smislu hujšanja ali kakšno prehransko dopolnilo bi pa raje kar naredil analizo, da si krit, če je karkoli.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Se lahko da na etiketo iz neta najdena tabela, ki vsebuje sestavine (ker enak izdelek različnih proizvajalcev vsebuje vedno iste sestavine) ali je potrebno izdelati svoje analize na npr. Kemijskem inštitutu?
To je pravzaprav vprašanje bolj pravnega značaja. Seveda lahko daš tabelo iz interneta, ampak če bo slučajno šla kaka organizacija v tisti državi v kak laboratorij preverjat, če ta tabela drži, pa se izkaže, da ne drži, potem zna priti do kakih težav. Odvisno je od države in zakonodaje, marsikje se s tem ne hecajo tako kot pri nam.