T-bone

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik gas pravi:
Izkusnja iz La cassa Argentina v Pragi ta ponedeljek. Kolega je hotel naročiti medium-well, pa ga je natakar lepo opozoril da on rajši predlaga medium, da bo meso veliko boljse :) Nekako ni hotel slišati o medium-well. Bil je pa 600g ramsteak.... sam sem vzel malo manj kot medium,.. še sedaj se mi sline cedijo
smile-1.gif


Naslednji dan pa, ena Brazilska restavracija (en čudn nacin all you can eat, so kelnarji skoz naokol hodil z vrstami mesa, pa si vzel kar ti je pasal), pa je bla vsa govedina medium spečena.

KRIMINAL! kaksna za en [censored] gostilna, jebeni Cehi! Kako si drznejo sploh popraviti gosta, kaj sele ne hoteti prinesti kaj takega na mizo! Kuharja in kelnarja cez gobec, ce je hotel medium-well bi ga moral dobiti, prasci nemarni, kaj pa mislijo da so, kmetje zagovedani!
evil.gif


Brazilske so pa ponavadi na ta sistem - so hodili okoli z mesom na velikih nabodalih, ane? :D
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Torej lej ga no, medium strežejo.
Pa tega vendar prave restavracije sploh ne počnejo, saj naj bi to bila po besedah alter gurmanov mešanica žagovine in dušene govedine
confused-1.gif
 

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Evrofil: ja,... moram reči da zelo fajn izkušnja.,... meso pa tudi noro dobro, sam ko nimam mere
smile-1.gif
 

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Naslednjic, ko bos gor probaj U Sedmi Svabu, ali pa Sir Lancelot v Budimpesti
smile-1.gif
"Srednjeveske" restavracije.press
 

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Bo ze tako, ce tako pravis. Meni se ne da vec kregat - vi pa kar jejte zaganje
smile-1.gif

Saj mi ni treba verjeti na besedo: http://www.steak.hu (jaz sem kliknil na anglesko zastavo, v drugih jezikih nisem primerjal menija)

Poglej, vem kaj pise na meniju, iz prakticnih izkusenj ti povem, da je problem - as in, dolga debata, pa ni nujno da ti bo ratalo - dobiti vec kot medium-rare ali pogojno medium... In da se za nekatere kose mesa niso pripravljeni niti pogovarjati.

Zdaj se pa res ne grem vec
smile-1.gif
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Če se lahko pritožujem glede medium pa rare, se mi ni nikoli zgodilo, da bi bil zrezek premalo pečen. Lahko pa na kar nekaj prstov naštejem slučaje, kjer sem naročil rare, pa dobil najmanj medium do well done (to so gotovo gostilne, katere bi kup tukaj oglašujočih označilo za gostilne, "kjer ustrežejo željam gosta". Seveda tam nisem nikoli več naročal steakov.
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ma jaz nisem izjemno zbirčen glede samega mesa, ampak če hočem krvavega, potem naj bo krvav, ne pa skoraj kuhana govedina.

Da ne omenjam juga, tam je še slabše (tako Hrvaška kot južna Italija).
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Če češ dober steak, se moraš samo čez mejo na hrvaško zapeljat (ene 5 kilometrov čez mejo) ...

Jaz mesa ne maram krvavega, to je znak, da ni OK uležano ...
 

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Mislim, da se zdaj drugače reče, pa Brazilijo imajo zraven.


Pa še nekaj okrog rare in medium - očitno se "gurmanskim mojstrom" zdi, da vsi, ki se nam zdi njihov kmečki snobizem smešen, mlatimo samo prežgane krave. Tudi meni se zdi nesmotrno prežigavati lep kos in najraje jem rare, na nekje dobrih 50 stopinj. Ampak njihov odnos me nehote spominja na dogodke izpred cca 30 let, ko so v šoli v naravi ravno tisti otroci iz najbolj revnih familij najbolj šimfali tamkajšnjo hrano in s tem želeli izpasti največji frajerji.
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Jaz mesa ne maram krvavega, to je znak, da ni OK uležano ...
Ok, pa rare, saj se zastopimo. Izrazov pa res ne izbiram.
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Rezervirat po moje ni treba, se mi se nikoi ni zgdilo, da bi bila guzva. Cene? Ufff ... Ce se prav spomnim, so vsi steaki pod 200 kun. Ampak ne me za besedo drzat, ker ze dolgo nisem pogledal jedilnika tam ...