TAB 250€ Harvey MDI

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
V glavnem, je kdo že pšreveril TAB-a od znamek MDI/MDE?, katerega prodajajo v Harvey Normanu za ceno 250€? Ima pa Android 2.1, 10,1" zaslon, speaker in mikrofon, skratka na prvi uč zgleda zadeva super. Več kot to pa nisem preveril in ne vem, zato me zanima, če je kdo že kupil, imel v rokah?

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Danes sem ga držal v rokah. Kolikor denarja, toliko muzike.
Ni iPad killer, bolj iPad za reveže.
wink-1.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Glede na to, da ima Androida gor, sklepam, da ima tudi Market. Največji "strah" pa tudi meni vzbuja zaslon, saj ostalo je, kar pač je.

Pa še nekaj, kamero ima, pa vhod za SIM kartico?

Glede na to, da ima mikrofon in zvočnik sklepam, da se da z njim tudi klicati?

Nazadnje urejeno:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Nisem študiral tehnologije displeja. Se pa ne more meriti z iPadom. Vse prikazano je izgledalo dosti slabše kot na iPad-u. Tudi lag vklapljanja aplikacij je bil velik.
wink-1.gif

Prednost je, da je precej lažji od iPad-a. Verjetno zato, ker ima za pol kile manj baterij in posledično avtonomije. Na žalost se kaj dosti več v Harveyu ni dalo sprobat. Nimajo niti usposobljenega WLAN omrežja, kar je žalostno za eno računalniško štacuno. Saj ne da so ostale kaj dosti boljše ...
frown-1.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Meni danes noče na njihovi strani prikazati katalogov, je pa bil v zadnjem katalogu od Harvey Norman, katerega sem prejel domov.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Samsung Galaxy TAB ima na Androidu 2.2 tudi slovenščino
wink-1.gif

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Ni nujno da ima market. Dosti takih tabov, ki se pojavljajo, marketa nima. Verjetno se morajo to posebi dogovarjat z guglom.

Bojim se tudi tega, da ne bo nadgradenj, torej si primorat ostat na obstoječi verziji. Ne moreš menjat roma oz. verjetno sploh ne gre rootat, razen če sam znaš to naredit.

Pa še rezistiven zaslon, kar je spet muka s prsti delat.

Ampak dokler ga ne probam v roki ne morem govorit. Bi mi pa prišel prav doma na kavču za novice in mejle brat, kakšno knjigo in za uporabljat TV. Da ne govorim za surfanje
smile-1.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Pismo, mene matra, da bi šel pogledat, vendar mi to leto ne bo uspelo. Na internetu klikam in iščem pa žal ne najdem nobenega reviewa ...

Harvey še kataloga nima več na netu, da bi vsaj kaj več izvedel :S

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Tole je isto kot ePad, je ogromno testov na netu. Ni slabo, ni pa user experience niti priblizek iPada.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Sem bil danes v Harveyu v NM in sem ga par minut po rokah vrtel. Vmesnik je "sluggish" oz. ni tekoč, ampak to bi se verjetno dalo potwekat. Zaslon je rezistiven, na nivoju HTC HD (wm 6.1), če ga je kdo imel bo vedel. Relativno dobro odziven, torej ni treba pretiran pritisk, da zazna...dovolj je bil ze malo mocnejsi dotik. Vgrajen browser je tudi ok, na wlanu je alter forum naložilo v nekje 6-7 sekundah, kar je čist ok. Market ikono sicer ima, ampak bi se moral prej vpisat z google računom, da bi sprobal če dela. Sicer pa je prodajalka rekla da ne dela, ampak ker je bila bolj za hec tam ( ni vedla osnovnih stvari, ki sem jo vprašal) pustim to za rezervo. Moram drugič en testni račun odpret, pa da sprobam tudi mail klienta in druge stvari.

Vseeno se nisem odločil da ga kupim, oz. bom počakal, da vidim kakšen user review prej
smile-1.gif

Aja...gumb nazaj in menu sta zraven ure zgoraj in sta čist nepraktična. Če se bo kje pojavil postopek za rootanje ga grem prec kupit, ker pomoje mu manjka samo en dober rom.

Nazadnje urejeno:

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Hehe..prebikast ga krasno opiše. Meni je 7" premajhno, ker bi potem že samsunga nabavil. Moti me predvsem to, da ima tak velik rob okoli ekrana.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Zanimivo, jst sem ga pa v lj vrtel po rokah in bil razočaran. Odprem spletno stran in scrolanje po strani poskakuje kot na mojem 10let starem prenosniku:( Fizična tipka "home" prime bolj po naklučju. Nalaganje strani je za mene tut kr mal počasno - ok, mogoče počasen wifi. Resolucija je kr vredu, ni po trebe po zoomiranju na spletni strani.