Switch LevelOne FSW-1621

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
552
9
18
Na prenosniku mi ne dela internet, če je priklopljen s kablom na 16-portno stikalo LevelOne FSW-1621.
Prenosnik dela normalno, če je priključen neposredno na adsl modem ali usmerjevalnik. Tudi na drugih lokacijah, na najrazličnejši LAN opremi, prenosnik deluje normalno.
Ostali računalniki pa delujejo normalno na tem stikalu.
Prenosnik deluje normalno tudi prek brezžične dostopovne točke, ki je priklopljena na to isto stikalo.
Ali je morda kaj povezano z ARP tabelo na stikalu?
Kako bi to stikalo nekako resetiral?

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Tole je switch "iz praška". Resetiraš ga tako, da ga izklopiš iz elektrike za eno sekundo.

Če ostali računalniki na tem stikalu delajo normalno, potem poskusi prenosnik vtaknit v enega od preverjeno delujočih portov.

Ali se ob vklopu postavi link na ethernet nivoju? Je problem dodeljevanje IPjev?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Stikalo nima ARP tabele. (ima pa nekaj sorodnega, ki pa bi se moral resetirati ob priklopu kabla).
A lučke pravilno zasvetijo, ko priklopiš kabel prenosnika? (zasveti šele, ko je kabel na obeh koncih vtaknjen)

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
552
9
18
Lučke pravilno zasvetijo.
Switch sem resetiral.
Ostali računalniki normalno delujejo na tem portu.
Porte sem večkrat zamenjal, pa je isto.
IP dobim normalno, saj lokalno mreža dela (vidim ostale računalnike v mreži in oni vidijo prenosnik).
Ne pomaga niti ročno vpisan IP in DNS.
Vmes sem še zamenjal windows iz Vista na 7 in pred tem formatiral disk.
Čisti x-files, vam rečem...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Aha, pol pa povej, kaj je dalje na switch vezano?
Ruter? Modem? Od koga?

IP-ji?

(o tem problemu imamo sicer obsežen zapis v FAQ)

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
552
9
18
Imam SiOL optični modem Vigor in stikalo LevelOne. Na enem portu od stikala imam še eno stikalo 3com. Na tem stikalu imam še usmerjevalnik LinkSys WRT54GL, ki ga uporabljam samo za brezžično dostopovno točko.
Mislim, da bo vzrok tole, da ima kartica dva samodejno pridobljena IPv4 naslova (kot je vidno na sliki).
Kar sem prej napisal, da drugje dela, je le delno res. Ko ga prvič kam priklopim dela, če ga pa izklopim in takoj ponovno vklopim, pa ne dela več.
Dela tudi, če mu ročno vpišem nek IP, ki ga še ni imel je isto. Če ga izklopim in takoj ponovno vklopim, pa ne dela več.
Nekaj mora biti v povezavi z zapisom MAC naslova v napravah.
Razmišljam: IP mi dodeli optični modem, kjub temu, da sta še 2 stikala vmes. Torej je morda on tisti... Ga bom jutri zamenjal z Innboxom, pa da vidim. Čeprav dvomim...
1514444-LANlastnosti.jpg

Priponke

• 1514444-LANlastnosti.jpg
    1514444-LANlastnosti.jpg
    27,6 KB · Ogledi: 130

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Hmm, kako imaš Samodejno pridobljen naslov, če si DHCP izklopil? Ali je le prevod v slovenščino čuden?

Koliko DHCP serverjev pa imaš v mreži? Načeloma je naj le en.

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
552
9
18
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Hmm, kako imaš Samodejno pridobljen naslov, če si DHCP izklopil? Ali je le prevod v slovenščino čuden?
Uuu, pa res, sploh nisem opazil. Nimam pojma ali je to prevod (po moje ni) ali je to še ena cvetka lan kartice
confused-1.gif

Citat:
Uporabnik stein pravi:
Koliko DHCP serverjev pa imaš v mreži? Načeloma je naj le en.
Samo eden je - Vigor optični modem. Linksysa imam kot stikalo priklopljenega.

Sem pa večkrat opazil, da je prehod kar vpisan, kljub vklopljenem DHCPju. Torej tudi, ko so polja za vpis IPjev zasenčena.
Bom poizkusil še s PCMCIA kartico, če jo kje dobim za splobat.