T2 mobilna telefonija

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.311
4.126
113
Zaradi ugodnih cen klicev v tuja omrežja se ogrevam za njihovo ponudbo.

Uporablja kdo?

Kako deluje ?

Delujejo gostovanja vsaj po EU

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.311
4.126
113
Super pa deluje to vse bp
Ker cena za klice v tujino so pri drugih nenormalne

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Ljubljana ja ,greš pa ven iz ljubljane prklopi na Simobil je pa prenos podakov eno sranje .....ne dela

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.605
998
113
48
KR
Jaz sem v centru Kranja in mi preklaplja pri vsakem klicu na Simobil in potem moram za prenos podatkov čakati da mi preklopi nazaj na T2. Ne da se mi pa ročno to preklapljat vsakič. Tako da bom prešaltal na mobitel.
smirk-1.gif

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Citat:
Uporabnik p4pe pravi:
Jaz sem v centru Kranja in mi preklaplja pri vsakem klicu na Simobil in potem moram za prenos podatkov čakati da mi preklopi nazaj na T2. Ne da se mi pa ročno to preklapljat vsakič. Tako da bom prešaltal na mobitel.
smirk-1.gif

tudi moja bo preklopila ravno zaradi prenosa podatkov na j drugega opreaterja ...

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.532
439
83
Ravno zaradi omenjenega sem se pred nekaj meseci po mislim da cca. 4 letih preselil k Mobitelu... Zelo nedležno je čakat, da se skobaca nazaj v domače omrežje, da imaš na voljo podatke.
Precej rabim UMTS-UMTS odaljen dostop ker je zmanjkalo paric in le nekaj 100 m od stanovanja nimam stacionarnega priključka.. Saj do neke mere je šlo a počasi se naveličaš... Se je pa Mobitelu tudi malo poslabšalo a večinoma gre OK. Simobil ima katastrofalnn prenos podatkov v tet v naših krajih in je za oddaljeno lokacijo neuporaben. prednost Mobitela pred T-2 je tudi cca. 50% boljši ping. Cca. 40 ms je. T-2 sem imel ponavadi okoli 90. Ko imaš 2 napravci (v roki androidnik na drugi strani PC) na omrežju se zelo pozna.

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.605
998
113
48
KR
No še to. Moji očitno HTC ne naredi dobro soft handover preklop iz T2 na Simobil med pogovorom in ji včasih vmes celo prekine klic. Ker pa uporablja svoj telefon tudi za službene stvari, je pa to zelo moteče. Sicer sem to napako že parkrat prijavil na T2, vendar je še vedno isto. Sploh pa ne vem zakaj bi moral sredi Kranja telefon s polnim signalom od T2 preklopiti na Simobil.
bonk.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.532
439
83
Sam sem uporabljal SGS2. Pri nas je bilo isto. Sem praktično v geometrijski sredini med 3 T-2 baznimi. Simobilova prva je bila dlje od 2 T-2. Nedavno je sicer Si priklopil eno v vasi. A zadeva se ni prav nič spremenila. Prehodov v Si ni bilo zato nič več. Torej ni le jasost signala odločujoča. Kot rečeno je najbolj moteče, da ko zaključiš čvek v gostovanju si vsaj 10 min še brez podatkov. Ni se dogajalo vedno a zelo pogosto. Občasno se je dogajalo tudi, da z nekaterih št. nisem bil dosegljiv. Dokler je bil roaming mobitel težav z doseglivostjo nisem imel.
Skratka T-2 je v mobilni nekoliko prekratek za nemoteno rabo.
Podatki zaradi nezasedenosti central sicer odlično letijo na obe strani. A je ostalih minusov precej. K T-2 sem se pred leti preselil praktično le zaradi podatkov, ki so bili tisti čas resnično ugodni. Če se nisi gibal in je bil aparat zaklenjen na domače omrežje je super špilalo. No saj še vedno dela enako, le da so sedaj limite za prenos.