Symbian > Android v4.4

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.626
722
113
Tista tema o android telefonih s +4000 sporočili je malce nepregledna.

Deviški android v4.4 špica telefonu na je v določenih primerih pravi revček proti +5let stari Nokii symbianu
confused-1.gif

Očitno namerno
frown-1.gif

na hitro
- možnost dodatnih profilov, omejitev trajanja, predvajanje imena klicatelja,...
- offline glasovno klicanje
? lahko pošlješ MMS, ki vsebuje samo tekst
? je možna samo številčna tipkovnica pri vnašanju PINa ali ure

Saj vem, da lahko naložiš mali milijon aplikacij...
... in polno nesnage zraven
frown-1.gif

Iz sosednje teme
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Ko smo ravni pri tem:

Nekatere so prav zaskrbljujoče
uf-1.gif

A kdo dejansko preverja pri vsaki aplikaciji ali tudi vi kliknete OK?

edit: tema je namenjena, kako pridobiti osnovno funkcionalnost, ki je bila v prastarem symbianu, in je v deviškem androidu ni.
Iščem preverjene rešitve in uporabniške izkušnje.

Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
447
83
Zanimivo, da 3 od 10 "flashlight" aplikacij manjka kljukica pri "control flashlight"
confused-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Za profile je menda nek program Llama, kjer si lahko sam nastaviš vse kar hočeš. Od tega kdaj ti preklopi na potiho, na naglas itd itd...gleda pa celico bazne postaje, na kateri si priključen...daš da se uči, potem pa nastaviš od kdaj do kdaj naj bo na tiho recimo (npr. da ti samo da na tiho, ko si doma ob 21:30, na naglas, ko si doma pa ob 07:30). Predvajanje ime klicatelja je mislim da možno (vsaj na Note 3, samo moraš vklopiti prostoročni način...tako je pri Note 3, za ostale telefone ne vem).

Offline glasovno klicanje ne vem.

Glede MMSa: Lahko pošlješ samo tekst...meni na Note 3, ko napišem SMS, ki je daljši mislim da od 3 sporočil mi samodejno spremeni v MMS. Drugače pa daš, da lahko urediš zadevo (kao header mmsa kot je v emailu ime mejla, ki si ga poslač) in ti samodejno spremeni v MMS (Note 3, predvidevam da ostali androidi imajo isto urejeno).

Pri uri je samo številčnica...za PIN pa ne vem...ampak mene ne moti nič...ne vem zakaj je problem, če so tudi črke zraven?

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.626
722
113
nov dan, novi problemi
crazy1.gif

Android v4.4.4, Messaging

? kako nastavit privzeto številko za SMS/MMS sporočila?

recimo imamo skupino "klub", notri so janez, luka, peter,...
Želimo poslat SMS vsem v "klubu" in naslovniki so VSE številke, ki jih imajo naslovniki (mobilne, službene, domače,...)
bonk.gif

Pri symbianu si nastavil privzeto številko za sporočilo, če je ni bilo te je pri vsakem kontaktu vprašal, na katero naj pošlje.

? bcc: kje je možnost pri MMS sporočilih?

? kako spremeniš/dodaš naslovnika, potem ko je SMS/MMS že enkrat shranjen med osnutki?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
Kot prvo opusti messaging in si eno konkretno aplikacijo za sms dol cukni. Malo guglaj, jih je ko dreka. Tam se ti bo verjetno vecina vprasanj resla

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.626
722
113
konkretni predlog prosim

Človek bi pričakoval, da je telefonski del "out of box", vsaj na ravni 10 let starih nokij (symbian 9.1)

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.871
695
113
Trenutni smartphoni so vsi narejeni za ameriški trg, medtem ko stare Nokije niso bile. Posledično so tudi osnovne funkcije zelo drugačne in povečini okrnjene - tam namreč večina uporabnikov uporablja le del funkcionalnosti, zato se jim nekaterih funkcionalnosti sploh ni dalo implementirati.

Žal se boš moral navaditi. Lahko poskusiš menjati par aplikacij, ampak še vedno ne bo to to. Mogoče lahko poskusiš tudi s kakšnim custom ROMom.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
Vedno je zanimivo brat ko nekdo prileti iz kamene dobe in mu novi vek ni jasen najbolj
smile-1.gif
zdaj pa ali bos nehal jambrat in se pocasi navadis, ali pa gres nazaj v kameno dobo. Android je precej drugacen od symbian, vse se da, samo drugace, pa se zasnova je drugacna. Tu out of the box dobis osnovo, ki jo potem nadgrajujes. To je filozofija golega androida. Ce bi hotel naloudan tel z vso mozno nesnago, bi vzel kakega samsunga, lg, ali kaj podobnega. Pri symbianu si dobil kar si dobil in dalje vec ni slo na veliko pilit.

Za sms probaj handcent sms, go sms in se ima puno toga. Recimo gugl best android sms pa bi moglo kaj najt

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.626
722
113
Upal sem, da bom našel kakšnega sotrpina, ki je to pot že prehodil.
wink-1.gif

A očitno so se vsi vdali v usodo
frown-1.gif

Raji je važno:
* HW specifikacija (za hvalit) in dostop bo FB
bonk.gif

Z malo HW posodobitve, bi lahko bila serija E še danes odličen delovni stroj.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.871
695
113
E serija je bila namenjena za popolnoma drugačno publiko, kot pa trenutni masovno prodajani telefoni z generičnimi operacijski sistemi. Na takšnih telefonih bi verjetno danes veljalo pravilo 80/20, torej da 80% uporabnikov uporablja le 20% funkcionalnosti.

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Tudi mene ša danes "matra" nekaj stvari ki so naštete zgoraj. Imel sem skoraj 5 let nokia e90 komunikator. Le ta še danes dela, je doma kot rezerva notri pa ena predplačniška sim...
Nekaj mesecev po izidu sem pa kupil galaxy note 2 gt 7105, sej ni zanič zadeva ampak še danes preklinjam ler offline glasovno klicanje je zanj znanstvena fantastika, pri telefonu za konkreten denar sem to pričakoval tko pa qura*
crazy1.gif

Skratka po konkretnem iskanju za raznimi aplikacijami da bi imel učinkovit offline glasovno klicanje ga nisem našel, in obupal, ja se da pomagat da imam v note 2 eno namizje z najpogosteje klicanimi za direktno klicanje med vožnjo z uporabo bt.
Skratka pri e90 je to delalo u nulo tudi z slovenskimi imeni...

Lp.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Matko pravi:
wink-1.gif

frown-1.gif

Raji je važno:
bonk.gif

Imaš srečo, da si šel na Android.

Jaz sem še iz E71 preko Androida nazaj na Nokijo, kjer je namščen windows phone...

To je šele nedodelane in kar je najhuje, pri androidu še najdeš kakšno alternativo v aplikacijah, pri wp al se navadiš, se sprijazniš z manj in slabšim al pa menjaš. Mimogrede, na WP še FB aplikacija ne dela kot bi morala.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Greš na stik in daš možnosti, potem pa klikneš na "označi kot privzeto", ti odpre meni in izbereš katero številko...ampak, vedi, da ko boš naslednjič recimo klical direkt tisti stik, brez da bi izbral na katero št., ti bo klicalo na privzeto.

A bbc je zadeva? Če je, potem klikneš možnosti in dodaj zadevo.
smile-1.gif

Za dodajanje prejemnika, v osnutku...odpreš osnutek in klikneš ikono z možičkom na ikonci in ti odpre imenik...vsaj pri meni je tako...

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.059
74
48
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
konkretni predlog prosim

Človek bi pričakoval, da je telefonski del "out of box", vsaj na ravni 10 let starih nokij (symbian 9.1)

Jest sem zaenkrat zadovoljen s Chomp SMS.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
smile-1.gif

bbc, je da dodaš več prejemnikov/kontaktov, vendar se med seboj ne vidjo, kdo vse je dobil ta mms.
zadeva = subject

sicer pa dvomim, da to funkcijo uporablja en promil ljudi na svetu:)

koliko

Guru
21. avg 2007
4.406
2.474
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
wink-1.gif

frown-1.gif

Raji je važno:
bonk.gif

Imaš srečo, da si šel na Android.

Jaz sem še iz E71 preko Androida nazaj na Nokijo, kjer je namščen windows phone...

To je šele nedodelane in kar je najhuje, pri androidu še najdeš kakšno alternativo v aplikacijah, pri wp al se navadiš, se sprijazniš z manj in slabšim al pa menjaš. Mimogrede, na WP še FB aplikacija ne dela kot bi morala.

To da si šel na nokio in WP vemo vsi. Tako da se nehaj ponavljat in smetit vsako temo s svojimi težavami in tegobami z WP.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
smile-1.gif

bbc, je da dodaš več prejemnikov/kontaktov, vendar se med seboj ne vidjo, kdo vse je dobil ta mms.
zadeva = subject

sicer pa dvomim, da to funkcijo uporablja en promil ljudi na svetu:)

To omogoča vsak sms app. Pod prejemnika jih dodas koliko hočeš, med seboj se ne vidijo.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
frown-1.gif
bonk.gif

Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Vedno je zanimivo brat ko nekdo prileti iz kamene dobe in mu novi vek ni jasen najbolj
smile-1.gif
zdaj pa ali bos nehal jambrat in se pocasi navadis, ali pa gres nazaj v kameno dobo.
aplauz.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kzs...

eh tud jest sm mel probleme ko sem presaltal iz symbiana na android... ampak ko postudiras sistem, potem kar gre... pac je treba iskat app, in se vse najde in uredi. tko da ne zgubit volje taprvi teden...