T-2 ne dela...

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
Torej, ze 2 dni mi ne TV, od danes naprej tudi internet ne. Imam optiko.

Gori lučka za fiber, edino kar še utripne, je ledice za prvo televizijo (utripnejo vse 3 in takoj ugasnejo in potem spet utripnejo, itd...), drugo je mrtvo.

Kolikor sem se uspel pozanimati, je z njihove strani do modema vse ok, kolega (dela na gratelu, pozna določen folk s T-2) je rekel, da naj bi mi samo "reset" stisnli za nastavitve mojega modema/ruterja/whatever je ze to...

Problem se pojavi v tem, da ko klices na helpdesk, ne vejo itak nic, ko te vezejo na tehnicno pomoc, po 6 minutah cakanja (kljub predvidenemu casu cakanja manj kot minuto) se kar cakas in ti dopizdi in odlozis...

Bom cel vikend brez neta in televizije? Ce bom, bravo T-2.
uf-1.gif

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Anamaria, Sergio, od kje pa sta? (katera ulica ali okraj)

RESET: električen kabel iz optičnega stikala (Milan ali Level One) ven za 5 sekund, pa nazaj notri. To je pisalo na webu včeraj in danes, ko so prekinili kabel v Dravljah (gradbena dela pri Mercatorju, so izkopali še malo optike).

HD-2 0590-00-002 pa dela, sem sedaj preveril - do 23:00 - nujno poklicati, če reset slučajno ne pomaga.

Nazadnje urejeno:

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
Jaz sem iz siske, sojerjeva ulica...bom okoli 22h sel pogledat, pa ce ne bo delalo, se mal poklical na helpdesk.. problem je, ker morem potegnit v sluzbi, pa ne morem kar tako skakat gor pa dol preverjat.

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Lahko mi daš na Zasebna sporočila svojo številko priključka (ali naslovne podatke) - sem v kontaktu s tehniki in probam poštimati, da ti preverijo. Če je HW napaka, pa probam sforsirati, da se ti jutri pripelje dežurni.

Nazadnje urejeno:

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.518
1.102
113
Citat:
Uporabnik sergio pravi:Gori lučka za fiber

Ko so meni priklapljali T2 TV so mi rekli, da če stvar ne bo delovala in bo gorela lučka za fiber, pomeni da je optično vlakno nekje poškodovano ter da naj grem pogledat kabel do razdelilne omarice. Pred časom naj bi se pojavljalo, da so jim iz "fovšarije" poškodovali kable. Se naj bi pa že zgodilo, da so tudi Telekomovci "poškodovali" kable. Baje so podali tudi predlog zoper neznanega storilca, saj so mi rekli, da če bom koga sumljivega videl potikati se okoli omarice, da naj si ga zapomnem...
grin1.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.327
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
Citat:

Ko so meni priklapljali T2 TV so mi rekli, da če stvar ne bo delovala in bo gorela lučka za fiber, pomeni da je optično vlakno nekje poškodovano ter da naj grem pogledat kabel do razdelilne omarice. Pred časom naj bi se pojavljalo, da so jim iz "fovšarije" poškodovali kable. Se naj bi pa že zgodilo, da so tudi Telekomovci "poškodovali" kable. Baje so podali tudi predlog zoper neznanega storilca, saj so mi rekli, da če bom koga sumljivega videl potikati se okoli omarice, da naj si ga zapomnem...
grin1.gif

Če je optično vlakno poškodovano ti signal ne bo prišel do switcha in fiber lučka ne bo gorela.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.518
1.102
113
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
Citat:

grin1.gif

Če je optično vlakno poškodovano ti signal ne bo prišel do switcha in fiber lučka ne bo gorela.

Uuu, točno... Vat a mistejka tu mejka...
bonk.gif
Se pardoniram...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik NavadniNimda pravi:
RESET: električen kabel iz optičnega stikala (Milan ali Level One) ven za 5 sekund, pa nazaj notri. To je pisalo na webu včeraj in danes, ko so
Tisti, ki bo izumil vezje, ki sam ugotovi, da ni povezave in resetira modem, bi očitno lahko postal milijonar ...
wink-1.gif