T-pad počen ekran

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Ko sem tlačil tablico v silikonski ovitek, sem preveč stisnil v enem kotu in je počil ekran. LCD panel ni poškodovan vendar sedaj ne deluje touch v zgornji polovici ekrana. Zanimivo je, da je počil v spodnjem desnem kotu, crknil je pa touch v zgornji polovici.

V smeti ali obstaja kakšna DIY varianta popravila? Na servisu se mi ne oglasijo...

Mogoče kdo ve, kdo izdeluje t-pade oz. pod kakšnim imenom se prodajajo v tujini? Na aliexpress je polno nadomestnih screenov za 20-30 dolarjev samo kako naj vem, kateri je pravi?

Nazadnje urejeno:

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Po čem to sklepaš, da so jajca? Mogoče, ker nam turiš svoje precenjeno blago po še malo bolj navitih cenah in nizko cenovnih izdelkov pač ne držite? Očitno je problem o premalem rvcju.

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Oba imata delno prav. Dejstvo je, da ko ga vzporedno primerjaš z Nexusom ali Asus Memopadom (torej srednji razred), hitro vidiš, kje so kitajčki šparali, ampak kot prva tablica je t-pad čisto soliden: internet, filmi, siol tvin, skype, vse je dokaj normalno delalo. Govorim dokaj, občasno se kakšna stran ne naloži prav, vsake toliko zgublja wi-fi signal, touch screen je očitno krhek
crazy1.gif
ampak se da preživet.

Enivej: razdrl sem ga na prafaktorje, ločil lcd od počenega touch-a in po serijski številki na konektorju našel rezervnega na aliexpress. Na t-pad servisu so rekli, da menjajo samo lcd in touch v kompletu (cca 70eur), ker so sicer lahko težave, zato se bom sam lotil popravila. Teh 18eur za nov touch bom že požrl in če kaj ne bo delalo, gre res v smeti.

Technics111

Pripravnik
14. maj 2011
349
0
16
Citat:
Uporabnik frisk pravi:
Oba imata delno prav. Dejstvo je, da ko ga vzporedno primerjaš z Nexusom ali Asus Memopadom (torej srednji razred), hitro vidiš, kje so kitajčki šparali, ampak kot prva tablica je t-pad čisto soliden: internet, filmi, siol tvin, skype, vse je dokaj normalno delalo. Govorim dokaj, občasno se kakšna stran ne naloži prav, vsake toliko zgublja wi-fi signal, touch screen je očitno krhek
crazy1.gif
ampak se da preživet.

Enivej: razdrl sem ga na prafaktorje, ločil lcd od počenega touch-a in po serijski številki na konektorju našel rezervnega na aliexpress. Na t-pad servisu so rekli, da menjajo samo lcd in touch v kompletu (cca 70eur), ker so sicer lahko težave, zato se bom sam lotil popravila. Teh 18eur za nov touch bom že požrl in če kaj ne bo delalo, gre res v smeti.

in touch nebo deloval pravilno,ker je ziher ponaredek....

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
kakor vem t-pad ne dela dobrih tablic, prestigio se je popravil, imate pa ugodne samunge in asuse po novem...
frisk: to je pa super, da si dobil za 18€ hehe + sam popraviš.

kateri model imaš sploh?

sergio81: se lahko vzdržiš nepotrebnih komentarjev? pa ti odpri trgovino in trži super tablice po neprecenjenih cenah in manj navitih cenah, bomo/bodo vsi kupovali pri tebi, ejga.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.250
1.395
113
Technics111, saj Tpad ima take lcdje, kot jih prodajajo na aliexpress ipd. Kaj misliš, da ma 100€ tablica lcd za 150€?
smile-1.gif

Technics111

Pripravnik
14. maj 2011
349
0
16
gre se zato, da je problem lahko v digitizerju,če ga kupiš posebej in da če ni kvaliteten, da nebo deloval dobro...pa naj bo samsung,lg,sony,tpad,itd.. samo pri takih levih firmah kot so tpad,prestigio..itd nimaš kaj izbire in si lahko srečen,če sploh kaj dobiš,ker ponavadi ni podpore ne pri HW in ne pri SW...

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Kupil sem tega: Aliexpress. Če bo prispel res tak, kot je na sliki, bo identičen temu, ki sem ga polomil. Oznaka na kablu je popolnoma ista.

Upam na najboljše, v najslabšem primeru... ma ne bom ga vrgel v smeti, šenkal ga bom nekomu, ki bo pripravljen dat 70€ za popravilo.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Če so oznake iste, potem je to to.
wink-1.gif
Piši jim naj ga dobro zapakirajo, da ne boš brezveze čakal na polomljen lcd...

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Ce ima hdmi, ga prikljuci na TV, dej gor vnc server pa lahko filme gledas ali pa igrce, ce das misa gor. Jaz imam tako enga tpada, ki ima pocen enkran. Dela cist ok....ni pa to flawless delovanje.

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Update: končno dobil digitizer, sestavil skupaj in zadeva spet pali ko .... kitajc
smile-1.gif

Hvala bogu, da sem razstavljanje fotkal, ker postopek v obratni smeri ni več tako logičen. Pa tudi pri lepljenju digitizerja na okvir lcd-ja mi je uspelo samo eno mini smetko dobit vmes
smile-1.gif

Overall: kdor ni popolnoma lev za tehniko, se mu splača v lastni režiji servisirat. Z malo truda in potrpljenja se kar prišpara.

Podobne teme