Tabela default

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Kako bi naredu default tabelo, da bi bila na vsaki strani default prva vrsta in spodaj 10 vrstic recimo

prva vrsta default podatki (ime priimek, rojstvo, xx, yy, zz, ...) (to se pojavlja na vsaki strani in spodaj 10 vrstic za člane)

in če bi bilo potrebno kakšnega člana dodat nekje pri črki H, bi se vse skupaj pomaknilo eno vstico nižje - vendar le člani. 1. vrstica ostaja...

a me razumete? zihr se da to kako narest???

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ok... kako bi pa naredil, da bi v celici nekako označil, kdo je plačal članarino in kdo ne? Neki sem gledal tiste potrditvena polja, pa mi ni nič jasno... a je kakšna enostavna zadeva, tok da kakšno kljukco pokaže al pa kej podobnega? pa da pol to funkcijo potegnem po vseh članih...

Uf... cela znanost je tole vidim...

A bi dobu kakšen template kje za spisek članov?

Nazadnje urejeno:
5. avg 2011
1.056
196
63
Okolica Ormoža
Zdravo!
Pošlji mi svoj elektronski naslov, pa ti bom napravil predlog tabele in pripisal vsa potrebna navodila. Napiši mi tudi, katero verzijo Excela uporabljaš in čimveč podatkov, zakaj ti bo tabela služila, da jo ustrezno oblikujem. Pripiši tudi, če so predvideni tudi kakšni izpisi podatkov na tiskalnik.
LP

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
ejga a ne bi to lažje naredu drgač si v FileMakerju al pa Acessu ?

samo ideja
wink-1.gif

lp Avi

5. avg 2011
1.056
196
63
Okolica Ormoža
V Excelu se da to zadevo odlično napraviti. Seveda pa tudi v Acessu, ki je sicer relacijska baza podatkov, medtem ko je Excel elektronska tabela, ki s sorazmerno enostavnim delovanjem ponuja veliko možnosti. Sam ga uporabljam od samega začetka, to bo pa najmanj 15 let.

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
Glej normalno, vendar zadeve, ki jih želi, se mi zdi da se boljše da se naredijo v eni bazi, saj ti omogoča kasnejše razširitve in podobno. Drugače pa nimam čisto nič čez Excel ... sej ga tudi sam uporabljam od njegovega začetka ...
wink-1.gif

lp Avi

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Eh, ta program mora bit tak, da ga vsak laik obvlada... fm ne vem ce bi lahko kaksnega nevedneza naucil... predvsem ker bi se ga mogu se jest sam naucit...

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ok... kako bi pa naredil, da bi v celici nekako označil, kdo je plačal članarino in kdo ne? Neki sem gledal tiste potrditvena polja, pa mi ni nič jasno... a je kakšna enostavna zadeva, tok da kakšno kljukco pokaže al pa kej podobnega? pa da pol to funkcijo potegnem po vseh članih...

Najenostavnejša rešitev je v priloženi datoteki... se da pa (glede na potrebe) marsikaj zakomplicirati.

Priponke

• 1423658-ZaMSENJUR.xlsx
    9,9 KB · Ogledi: 141

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
Hja ravno to je + FMja ... zelo hitro narediš zadevo v svoji obliki, katero pa seveda prilagodiš tako da tudi največjemu računalniški"strokovnjak" zna delat z njim
wink-1.gif

Lahko pade pivo, pa ti pokažem, če te seveda zanima
wink-1.gif

lp Avi

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Seveda me zanima. Sam pivo bo steklo, ker je predrag da bi padal po tleh!

dejva pocakat da vidva kaj bo janez zrihtal, k me zanima kako bi se dal to v excelu marest!

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

Najenostavnejša rešitev je v priloženi datoteki... se da pa (glede na potrebe) marsikaj zakomplicirati.

hehe... tole znam pa tud jest narest!

moho

Pripravnik
30. avg 2007
208
0
16
Bom se malo urinil v to temo...obstaja kakšna open verzija ala programa FileMaker? Vem, da je v Libra Office program za delo s podatkovnimi bazami, vendar kakšen bolj enostaven program z veliko templatov?

Nody

Pripravnik
10. dec 2011
55
0
6
Imam tabelo v excelu, katero bi rad nastisnil. V kolonah A in B imam nazive kontov. V kolonah od C do M pa podatke po letih.
Tabela je kar velika. Kako bi vse to natisnil, da bi na vsakem listu bili vidni nazivi kontov iz vrst A in B?
Hvala za pomoč.

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
Meni Postavitev strani -- Natisni naslove, potem pa glej sliko (Stolpci, ki naj se ponovijo na levi).
1429512-q.gif

Priponke

• 1429512-q.gif
    1429512-q.gif
    146,4 KB · Ogledi: 176