Symbian S60 - Nokia vs Samsung

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ima mogoce kdo kaksne informacije, glede aplikacij na S60. Nekje sem slisal, da ogromno aplikacij, ki normalno delujejo na Nokijinih Symbianih ne delujejo na Samsungih z enakim OS?

Sicer mi to ne gre v glavo, zakaj bi to bilo, ker recimo Qtek in HTC imata prav tako oba WM, pa vse lepo deluje na obeh. Da pa na istih verzijah Symbiana ne bi, mi pa ne gre v lajsto
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
zdaj sem spet malo not padel, ker ravno ogledujem za novim telefonom. skratka - ker sem se z raznimi Nokiami višjega ranga malce razvadil, sem se odločil, da v tem rangu ostanem, gledam pa tudi za Samsungi, saj so trenutno zelo dobri telefoni. in mislim, da nimajo Symbiana, ampak nek svoj operacijski sistem, ki pa zgleda in dela podobno kot Symbian. tista žverca, ki pa ravno ven prihaja, s touchscreenom in qwerty tipkovnico, ima pa tako ali tako Windowse ...

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Hm ja.. Jaz sem bolj ciljal na recimo N96 vs. Samsung Innov8 .. Oba imata isti OS, s tem, da ima Samsung "boljso" kamero [vec MP ma, zdaj pa who knows ali dela boljse slike ali ne], meni osebno lepsi dizajn..

In Innov8 je kao N96 killer.. Samo, ce na njem ne deluje pol aplikacij, ki delujejo na N96, pol je bolj svoh killer..

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Innov8 je špica telefon, mislim da bo veliko bolj uspešnejši od že prežvečene N96.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Kaj bo, ce bo, ko bo..

Innov8 je vecji cegel, kot N96.. Pa ce ne delujejo na njem aplikacije, ki normalno delujejo na N96 je to veeeeeeelik hendikep...

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Saj ima tudi G810 Symbian S60v3, torej ali na njemu delujejo vse aplikacije ki delujejo na N95/6120/N82 .....?

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
http://www.allaboutsymbian.com/reviews/item/Samsung_G8101.php Očitno niso kompatibilne.

There's a lot to like on the Samsung G810. It's tremendously solid, the optical zoom works brilliantly, there's oodles of RAM and flash storage, and having both Wi-Fi and GPS on board means that you're good to go for almost any use. However, the lacklustre screen contrast (double check), the slightly disappointing camera performance and the fact that Nokia's S60 applications aren't compatible , plus the inevitable early firmware bugs and small omissions mean that the G810 can't yet quite displace the Nokia N95 8GB as the S60 flagship.

Izredno bedno, glede na to, da so naložli isti symbian.
bonk.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
OK, se nekaj mi ni jasno.. "Nokia's apps" .. To pomeni, da niso kompatibilne aplikacije, ki jih je napisala Nokia [Sport's Tracker.......] z Samsungom ... ali nasplosno vse aplikacije, ki delajo na Nokii, ne delajo na Samsungu.. Like best profiles, alarmpro, best keylocker, y browser, garmin.....?

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Veš da ti ne vem povedat. Že sploh je čudno, da nebi delale.Je nekaj uporabnikov z g810 tukaj, upam da bojo kaj povedli glede tega.Samo kaj, ko še eni niti shekat ne znajo telefona, da bi lahko to sprobali. lol